reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch wlasnie nigdy nie mow nigdy[emoji3]dzieciaczki zrobia sie starsze,zabraknie przytulaskow i zapragniesz balaganu i goraczek od nowa[emoji3]
Poki co pisz do cioci Funii to Ci dzieciaczki ogarnie hehe[emoji6]a i porzadek moge zrobic

Ja dzis bylam tak zalatana ,ze maskara,przed Swietami wysprzatalam wszystko na blysk a teraz mieszkanie znow wyglada jakby tornado przeszlo[emoji4]a jutro rodzinka mi sie schodzi bo robie urodzinki M,a w sobote kolejna imprezka panienski.
Odpoczne chyba dopiero w majowke [emoji6]
Takze jutro od rana sprzatnie i gotowanie ,a dzis musze ciasto zrobic.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Nusia i @witch pocieszacie kochane[emoji5]
Nusia to wiem,ze planuje wiec jej zycze bobaska ,a Ty Witch produkcje juz zakonczylas,czy moze masz w planach[emoji6]?

@Roxie mam podobne odczucia,z jednej strony nie moge sie doczekac ,a z drugiej bardzo sie boje zeby sytuacja sie nie powtorzyla,choc czuje wewnetrznie ,ze musi sie udac[emoji5]
Po pierwszej starcie bardzo nie moglam sie doczekac a teraz z racji obaw czekam ale jestem zdystansowana[emoji4]
Uwaga... wczoraj stwierdzialam ,ze ze strchu na pierwsze usg pojde w 11 tyg przed prenatalnymi[emoji15]jak myslicie?dam rade?dobry pomysl?nie wiem,ale jakos nie chcialabym znow zobaczcyc seruszka po to by potem widziec ta pustke[emoji19][emoji22]

Kochana nie miej zlych przezczuc co do badania.Bedzie dobrze.[emoji4]
Ja poniekad wierze w to,ze my naszymi myslami przyciagamy pewne zdarzenia do nas.
Cale zycie tak do wszystkiego podchodzilam i zawsze sie udawalo[emoji4]
Teraz tez droga na szczyt nie jest uslana rozami,ale trzeba dac rade .
Na koncu tej gory czekaja nasze rozowe bobaski[emoji5]

Tez myślałam o tym żeby pójść dopiero ok.10tyg następnym razem do lekarza tylko to by znaczyło ze musiałabym chodzić do pracy a nie wiem czy chce. Poprzednio chodziłam normalnie dopóki nie trafiłam do szpitala. A przyznam że bardzo się męczyłam, koło południa miałam zjazd z pracy że mi się oczy zamykały juz same a jak wracałam to koło 17 jakby mi ktoś zasilanie odlaczyl - tylko łóżko i spać. Ale o tak przyjemne rzeczy będę się "martwić" jak juz zobaczę te 2 kreski :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

@paula.w mnie praca i tak nie ominie[emoji4]do gina na pewno bede musiala isc wczesniej po leki i zalecenia ale moze by tak usg nie robic ,nie wiem sama,zobacze[emoji4]

Wiedziałam ,że zawsze mogę liczyć na Wasze wsparcie :* tylko spokój mnie uratuje :)
@funia26 oj myślę ,że pierwszą czynnością będzie zrobienie usg , chociażby po to aby sprawdzić gdzie ulokowała się ciąża , niestety tyle jest pozamacicznych ,że lepiej kontrolować :) poza tym co ma być to będzie ... tak jak mówisz trzeba mieć pozytywne nastawienie

O dziewczyny tez mi przez myśl przeszło jak bym postąpiła w następnej ciąży. Chciałabym nikomu nie mówić ale jednocześnie zastanawiam się jak z praca. Dojeżdżam pociągiem 60 km do Krakowa. W tej ciąży na usg byłam 3 razy. 5t3d (ciałko zolte) 6.6 (serduszko) 9.6 (wiadomo...) myślę że teraz pójdę dopiero ok 7 tc. Na pewno na wizycie zapytam co zrobić albo kiedy przyjść jakby się cykl zakończył II kreskami. Póki co okres się kończy. Widzę już ze jest nieco dłuższy niż zwykle. Ale jest. Najważniejsze w tej chwili.

Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny z tym ginekologiem nie czekajcie 6 7 tydz to najodpowiedniejszy moment bo powinno byc widac pecherzyk jesli nie widac albo uwaga moze tez wystapic pseudopecherzyk jak u mnie to nie lekcewazcie tego bo to moze byc cp i dlatego trzeba chodzic do lekarza bo czasami potrafi sie rozwijac w innych miejscach niz macica mi ciaza pekla w 8 tyg wiec tego czasu nie jest duzo a cp jest zagrozeniem zycia. Jesli bylabym na Waszym miejscu jesli podejrzewalybyscie ciaze to najpierw lekarz rodzinny i odpoczynek zero stresow spacerki sloneczko relaks. potem ginekolog 6 7 tydz i uwaga do puki nie potwierdzi obecnosci zarodka to nie warto brac duphastonu ! Czesto bywa tak ze cp sa wydalane z naszego organizmu a my tego nie wiemy a tak tylko sobie cp zatrzymamy ja nie mam pewnosci czy 1 ciaza nie byla pozamaciczna bo stracilam ja w 6 tyg.
Dzisiaj bylam na praktykach na chirurgii balam sie bo tam dzwiganie a ja za bardzo nie moge dzwigac ale nie bylo tak zle.

Dokładnie tak jak pisze @zosiak , poza tym mi lekarz sam powiedział ,że kobieta po poronieniach powinna być pod ścisłą kontrolą . Mi ma zapisać leki wcześniej , które mam brać od razu kiedy zobaczę 2 kreski a później dopiero wizyta . Z resztą idąc na wizytę to i tak zazwyczaj 4 , 5 tydzień już jest . Moim zdaniem lepiej być pod okiem lekarza niż myśleć , i się denerwować co się dzieje . Wiadomo , nie mamy wpływu na pewne rzeczy , lekarz też nie , ale tak mamy pewność ,że dzidziuś rośnie na swoim miejscu

Roxie musicie uwazac z tymi lekami bo ja od 5 tyg bralam dupka najpierw w szpitalu z estrogen i cyklonamine kwas foliowy, potem w domu przez tydz 6 sam dupek 3×1 i kwas foliowy , tydz 7 dupek 3x2 i kwas foliowy i sobie jajowod zniszczylam :/ nie wiem gdzie znalezc zloty srodek ale zalowalam potem ze bralam bo moglo nie byc laparoskopii i moglabym dalej sie starac a wolalalabym sie statac chocby 6 razy niz przechodzic ta cp a tu lek bo co jak znowu bedzie a tym razem w lewym? Ja jestem ciagle pod opieka lekarza i chyba juz tak zostanie za tydz mam wizyte ale glupio wychodzi bo akurat koncza sie tabletki i wychodziloby ze powinnam miec okres przynajmniej mi sie tak wydaje i nie wiem czy sobie wizyty nie przeloze o tydz.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A czy badanie przyrostu bhcg nie jest przypadkiem w stanie wykluczyc cp?

Ja jesli zobacze kiedys 2 kreski to chyba nie uwierze do 12 tyg...

reklama
Nie dalo sie wykluczyc bo beta mi wzrastala to nie byl wzrost ksiazkowy ale tez nie byl za maly wiec jak zobaczyli lekarze owy pecherzyk,, pseudo" to mysleli ze wszystko juz bedzie ok niestety ten pecherzyk prawie nic nie wzrusl no i znowu zla diagnoza byla bo puste jajo plodowe no coz trzeba natrafic na dobrego lekarza i trzeba miec troche szczescia

Do góry