reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak 3xb6 wystarczy chyba żebyś się nie najlepiej czula to zmniejsz. Colostrum na początku brałam 2x dziennie nie na pusty żołądek a w ciąży 1x. Czyżbyś zagladala na nasz dwugi wątek? :D
Oczywiscie, jestem na biezaco [emoji6]

Faszeruje sie na wlasna reke i jak nie jestem pewna ro pytam. Pewnie jeszcze nie raz zagadam [emoji12]

Dzieki Nafoczka :*

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Funia Dziekuje bardzo.....chciałabym jednak móc zajsć w ciążę za 2-3 lata (tak jak napisałam wyzej).

Agatush i tego właśnie się boję :(
Dobrze ze Bóg zesłał mi na ziemię choć jedno dzieciątko.....jestem Mu za to bardzo wdzięczna.
Jakie ma dalsze plany wobec mnie nie wiem.....dowiem się w swoim czasie ;)

Misia, wiem że masz teraz głowę pełną innych myśli, ale jeśli pamiętasz to powiedz mi czy endokrynolog od razu Ci zmieniał dawkę Eurhyroxu? W ktorym byłaś tc jak badałaś hormony tarczycy?

Ja wróciłam z uk do pl bo lekarz nie chciał się mną zająć kiedy serduszko nie biło :[ powiedział że sama dojde do siebie i że w uk łyżeczkowanie nie jest zgodne z prawem . Wywaliłam kupe kasy na prywatna polską klinike bo o ang to nawet nie ma co mówić . W Pl okazało się że grozi mi ciąża zaśniadowa i zakażenie bo przez długi czas samoistnie nie poroniłam i zrobili mi zabieg dali leki później kontrola i wszystko wróciło szybko do normy jakbym tam została nie wiem co by było .
Teraz juz 3 miesiace po zabiegu badania mam idealne ... czekam na moje 2kreseczki wymarzone ale boje sie że @ mnie dopadnie :[

Jakie nie zgodne z prawem ? Ja mieszkam w uk od 10 lat 4 ciąże stracone z tego 3 łyżeczkowane bo nie było akcji serca albo było i pozniej się skaczyło .
Za każdym razem się mnie pytali czy chcę zabieg !!nie ma z tym problemu .

Nie wiem na jakiej zasadzie i ciebie stwierdzili , że nie zgodne z prawem !? W Anglii prawie wszystko jest zgodne z prawem a tym bardziej spawy ginekologiczne należą do decyzji pacjenta .
Pozdrawiam was dziewczyny ;) dawno mnie nie było .

Czy ktos tęsknił za mną ? Pewnie wszystkie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Jakie nie zgodne z prawem ? Ja mieszkam w uk od 10 lat 4 ciąże stracone z tego 3 łyżeczkowane bo nie było akcji serca albo było i pozniej się skaczyło .
Za każdym razem się mnie pytali czy chcę zabieg !!nie ma z tym problemu .

Nie wiem na jakiej zasadzie i ciebie stwierdzili , że nie zgodne z prawem !? W Anglii prawie wszystko jest zgodne z prawem a tym bardziej spawy ginekologiczne należą do decyzji pacjenta .
Pozdrawiam was dziewczyny ;) dawno mnie nie było .

Czy ktos tęsknił za mną ? Pewnie wszystkie :)

Nie wiem tak mi powiedział niby jeden z najlepszych lekarzy pf a że byłam w szoku i nie dowierzałam to poleciałam do Pl i już nie dochodziłam sedna sprawy bo mnie juz nie interesowało . Mieszkałam 8lat w Londynie i nigdy nie byłam zadowolona z gp ani polskich lekarzy ;/ ale byc może tylko mi sie tak trafiło nie będę się sprzeczać bo zależy na kogo gdzie się trafi .
Teraz to juz przykre wspomnienie ... nie roztrząsam :/

dobrej nocki dziewczyny :)

Nie wiem tak mi powiedział niby jeden z najlepszych lekarzy pf a że byłam w szoku i nie dowierzałam to poleciałam do Pl i już nie dochodziłam sedna sprawy bo mnie juz nie interesowało . Mieszkałam 8lat w Londynie i nigdy nie byłam zadowolona z gp ani polskich lekarzy ;/ ale byc może tylko mi sie tak trafiło nie będę się sprzeczać bo zależy na kogo gdzie się trafi .
Teraz to juz przykre wspomnienie ... nie roztrząsam :/

dobrej nocki dziewczyny :)

No z gp to zależy ja czasmi jestem zadowolona a czasmi nie zależy na kogo się trafi .jetem w szoku że tak ciebie potraktowali , zwyczajnie chcieli zaoszczędzić - świnie - . W chwili poronienia zawsze się mną dobrze zajęli ale dopiero wtedy kiedy byłam już na oddziale przed tym to też przechodziłam przez kilka osób dla których moje bóle i krwawienie to normalne przy ciąży !!!!
A polscy lekarze to masakra przyjeżdzają tylko zbijać kasę . Wizyty drogie a efektów brak .

Misia, wiem że masz teraz głowę pełną innych myśli, ale jeśli pamiętasz to powiedz mi czy endokrynolog od razu Ci zmieniał dawkę Eurhyroxu? W ktorym byłaś tc jak badałaś hormony tarczycy?
Z moją Endo byłam zawsze umówiona ze jak tylko test pokaże mi dwie kreski tak odrazu mam przyjść (przyjmie mnie bez rejestracji).
Brałam Euthyrox 100. Jak zrobiłam test i wyszedł pozytywny to zrobiłam prywatnie badanie tsh (czyli było to między 4 a 5 tc). Udałam się do Endo. Pamiętam ze tsh miałam wtedy ponad 2,5. Powiedziała ze trochę je zbijemy. Dostałam Euthyrox 112.
Po tej dawce przez jakiś czas miałam ładny poziom tsh, a później znów zaczął rosnąć. Do końca ciąży brałam 137.
Zaraz po porodzie kazała mi przejść na 112.

reklama
Hej Dziewczyny! Czytam Was cały czas, mało się udzielam bo z każdym dniem rośnie mój niepokój przed usg..... Okropnie się boję :-( dzisiaj idę do ginekologa II po skierowania na badania, jutro na pobranie a we wtorek USG..... Im bliżej tym bardziej się boję.... U mnie dzisiaj zgodnie z OM równo 10t0d...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry