reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Iza u mnie 4 i 5 miesiecy.
Doris jestem z Toba i czekamy na wiesci!!!
Ja mialam miec wizyte za tydzien z ostatnim usg ale przelozyli mi na dzis bo lekarka idzie na urlop ale przez to nie jestem pewna czy mi zrobi to usg czy moze odwlecze za miesiac. Juz tak dawno nie podgladalam Marcysi, jestem strasznie ciekawa jaka jest juz duza i co robi.

reklama
Witam wszystkie mamy aniołkow oraz szczęśliwe mamusie czekające na swoje pociechy :-) podczytuje Was od jakiegoś czasu. Poronilam na początku czerwca w 5 tygodniu :-( nie miałam zabiegu, wszystko się samo oczyścilo. Lekarz powiedział że po pierwszej miesiączce możemy się starać. No i właśnie przyszła wczoraj, więc już się nie mogę doczekać kiedy się skończy i zaczniemy starania. Mam już córeczke 2 letnia, ciąża z nią była książkowa a teraz na początku radość a za chwilę przykra niespodzianka.

Paraplu ja mam bransoletke z datą i imienieniem mojego Anioła <3

Ciekawe jak Doris :-) Kochana czekamy na wieści!!

Renia gratulacje to jestesmy na podobnym etapie ;-) u mnie 11tc :-)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zmowilam srebrny wisiorek, aniolka z data kiedy zobaczylam 2 kreski i data kiedy moj cud sie skonczyl.
Czekam az przyjdzie.

Doris trzymam kciuki! Bedzie dobrze [emoji173]️ [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Aniolek06 bardzo mi przykro. Ja poronilam w nocy z wtorku na srode.

Zastanawia mnie skad tak wiele z Was ma sile aby znow sie starac od razu jak lekarz pozwoli. Ja jej nie mam i nie wiem kiedy wroci :(
Chyba w tym roku juz nie dam rady sie z tym zmierzyc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aniolek06 witaj , ściskam Cię mocno :-*
Dziewczyny coś mnie zastanawia. Jeśli było poronienie samoistne, organizm sam się wyczyscil, lekarz pozwala po 1@ zacząć starania. Przy zabiegu lyzeczkowania, mówią o kilkumiesiecznej przerwie.
I teraz jaką jest roznica, wiadomo że zabieg uszkadza błony macicy, musi dojść do siebie.
Natomiast pojawią się też kwestia uregulowania hormonów , itp. Psychiki rzecz jasna też.
Jaka jest roznica, przy poronieniu bez zabiegu hormony tak samo się regulują? Czym się różni powrót do zdrowia po zabiegu od tego bez zabiegu?

Paraplu wiem co czujesz. Nie wiem skąd to się bierze ale ja od razu jak dowiedziałam się że mojej fasolki nie ma zapytałam lekarza kiedy możemy się starać, wierzę w to, tak jak powiedział lekarz, że wiele kobiet po poronieniu normalnie zachodzi w ciążę i rodzi zdrowe dzieci. A to był po prostu tylko przypadek dzieciątko miało jakieś wady i organizm sam je usunął. Bardzo było mi przykro jak to usłyszałam, nie mogłam z siebie slowa wydusić. Mam nadzieję że będzie tak jak mówił lekarz, bardzo mu ufam bo chodziłam do niego przez całą moją pierwszą ciążę. Wierzę w to że się uda i będzie wszystko dobrze

Aniolku, ostatnie 3 lata mialam ogromnie ciezkie. Klopoty finansowe, byly partner poszedl sobie do nowej kobiety zostawiajac mnie sama z dlugami, choroba taty, operacja, OIOM, jego smierc, to znow poglebilo problemy finansowe bo wtedy polecialam do Polski i nie pracowalam. Potem mama miala wypadek, szpital, operacja, pol roku nie chodzila. Znow nerwy, stres, poszla kupa kasy i znow dolek finansowy. 9 miesiecy temu trafilam do psychiatry, depresja. Leki, terapia. Teraz bylo w miare okej i taki cios :(
Po prostu za duzo tego wszystkiego. Nie wiem ile jeszcze takich ciosow moja psychika zniesie. Nie che znow wyladowac na lekach niepotrafiac wstac z lozka :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Iza1308 u mnie było tak ja poroniłam na święta Bożego Narodzenia było to w 10 tygodniu dzięki dziewczyna na tym forum podniosłam się i tak po 3miesiącach od poronienia zaszłam w ciąże i teraz już jestem w 13 tygodniu ciąży i ciesze się swoim kochanym dzieciątkiem.Więc mówie Ci iza głowa do góry i ty rownież niebawem bedziesz się spodziewać swojego dzieciątka.
Angelstw to fajnie,bedziemy wzajemnie wspominać jak się czujemy w ciąży.

reklama
Do góry