reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doris nareszcie sie odezwalas, juz sie martwilam! Z tego wszystkiego nie zakodowalam nawet jak nazwalas synka??

Alza bardzo ci wspolczuje, alkohol to wrog najgorszy malzenstwa, wiem z autopsji bo moj ojciec duuuuzo pil jak bylismy dziecmi, to byl prawdziwy koszmar. Mam nadzieje ze znajdziesz na niego sposob bo z tego co opowiadasz to nie pierwszy raz jak dal taki popis. Musi sie nauczyc umiaru i wiedziec kiedy przestac zeby nie chorowac jak kot. Jak ja czuje ze zaczyna mnie brac to wypijam dwie szklanki wody na otrzezwienie i potem bawie sie dalej.

reklama
Gloria o ile dobrze pamiętam .... synek Doris ma na imię Olaf :)

Doris działkę mogę dostać w każdej chwili od moich dziadków....tylko dziadek stawia taki warunek ze muszę się na niej pobudować bo jeśli bym chciała ja sprzedać żeby mieć kasę to nie. A że ziemię ma w takim miejscu, które nam strasznie się podoba to idziemy na taki układ :)
Ja nie chce kolosalnie dużej działki....10-15 arów nam wystarczy.
Dom będziemy budować sami.....mój Tata jest murarzem.....także nam pomoże :)
Narazie mamy plany......mam nadzieję ze wypala ;)

Alza ech faceci :/ Chyba każdemu chlopu przydałby się kubel zimnej wody.... :/
Przy Twoim stanie maz nie powinien robić takich rzeczy.
I jeszcze jak im ciężko przez gardło przechodzi slowo "przepraszam".

Adriana, całe szczęście, że nie pozamaciczna. A jak duży pęcherzyk? Jak to wszystko widzi lekarz?

Alza, współczuję bardzo i myślę, że dobrze zareagowałaś. Często wywyja takie numery?

Czesc dziewczyny.
Rzadko cos tu pisze ale czytam was codziennie. Kiedys juz wspominalam ze poronilam moja Kruszynke w czerwcu. Bylo to poronienie samoistne calkowite wiec po pierwszej @ zaczelismy z mezem starania. Kolejna @ powinnam dostac w niedziele. I tu zaczely cyrki...w czwartek, piatek i sobote mialam pojedyncze krwawienia i bylam pewna, ze franca przylazla. Wczoraj i dzis lekko plamie ale juz na rozowo. Nigdy nie mialam takiego okresu wiec wydawalo mi sie to dziwne. Po poludniu zrobilam test i wyszedl pozytywny. Czy mozliwe jest, ze jestem w ciazy mimo tego krwawienia?? Jutro pojde do lekarza i poprosze o skierowanie na badanie bety (cholerne procedury w uk). Nie wiem co o tym myslec...?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

katherinne pecherzyk 5 mm owalny i jest szansa, ciaza 5 tyg i 2 dni z usg, z cyklu dla mnie to 5 tyg i 4 dni ale lekarz cos sie pomylil i tez napisal, ze dwa a nie cztery (doczytalam sie tego w domu), no ale nawet 2 dni to mala roznica. Poprosilam tez o Luteine bo jakos spokojniejsza bede, najpierw nie chcial dac bo wiedział, ze biore Duphaston ale jakos pozniej samo cos go ruszyło i robimy zamianke i wlasnie studiuje jej aplikowanie :)

beta staram sie nie przejmowac, moze nadgonimy i nie wrozy to nic złego
ja postawilam sobie 3 cele i pierwszy mamy za soba, nie jest pozamaciczna...

MumToBe prawdopodbnie ciaza ale szybko skosnultuj z lekarzem to plamienie

Magdelana Nie może zwolnić, ale może zmienić warunki pracy i wynagrodzenie (z tymże wówczas przysługuje wyrównanie do poprzedniej płacy do dnia porodu). Więcej to musiałabym doczytać, bo raczej pracowałam w mniejszych firmach (poniżej 20 pracowników), a ich zwolnienia grupowe nie dotyczą.

MumToBe Niektóre dziewczyny to i prawie normalny okres mają w pierwszych miesiącach ciąży. U mnie plamienie zawsze nasilało się w czasie kiedy bym normalnie miała dostać @. A u Ciebie mogło być plamienie implantacyjne?

alza No to masz niefajną sytuację... Niestety nic nie poradzę, bo dla mnie takie klimaty są całkiem obce. W moim przypadku to jedynie męża czasem tak praca pochłania, że ma mnie i dzieci na końcu listy swoich priorytetów...

Adriana 2 dni różnicy na USG to żadna różnica! Wszystko zależy od ręki lekarza, w którym miejscu ustawi pomiar. Także mam nadzieję, że za 2 tygodnie przyniesiesz nam wieści o bijącym serduszku!

Doris jak sobie dajesz radę z taką gromadką? :) Starsze dzieci pomagają?

Mum bardzo często zdarza się plamienie czy krwawienie przy implantacji :) Leć na betę i do lekarza :) Byłabym dobrej myśli :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie :) Ale już nie gadajmy o tym. Muszę odpocząć od tego wszystkiego.

Mam na wydaniu luteinę dopochwową po 100, może któraś chętna? :)

Ostatnia edycja:
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny. Jeszcze sie nie ciesze bo ciagle plamie. Poprosilam mame zeby przyslala mi z Polski luteine bo tu niestety do 12 tc nie podaja nic. Mam nadzieje, ze paczka dojdzie w miare szybko [emoji52]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mumtobe, tylko żeby Ci Mama dobrą luteinę przysłała, nie taką na oczy, którą reklamują w tv.

Adriana, to wspaniale! Czyli wygląda na to, że jesteś na dobrej drodze. A beta potrafi mieć słaby przyrost mimo prawidłowego rozwoju ciąży. Na pewno czytałam o takich przypadkach.

reklama
Gloria, dziekuję że pamiętasz o mnie :-). Wiesz jak ja siedzę nad jeziorem to czytam tylko, bo tam czarna dziura internetowa jest, strona otwiera sie kilka minut i nie mam cierpliwości do takiego neta. Rzadko piszę, net najlepiej działa w nocy i czasami rano. Ale pamiętam o was!!!
Alza, starsze dzieci to już nie dzieci - nie pomagają bo stale ich nie ma. Moja najstarsza córka nie mieszka z nami, studuije i pracuje, a młody żyje swoim życiem. Więc ja własciwie to mam teraz dwójkę, 5 latkę i dwumiesiączniaka.

Do góry