reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witch o to to właśnie już nie wiem gdzie co upychac w naszym pokoju zabawki w pudlach stoją w szafkach multum wszystkiego.

Wróciłam z mamą jakiś czas temu byłyśmy na lodach i potem sałatkę w takiej pizzerii zjadlysmy no i od jutra wracam do ćwiczeń także trzymajcie kciuki kupiłam książkę Ewy Chodakowskiej Przepis na sukces całkiem fajna są przepisy niektóre dość drogie inne całkiem proste i porady jak zdrowo jeść ćwiczenia na brzuch na płycie i takie z obrazkami jutro zaczynam dzien od owsianki bo ponoć ona lepsza niż płatki na przykład. Lubię owsianke ale żadko robię jutro wstanę rano i ugotuje sobie i młodemu.

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny każdej z osobna :* jesteście takim wieeelkim wsparciem dla mnie... !
Jak nie ja to? to staramy się wszystkie od nowa eh...
Tak jutro25dc 10pdo nie chce nie wiadomo co , wystarczy mi cień taki żebym go okiem widziała ...
Na razie to takie nie wiadomo co ...cycki większe ale nie bolą , śluzu jest dużo ale raczej kremowy nie lejący , no i owulacyjny pozytywny ...i wysypało mnie znoowu :< nie nacieszyłam się ładną buzią za długo całe 2 dni haha

Co do kremu to ja teraz kupiłam biolic i jest fajny :)

Hej dziewczynki
Ja jestem,czytalam Was tylko z opoznieniem,bo w pracy przez urlopy luki na stanowiskach a robota musi byc zrobiona,przez co wracalam do dodmu tak wyeksploatowana,ze nie chcialo mi sie nic,doslownie.Czytalam,ale Wy tyle piszecie,ze zanim zdazylam odpisac to pojawialy sie kolejne posty,nie wiedzialam co ktorej mialam odpisac,wiec dawalam sobie spokoj.A i pogoda tak dawala sie w kosc,ze ja umieralam.
Frezja dziekuje za pamiec,ja raczej jestem wierna,wiec watku nie opuszcze,zeby nie wiem co :)

Roxie kochana,kciuki za dwie kreski zacisniete, nie mnie doradzac,ale ja wstrzymalabym sie z testowaniem do wtorku, tak czy siak,kciuki za dwie kreseczki.;)

Ivvonka uwielbiam Cie czytac,jestes mistrzem cietej riposty ,zawsze wiesz co powiedziec i to z jajem,masz swietne poczucie humoru i wogole super sie Ciebie czyta.Nie prowadzisz moze jakiegos bloga?A jezeli nie,to zastanow sie nad tym,napewno mialabys olbrzymia rzesze czytelnikow,mnie oczywiscie tez :tak:

Ciesze sie,ze naszym zafasolkowanym wszystko dobrze sie uklada,ze dzidziolki rosna bez problemow, ale nie ukrywam,ze ktoras moglaby rozpoczac kolejny wysyp fasolek.
U mnie jakos nastroj podupadl,humor nie dopisuje,nic mi sie nie chce,zero energii.Moze za duzo powiedziec,ze siedze i rycze,ale jakos tak smutno mi.Wszystko jakos dziwnie sie uklada.

@hona fajnie, ze sie odezwałas. Glowa do gory, musi byc dobrze.:biggrin2: zawsze po burzy wychodzi slonce, a po gorszych dniach musza przyjsc lepsze.
@roxie123 mam pytanie takie osobiste. Jak odmawiasz nowenne i inne modlitwy to na kleczaco? Ja odmawiam na lezaco, siedzaco bo to półtorej godziny i nie wiem sama...?
Zaczynam od nowa, ale w innej intencji.:biggrin2:

Dziękuję Wam dziewczyny każdej z osobna :* jesteście takim wieeelkim wsparciem dla mnie... !
Jak nie ja to? to staramy się wszystkie od nowa eh...
Tak jutro25dc 10pdo nie chce nie wiadomo co , wystarczy mi cień taki żebym go okiem widziała ...
Na razie to takie nie wiadomo co ...cycki większe ale nie bolą , śluzu jest dużo ale raczej kremowy nie lejący , no i owulacyjny pozytywny ...i wysypało mnie znoowu :< nie nacieszyłam się ładną buzią za długo całe 2 dni haha

