reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Misia skonczylam 35 w zeszla sobote. Ja chodze prywatnie, mam wizyte w przyszlym tyg to moze sie jej spytam co mam robic. Musze przyznac ze czuje sie coraz gorzej, dzis wstalam o 4:20 na siku i bolal mnie brzuch na dole i do 8:00 nie spalam bo mala byla ruchliwa. Nie wiem czy to normalne.

reklama
Gloria ja mam ktg w ramach wizyty, położna robi 30 min przed wizytą a potem z wynikiem wchodzę do lekarza. Teraz już tak będzie przed każdą wizytą.

Nikusia witaj i zostań z nami :)
Ja po 3ech stratach spróbowałam kolejny raz dopiero po 7 latach, potrzebowałam dużo czasu aby dojść do siebie. Jak pisze Gloria ja również panikowałam do czasu gdy nie poczułam pierwszych ruchów, od tego czasu jestem spokojniejsza :)

Zmykam na wizytę.

Przed pierwszym porodem KTG miałam zrobione dopiero na porodówce... Wg mojego gina jeśli nie dzieje się nic złego, to nie ma sensu robić KTG.
Przed drugim porodem - miałam robione KTG jak zaczęły męczyć mnie skurcze i nie wiadomo było czy to już porodowe czy przepowiadające.
Obie ciąże prowadzone prywatnie.

I jeszcze jedna sprawa, w ksiazce o ciazy i porodzie wyczytalam ze mozna zaczac masaz krocza zeby je stopniowo rozciagac ( zaczac od jednego palca i co kilka dni zwiekszac ilosc) i wczoraj poprosilam meza ( bo sama nie dosiegam) zeby mi pomogl ale powiem wam ze mimo ze probowal bardzo delikatnie i doslownie opuszkiem palca to mnie to bolalo i kazalam mu przestac. Ja nie wiem jak to dziecko ma wyjsc skoro jeden palec sprawia mi bol. Jestem przerazona.

gloria Ja bym nic tam nie masowała, bo możecie wywołać wcześniejszy poród - a na co Ci to? Ja przy drugim porodzie byłam nastawiona na kolejną cesarkę, więc nawet nie interesowała mnie szkoła oddychania, parcia ani inne rady dotyczące porodu naturalnego. Los chciał, że jednak cesarki nie miałam i mimo braku wiedzy, polegając jedynie na własnej intuicji - wszystko poszło jak należy.

Cześć dziewczyny :)
Mam na imię Aneta i jestem mamą już 4 Aniołków.
Najpierw 3 straty, pózniej szczęśliwa ciąża na lekach. Pózniej znów strata (bez leków) i teraz jestem w 7 tyg i jak do tej pory przeszliśmy wszystkie daty krytyczne, ale od początku jestem na tych samych lekach co w tej szczęśliwej ciąży. Nikomu jeszxze nic nie mówiliśmy, a tak bym chciała już z kimś pogadać i przypomniałam sobie o Was, więc jestem tutaj znow po 3 latach nieobecności ;)
A grypa żołądkowa też mnie dopadła w zeszłym tyg... Nie dość, że mdłości to jeszcze jelitówka... Oj kiepsko ze mną było. :( więc współczuje :*

Mikusia trzymam kciuki za dwie kreseczki :) A co do zwariowania to ja już od dawna czuję ruchy, ale świruję dalej... To już się chyba nie da inaczej ;)

Gloria ja miałam raz czy dwa robione ktg w poprzedniej ciąży, na samej końcówce. Jeżeli nie masz skurczów, to nie pchałabym się tak bardzo do ktg. Dla mnie to straszne męczarnie, jest
trudno o prawidłowy zapis, bo a to dziecko śpi, a to ucieknie spod końcówki... Mnie teraz w szpitalu dręczyli 3-4 razy dziennie, zupełnie nie wiem , po co. Jedynie co, to świetnie sprawdziło się na porodówce.

Ja już po wizycie :) Wszystko jest super, brzuszek jest mniejszy tylko o 4 dni wg usg a nie o ponad 2 tygodnie, jak to wyszło w szpitalu. Gin mówi, żebym wytrzymała jeszcze 4 tygodnie i mogę szaleć :D
Wyszło mi bardzo wysokie CRP, ale badanie miałam robione zaraz po jelitówce, więc powtórzyłam badanie, wynik będę miała wieczorem, to zobaczymy. Jak nie spadło, to jutro jadę do szpitala...

Ostatnia edycja:
reklama
Gloria mnie często pobolewa ostatnio w dole brzucha o czym powiedziałam dzisiaj na wizycie, jak się okazuje po usg mała jest już główką bardzo nisko i naciska mi na szyjkę, mam leżeć z poduszką pod pupą aby tak nie uciskała. Poza tym powiedział mi, że w tym tygodniu już mogę mieć takie dolegliwości bo macica ćwiczy przed godziną zero, ważne aby skurcze nie były regularne i bardzo bolesne.

Nana witaj :) i zostań z nami :)

Kwiatuszku współczuję jelitówki, oby szybko odpuściła, kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Alza super wieści, też już jesteś na końcówce :) Crp zleca Ci lekarz czy robisz sama?

Ja już po wizycie, ktg nie udało się zrobić, będziemy próbować na kolejnej wizycie za 3 tygodnie. Ogólnie jest wszystko ok, brzuszek małej ładnie urósł ale nadal jest o tydzień do tyłu, szyjka ładnie trzyma ale lekarz dwa razy mi powiedział, że jakbym tylko dostała regularnych skurczy to mam do niego dzwonić i jechać na IP to da leki na powstrzymanie porodu. Natomiast jeśli akcja porodowa zacznie się po 34 tyg to jej nie będzie powstrzymywał i będziemy rodzić :o A ja nie mam dla małej nic, muszę się wziąć za skompletowanie wyprawki.

Ostatnia edycja:
Do góry