reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

funia Ja bym się tak wagą nie przejmowała, gdyby brzuch mi tak nie sterczał :p Jak już wszyscy wokół pytają czy ja w ciąży jestem - to nie mogę dobrze wyglądać ;-) Bo ogólnie: ręce, nogi, tyłek - tu nie jest źle, ale brzuch jest straszny. I raczej bez zgubienia kilku kilogramów za dużo z nim nie zrobię. Także dieta+ćwiczenia - i byłby efekt. Ale potrzebna jest silna wola - a z tym u mnie ciężko.

reklama
@funia26 no nie powiem najpierw zapytam co o tym myśli :) jeju mam coraz większego stracha ;/
@Baslan ja sama nie wiem jak to z tymi zastrzykami , to sa przeciwzakrzepowe przy mutacji ale nie wiem czy przy każdej trzeba brać i wg

Przestańcie wszystkie sucharki jesteście :D jakbyście ważyły z 90 to bym powiedziała ,że trzeba pomyśleć o zmianie , ale nie przy 60kg :D

@nafoczka czy Ty może jesteś z okolic Rzeszowa ?
Tak 15 km od Rz :)
Powiem Wam, że się naczytałam o zakrzepach i innych takich i się zastanawiam czy teraz jak jestem w ciąży nie porobić sobie tych badań. Nie przeżyłabym straty na tym etapie na którym już jestem... Na krzepliwość krwi robi się APTT?
Co do wagi to jak czytam, to wy wszystkie sucharki jesteście :p Ja mam 170 cm wzrostu i średnio ważyłam 62 -63 kg, po skoku tarczycy waga poszła w górę do 67, mimo regularnego chodzenia na basen przed ciążą zrzuciłam tylko 1,5 kg
Tak ja robiłam attp Fibrygoten i ddimery. Jeśli będą dużo ponad to jest zwiekszana dawka heparyny.

@katarina to rzeczywiscie sprawa utrudniona ,ale dacie rade na pewno[emoji4]

@witch silna wola jest bardzo wazna i niestety czasem trudno to przeskoczyc,ja np mam z kazda rzecza tak,ze jak juz zaczynam widziec jakis efekt to wtedy mam motywacje dopiero[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O widzisz bo ja jezdze do profamili do Rzeszowa , znasz moze jakiegos godnego polecenia lekarza , który zna się na mutacjach itd ? :) do kogo chodziłaś ?
MNie prowadził po 5 ciąży Przybycień. Swoją tu lekarke miałam po 1 trym ale u niej stracilam wcześniejsze ciążę. Wrocilam tylko dlatego ze jest i w szpitalu na Lwowskiej i w Profamili i tam bez problemu zawsze mnie brała. Podczas pobytu na Lwowskiej bardzo przypadł mi do gustu J. Śliwa. On jest tam szefem na patologii i jego brat orydynarorem. Uchodzi za najlepszego specjalistę od USG. Co do poronien nie wiem a moje gin tez nie polecę, jedynie P. A skąd jesteś?

Ja mam 50km do Rzeszowa okolice Sanok Krosno :) i teraz chodzę do Łozińskiego z profamili on jest zastepca ordynatora , niby ma bardzo dobre opinie ale zobaczymy czy i mnie uda mu się pomóc mi donosić ciaze

@zaneta trzymam kciuki i dawaj znac[emoji4]a to jest pierwsza beta po tescie?

Nic z tego :sad: dziwi mnie tylko to że trzy testy miałam pozytywne nawet dziś rano ledwo widoczna ale była kreska:sad:nigdy już nie zaufam testom i nie będę robiła przed@ tylko i wyłącznie beta:sad:
Ehhh jestem załamana :sad:

@zaneta [emoji20][emoji20][emoji20]bardzo mi przykro kochana:(
Wynik totalnie 0?
Najprawdopodobniej biochemiczna[emoji20]
Ale to tez dziwne bo powiem Ci ,ze taka kreska widoczna ledwie pod swiatlo u mnie byla widoczna przy becie 40sprawdzalam po poronieniu, no i w ogole juz kilka razy to analizowalam.
Przy becie 70 kreska byla dopiero cieniem.

reklama
Juz się trochę martwilam o ta moja owulacje ale dziś po pracy wpadłam robić test od razu i juz kreska zaczyna być mocniejsza :) myślę że powtórzę wieczorem przed snem najpóźniej rano i od tego czasu będę liczyć te 24h. Także jutro będziemy działać. Juz się ciesze na samą myśl.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry