reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana strach zawsze jest ...ja krwotoku nie miałam nawet kropki czerwonej cały czas myślałam że jest wszystko dobrze do czasu wizyty gdzie po usłyszeniu że lekarz nie daje mi nadziei że serduszko już nie zabije myślałam że ich tam wszystkich pozabijam...przyjechałam na zabieg do PL i zeszło się prawie 1,5tyg bo nie reagowałam na cytotek kazali mi zaglądać w majtki i dać im znac jak zaczne plamić a tu ciągle nic psychicznie miałam dosyć męczyło mnie to bo myślałam że szybko pójdzie dziewczyny przychodziły wychodziły a ja dalej lezałam ...po którymś usg z kolei zrobiłam im awanture ze zrobili sobie ze mnie obiekt doświadczalny ... nawet szyjka sie nie chciała otworzyć nic jak sie przykleiło tak nie chciało puscić a ja nie chciałam sie łyżeczkowac na żywca powiedziałam im co myśle a stało ich z 20 nade mną w końcu musiałam sie zgodzić dla własnego dobra :[ duzo by opowiadać ...ale już nie chce wracac do tego...mimo wszystko jestem 3 miesiace po zabiegu i nic innego nie pragne jak kolejnego małego serduszka...stąd moja niecierpliwość i ...oczywiście że się boję co będzie ale wierzę że pisane jest mi być jeszcze mamą :[

Roxie czy ty miałaŚ łyżeczkowanie na żywca ???!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Roxie czy ty miałaŚ łyżeczkowanie na żywca ???!

Nie do końca ;p Uśpili mnie ... na żywca napisałam w sensie ani raz nie zaplamiłam nie poroniłam sama , nie otworzyła mi sie szyjka ani nic musieli instrumentalnie mi robić a ja chciałam naturalnie tylko nic na mnie nie działało i nie poleciało :[

Ovli22 czyli podoba sytuacja jak u mnie ... eh cóż my możemy na to poradzić :[

Ostatnia edycja:
Nie do końca ;p Uśpili mnie ... na żywca napisałam w sensie ani raz nie zaplamiłam nie poroniłam sama , nie otworzyła mi sie szyjka ani nic musieli instrumentalnie mi robić a ja chciałam naturalnie tylko nic na mnie nie działało i nie poleciało :[

Wiesz co na mnie też nic nie działało !! W ogóle nie krwawiłam nic kompletnie , wysłali mnie do domu na tydzien czasu że jak zacznę krwawić to mam szybko przyjechać ! Minoł tydz a nadal nic . Kazali przyjechać na oddział dali tabletkę poronną i nadal nie krwawiłam .

Dzień dobry przedstawię się. Jestem Magda to moja 3 ciąża (jeszcze jest ale zaraz jej nie będzie ) pierwsza donoszona każda następna stracona. Dowiedziałam się że mam chorobę Cushing'a i dlatego tracę ciążę. Czy jest tu między wami ktoś z ta choroba ?

Dziewczyny byłam u pediatry po receptę dla Ali i zapytałam o smog i usłyszałam, że jeżeli normy są przekroczone już dwukrotnie to nie wychodzimy na spacer. Bo wszystko idzie do krwiobiegu malucha i jest bardzo groźne. Więc szybko z Alą na spacer nie wyjdziemy, bo owszem zapowiadają ocieplenie ale na 2 dni a potem znów mróz :(

Dzień dobry przedstawię się. Jestem Magda to moja 3 ciąża (jeszcze jest ale zaraz jej nie będzie ) pierwsza donoszona każda następna stracona. Dowiedziałam się że mam chorobę Cushing'a i dlatego tracę ciążę. Czy jest tu między wami ktoś z ta choroba ?

Hallo witam ciebie ;) .
Bardzo mi przykro że ciebie to roznież spotyka ;( .

Omg co to za choroba ?ja nie znaju jej .

Misia widzisz ,to sobie odpoczniesz w pelni[emoji5]

Nimitii witaj[emoji20]poznalysmy sie na wrzesniowych mamach a spotykamy sie tu ehh
Moze ktoras z dziewczyn bedzie wiedziala cos na temat twojej choroby
Przytulam...

Magdalena mi gin powiedzial,ze mam sprawdzac i jezeli jest przekroczone to tez nie wychodzic ,z reszta pisalam dzis Roxie
Mam apke smog i srawdzam[emoji4]w pt bylo przekroczone o 900% a pogoda byla ladna,musi byc wietrzenie zeby to swinstwo rozwialo

Funia ostatni raz na spacerze byłyśmy w sobotę bo warunki były w miarę, ja sprawdzam na Wojewódzkim inspektoracie ochrony środowiska, stacja jest w naszej dzielnicy więc co godzinę mam aktualny pomiar.

Dziewczyny od jutra w Lidlu są fajne bodziaki i dresy w dwupakach dla maluchów, idę rano może uda mi się coś kupić.

reklama
Mam wynik TSH 1,31 :) Czyli narazie jest ok.
Dziewczyny ja w poprzednim cyklu też tak się nakręciłam, że szok. Objawów miałam multum, robiłam testy... W tym cyklu nie doszukiwałam się już objawów, a wręcz byłam pewna, że nic z tego, a wyszło inaczej :) Każda z Was się doczeka :)

Ja kiedy zaszłam w pierwszą ciążę TSH miałam 9,02 jakos w kazdym razie ponad 9 wczesniej nie miałam do czynienia z tarczycą i byłam w szoku chociaż ją badałam wczesniej bo mama ma problemy . Lekarz powiedział że ciąża wywołała i ze mam wtedy większe zapotrzebowanie na jod . Dostałam tabletki , po zabiegu tarczyca wróciła do normy teraz mam 1,86 ale nadal mam brać taką dawkę żeby jak coś znowu nie poszło w górę i że ta dawka jest w sam raz dla mnie bo ani mi sie nie podwyższa ani nie leci w stronę 0 :)

Do góry