Co do kremu to ja teraz kupiłam biolic i jest fajny :)
U mnie tez objawow jako takich nie bylo na ciaze tylko tyle ze mi sie w glowie w piatek zakrecilo a w sobote test zrobilam i szczerze Ci powiem, ze w zyciu bym wtedy nie pomyslala ze w ciazy bede bo mialam okres tydzien po tygodniu i bylam nawet u ginekologa i mi powiedzial, ze okres dostane. A tu taka niespodzianka byla ;) pamietam, ze w pracy test robilam i nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam a pozniej chodzilam co chwile do plecaka i po kryjomu sprawdzalam czy ta druga kreska na pewno tam jest i czy nie zniknela :D

Frezja dzieki kochana,tak,niby ja to wszystko wiem,ale jakos tak cos sie nie uklada.Mialam isc do ginekologa i tak ciagle cos,albo mlodego nie mam z kim zostawic,albo zapomne zadzwonic o czasie :baffled: Teraz maz bedzie mial troche urlopu wiec moze bedzie wiecej czasu ,zeby to ogarnac.Lada dzien pewnie dostane okres,juz cycki bola,brzuch jakos ciagnie,nie zebym liczyla na ciaze,bo ostatnie takie poczecie to bylo 2 tys.lat temu ;) ,ale faktycznie meza ciagle nie ma ,jakos nie mozemy sie wbic z tymi dniami,a jak juz to jestem albo padnieta ,albo zla,albo mi sie nie chce i tak ooo.Boje sie tez troche o ta homocysteine,suplementuje metylami juz jakis czas,bede musiala znowu zbadac,bo nic nie spadala,nawet minimalnie,ale wzrosla.Czterdziestka na karku,i wogole wszystko do dooopy.
Przepraszam,ze smece,

Witam Was.
Bardzo dawno już nie udzielałam się na forum więc pewnie nikt już mnie nie pamięta.
Obecnie jestem w 5 tygodniu ciąży i bardzo się boję...
Mam kochanego synka,ma dwa latka,w końcu się udało po czterech nie udanych próbach.
Myślałam że jak mam już jedno dziecko to przy kolejnym nie będę już tak się bać...ale źle wspomnienia wróciły.
Dlatego postanowiłam napisać do Was,kilka lat wstecz dałyście mi otuchę i siłę...teraz też tego potrzebuję.

Ania witaj,ciesze sie ogromnie,ze napisalas,moze to Ty odczarujesz to forum i zapoczatkujesz wysyp fasolek.Zostan z nami.Przykro mi,ze az tyle razy poronilas.Swiatelko dla Aniolkow (*)(*)
Ja moge Cie kojarzyc,udzielalam sie na tym forum po pierwszym poronieniu w pazdzierniku 2011 r. Byla wtedy Enya,Duncus,pamietasz Je moze?
Co do Twojego strachu,wyobrazam sobie,co przezywasz.Musisz jednak wierzyc w ta kruszynke z calych sil, z calego serca.A my bedziemy Cie wspierac dobrym slowem.To forum ma swoja magiczna moc,mnie tez udalo sie przetrwac chyba tylko dzieki dziewczynom z cpp.
Widze,ze masz mutacje,cos jeszcze wykryto?Wiadomo,co bylo przyczyna poronien?Oczywiscie nie musisz o tym pisac,jezeli nie chcesz.

Dzisiaj święto Matki...zycze Wam kochane aby każda z Was doświadczyła łaski macierzyństwa, poczuła jedyną i niezastąpioną miłość dziecka do matki...[emoji8] a każdej mamie radości i poczucia spełnienia w tym cudownym powołaniu [emoji8] to tak ode mnie...sobie też życzę by moje małżeństwo zostało poblogoslawione potomstwem

Przychodzi mi testowac w takim pięknym czasie...nawet jak się nie udało to nie poddam się

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wykryto tylko mutację,w poprzedniej ciąży brałam tylko kwas foliowy 5 mg i witaminę B complex, teraz też tylko to zażywam,29 sierpnia mam wizytę,powinno być już serduszko... marzę żeby je zobaczyć.
Jeszcze dwa tygodnie...
chyba osiwieje.Narazie nie mam żadnych objawów poza bólem piersi i ogólnym osłabieniem.
No obym rozpoczęła dobrą passę na tym wątku..... posypią się mam nadzieję dwie kreski na testach:tak: życzę Wam tego z całego serca

Do góry