reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria daj znać co u Ciebie.

Dzień dobry: )zwleklam się z wyra po 6 i nie mogę usnąć.
Przyjechał do nas mój drugi siostrzeniec na kilka dni.
Miłego dnia dziewczyny: )

Witam, nowe mamusie aniołków światełko dla dzieciatek (*)

reklama
Witam kochane, wczoraj zasnelam czekajac na powrot skurczy wiec kapiel musiala je wyciszyc :) w nocy wstawalam na siku z 5 razy ale poza tym nic sie nie dzialo :)zobaczymy jak bedzie dzisiaj, ale dzis maz jest w domu wiec przynajmniej bede sie pewniej czula i w razie czego mnie zawiezie.

Gloria to dobrze, że się uspokoiło. Kiedy masz wizytę?

Magdalena a Ty spać nie możesz? ;)

Mamcia widzę, że masz wizytę za wizytą :)

My jedziemy na wesele w tą sobotę. Miałam się przygotować, wypocząć... Olkowi wyrzynają się zęby, ma podwyższoną temperaturę, katar i kaszel i nie ma mowy, żeby poszedł do żłobka :/ I tak się męczę od zeszłego wtorku, ganiam za własnym ogonem, jestem niewyspana i zmęczona :( Na weselu chyba zjem obiad i o 20 pójdę spać...

to dobrze ze ucichły, jak co to dzwon na pogotowie to przyjadą wezmą cię na płasko. Na płasko to bardzo ważne bo skurcze przechodzą szkoda tylko ze nie zwiedzałam o tym jak jechałam do lekarza. Tak samo jak donoszenie dziecka do tego 37/38 tygodnia.

Alza wizyte mam rowno za tydzien dopiero :/

Hajmal przypomnisz mi swoja historie/doswiadczenia bo nie pamietam co Ci sie przytrafilo?

A z innej beczki to wyobrazcie sobie ze moja tesciowa wczoraj zadzwonila do mojego meza zeby mu nakazac zebysmy zaprosili jej siostre z rodzina w ten weekend! Utroila sobie we lbie ze mieszkamy tu od pazdziernika a ta ciotka jeszcze u nas nie byla i ze koniecznie musimy ja zaprosic zanim sie mala urodzi. Jak to uslyszalam to dostalam piany bo wcale nie bierze pod uwage mojego i malej zdrowia tylko mi ustala kiedy ja mam gosci przyjmowac? Od kilku dni glownie leze zeby porodu nie wywolac a ta chce mi sprzatanie zakupy i gotowanie na glowe zwalic? Wariatka.

gloria6 Pojedź ty lepiej do szpitala na to KTG. Nawet nakłam, że stawia Ci się brzuch i masz bóle z krzyża... Dobrze by było jakby maluszek posiedział w brzuchu jeszcze ze dwa tygodnie. Ja żałuję, że nie pojechałam wcześniej i czekałam aż skurcze przejdą. A pojechałam dopiero po 2-3 dniach kiedy te skurcze były już bardzo silne. I urodziłam 35t1d... Czop odszedł i nie było mowy o zatrzymywaniu porodu. Od razu skierowali mnie na porodówkę.

1 lipca urodziłam synka w 16 tc, ciąża książkowa i nagle dostałam bóli ok 15 o 17 lekarz mówi ze ok, o 19 odeszły wody a o 22:55 urodziłam dziecko. Nadal nie wiem co było przyczyną, wszyscy mówią ze ona była po mojej stronie bo dziecko było zdrowe. Wiec drogą eliminacji szukam dalej

Cześć Kochane :)
Gloria ale dzidzia napedzila strachu. Trzymamy kciuki &&&
Ja już po wizycie. Zaspalam :( tak mi sie dobrze spalo, po nieprzespanej nocy i ciężkim dniu, ze spalam jak zbita. Zresztą jak wszyscy. Nie nastawialam nudziła bo myślę sobie ze i tak mała nas obudz. Bo wstaje zazwyczaj o 6 rano a tu zoonk! Wiec w te pędy pełna depilacja :p i szybki prysznic i do dr. Z tego wrażenia to nawet nie wzielam badań
Z dziada dobrze, ładnie sobie rośnie. Lozysko pomału sie cofa do góry ale jeszcze częścią zasłania ujściemacicy.
Pytalam dr o USG połowówkowe, powiedział ze jak cgcemu to możemy iść ale nie namawia. I powiem Wam zgłupiałam.... Bo byłam pewna ze każe mi iść!

reklama
Hajmal leżałam w szpitalu z dziewczyną, która przyszła rodzić dziecko o czasie i okazało się, że jest martwe... Tak niewyobrażalne rzeczy ludzie przeżywają... Nawet nie mogę sobie wyobrazić, przez co przeszłaś... Ja miałam zabieg w 12 t.c. i chociaż było mi bardzo ciężko, to myślę, że i tak łatwiej niż Tobie.

Kwiatuszek ja dlatego depilację robię wieczorem przed wizytą ;) Co do usg połówkowego, to ono jest chyba obowiązkowe? Tzn. robią wszystkim jak leci.

Gloria życie bez teściowej byłoby łatwe i nudne... Moja też ma takie pomysły cudowne. Popieram Witch, idź do szpitala, napasą Cię magnezem, zrobią ktg no i będziesz miała gości z głowy ;)

Do góry