reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime ja po marchewce, która dawalam przez kilka dni....Podałam marchewkę z ziemiaczkiem ;)
Co do glutenu to śmiało odczekaj nawet do powrotu z Norwegii....Nikos miał ponad 6 miesiecy jak zaczęłam go wprowadzać. No chyba ze trzymasz się twardo tych zaleceń ;).

Nikos tez najbardziej szaleje z moją mamą :) I też tylko ona potrafi go az tak rozsmieszyc :D Tesciowa nie ma takiego podejścia.

Przyjemności na weekend :) No i na cały pobyt w Norwegii :)

Edit:
ElekNatanek (*) światełko dla Twojej Kruszynki

Alza, Angelstw udanej majówki :) Wypoczywajcie :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam dziewczynki u nas kolejny mokry dzień ...eh jak ja bym już chciała taka prawdziwa wiosenkę:-( :( ....taka aura strasznie wprawia mnie w zły nastrój brak mi energii do normalnego funkcjonowania ....
Dobrze że dzieciaczki juz prawię zdrowe chcociaz tyle dobrego ....bo weekend majowy też się kiepsko zapowiada a liczyłam że sie zrobi jakiegos grilla z rodzinna lub ognisko , teraz ta pogoda jest strasznie posrana albo jest bardzo gorąco albo znów bardzo zimno nie ma jakies stabilizacji klimatycznej ....dobrze ze jeszcze istnieje cos takiego jak internet - forum i wspaniałe wirtualne koleżanki :happy:
angelstw ja wszystkie troje rodziłam w Cieszynie i powiem ci ze jestem bardzo zadowolona teraz kiedy poronilam tez pojechalam na Cieszyn na zabieg ale wiesz to jest tak ze ile ludzi tyle opini jedni będa chwalic jesli nie spotkalo ich tam nic niepokojącego a drudzy znów maja wspomnienia z tym szpitalem negatywne jak moja siostra na przykład która by przez jednego lekarza o malo nie straciła dziecka przy porodzie....

Renata to widzę ,że nie tylko ja odczuwam skutki takiej pogody w kratkę ;)
Witajcie rano obleciałam miasto bo byłam po wyniki badań krwi i kupiłam chlebek i takie tam .Większe zakupy zrobimy jak mąż wróci z pracy .
Wypiłam dwie kawy i nadal brak mi weny do działania może red bulla się napiję ;) doda mi skrzydeł .
Synek śpi , ja będę teraz rzadziej bo mi się transfer w tel wyczerpał i mogę wchodzić z laptopa tylko ,a przy małym go raczej nie włączam bo mi psoci łapie za kable wyciąga modem i klika na klawiaturze ;) Także odezwę się pewnie dopiero wieczorem .

Witajcie dziewczynki:) mam nowe pytanie- co myslicie o farbowaniu wlosow w ciazy? Mamy komunie bratanka w maju wiec chcialabym jako tako wygladac. Fryzjerka mnie przekonuje ze ciemne kolory mozna bezpiecznie klasc ale sama nie jestem pewna.

Witajcie dziewczynki:) mam nowe pytanie- co myslicie o farbowaniu wlosow w ciazy? Mamy komunie bratanka w maju wiec chcialabym jako tako wygladac. Fryzjerka mnie przekonuje ze ciemne kolory mozna bezpiecznie klasc ale sama nie jestem pewna.

glorcia jest teraz do wyboru wiele farb bez amoniaku mysle ze takie mozna by zastosowac przytrzymac mniejsza chwilke niz wskazane albo po prostu zapytac lekarza i udac sie do salonu fryzjerskiego gdzie cos zaradza kochan

Angelstw no chyba że się zobaczymy zaraz po naszym przyjeździe? planujemy być koło 14 w Wiśle, więc popołudnie i wieczór jak najbardziej mamy wolny :) Wiem, że pewnie będziesz miała urwanie głowy z pakowaniem, ale czasami wszystko idzie szybciej, niż planowaliśmy, więc może... może... :)

Gloria farbuj śmiało :) Kiedyś może i było to szkodliwe, ale teraz nie masz się czego obawiać. Wal kolor, jaki Ci się tylko marzy :)

Mamcia u mnie z komputerem jest to samo. W ogóle dla Olka komputer to jest szczyt marzeń. Naciskać, walić, otwierać, zamykać, odłączać kabel, siadać na nim... O tak! Jak tylko się dorwie, to klękajcie narody... Oczywiście pilnujemy, żeby nie mógł sięgnąć do kompa, ale kilka razy już mu się udało...

Renata taka pogoda, bo wiosnę mamy! :) Dla mnie najgorsze jest, jak wychodzę rano i jest mróz a jak wracam po południu, to słońce daje czadu i człowiek ma ochotę rozebrać się do majtek. Jak pracowałam w Szczecinie, to powrotne autobusy miały często obsuwę. Chodziłam wtedy do domu na nogach 5 km i noszenie pięciu swetrów i kurtki przy 25 stopniach na dworze było wykańczające! A co do opinii i zrażania się, to nie każdej opinii można wierzyć. Mój gin ma złą opinię, bo uwaga.... Jego ojciec w czasach, kiedy był ordynatorem, wziął łapówkę. Czy takie coś czyni go złym lekarzem?! Nie mówiąc o tym, że on sam tej łapówki nie brał. No ale ludzie są różni. O mnie też krążą różne opinie, bo nie daję zaświadczeń za darmo, bo wywalam z gabinetu, jak pacjent ma nieumyte zęby, bo nie usuwam zębów na życzenie i bez zdjęcia. Tyle, że moje postępowanie jest zgodne z aktualnymi wytycznymi a nie koniecznie w stylu koncert życzeń... Czasem jest na odwrót- ktoś ma dobrą opinię, a leczy jak weterynarz bez licencji. Najważniejsze, żeby mieć zaufanie do swojego lekarza i żeby mieć takiego, który nam odpowiada.

ElekNatanek (*) światełko dla Twojego Aniołka. Masz 4 wspaniałych dzieci, na pewno uda się następnym razem <przytulam>

OneMoreTime Olek też najbardziej lubi moja mamę. Do teściowej jak go zawożę, to ryczy już przy wchodzeniu na schody i nie ma opcji, żeby został. No chyba, że jest wujek Mateusz, to co innego ;) Wtedy zapomina, że ma matkę ;) A do mojej mamy jak przyjeżdżamy, to leci do niej, bierze ją za rękę i prowadza, pokazuje, wciąga w zabawę :)

Byłam już u gina, wszystko w porządku :) A teraz robię obiad- burgery z pieczonymi ziemniaczkami i na deser budyń rabarbarowy <mniam>

Renata u mnie też szaro buro i ponuro a do tego zimno :baffled:

Gloria jak pisze Alza teraz większość farb jest już bez amoniaku i innych szkodliwych substancji, ja w maju mam wesele przyjaciół i też idę się ufarbować aby wyglądać jak człowiek :p

Alza podziwiam Cię z tym gotowaniem, ja od miesiąca prawie nie gotuję, mięso kroję w rękawicach bo się brzydzę a P musi sobie dalej radzić sam, ja zamykam się na czas gotowania w pokoju i otwieram okno :hmm:

angelstw ja wszystkie troje rodziłam w Cieszynie i powiem ci ze jestem bardzo zadowolona teraz kiedy poronilam tez pojechalam na Cieszyn na zabieg ale wiesz to jest tak ze ile ludzi tyle opini jedni będa chwalic jesli nie spotkalo ich tam nic niepokojącego a drudzy znów maja wspomnienia z tym szpitalem negatywne jak moja siostra na przykład która by przez jednego lekarza o malo nie straciła dziecka przy porodzie....

skąd jesteś Renata że rodziłaś w Cieszynie? :)
tu nie o to chodzi, żeby rozmyślać który lepszy a który gorszy szpital...każdy ma prawo wyboru i trzeba z niego korzystać. Poza tym Wojewódzki w Bielsku ma III stopień referencyjności a to dla mnie też miało znaczenie bo gdybym urodziła w Cieszynie a byłoby coś nie tak to i tak przetransportowaliby małego do Bielska o ile w ogóle byłaby taka opcja...

Angelstw no chyba że się zobaczymy zaraz po naszym przyjeździe? planujemy być koło 14 w Wiśle, więc popołudnie i wieczór jak najbardziej mamy wolny :) Wiem, że pewnie będziesz miała urwanie głowy z pakowaniem, ale czasami wszystko idzie szybciej, niż planowaliśmy, więc może... może... :)

alza gdzie się meldujecie w Wiśle? :) zobaczymy jak się nam uda ogarnąć pakowanie ale jeśli będziecie tak wcześnie to może faktycznie uda nam się spotkać :D

u mnie owu jutro lub pojutrze :) także ten tego....żołnierzyki do boju!! :D

skąd jesteś Renata że rodziłaś w Cieszynie? :)
tu nie o to chodzi, żeby rozmyślać który lepszy a który gorszy szpital...każdy ma prawo wyboru i trzeba z niego korzystać. Poza tym Wojewódzki w Bielsku ma III stopień referencyjności a to dla mnie też miało znaczenie bo gdybym urodziła w Cieszynie a byłoby coś nie tak to i tak przetransportowaliby małego do Bielska o ile w ogóle byłaby taka opcja...

alza gdzie się meldujecie w Wiśle? :) zobaczymy jak się nam uda ogarnąć pakowanie ale jeśli będziecie tak wcześnie to może faktycznie uda nam się spotkać :D

u mnie owu jutro lub pojutrze :) także ten tego....żołnierzyki do boju!! :D

jestem ze Śląska Cieszyńskiego w pierwszej ciąży mialam tez okazje zobaczyć szpital w Jastrzębiu Zdroju ale jakoś tak bardziej przypadl mi Cieszyn do gustu masz racje ze opinia nie tak wazna,jak poczucie bezpieczeństwa ja sie tam czulam bezpiecznie .... zyczę samych bojowych żołnierzyków hehe

reklama
jestem ze Śląska Cieszyńskiego w pierwszej ciąży mialam tez okazje zobaczyć szpital w Jastrzębiu Zdroju ale jakoś tak bardziej przypadl mi Cieszyn do gustu masz racje ze opinia nie tak wazna,jak poczucie bezpieczeństwa ja sie tam czulam bezpiecznie .... zyczę samych bojowych żołnierzyków hehe

:) to najważniejsze!

Hehe dzięki :p

Do góry