reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Renata właśnie obawiam się, że z tym przejmowaniem mdłości będzie problem... :( Żadna nie chce :( Brzuszek to i owszem, ale innych ciążowych przyjemności to już nie... I zostanę tak z tymi rzygami przez następne kilka miesięcy.

Angelstw wyjeżdżamy do Wisły, czyli w Twoje strony chyba?

ooo
Renata właśnie obawiam się, że z tym przejmowaniem mdłości będzie problem... :( Żadna nie chce :( Brzuszek to i owszem, ale innych ciążowych przyjemności to już nie... I zostanę tak z tymi rzygami przez następne kilka miesięcy.

Angelstw wyjeżdżamy do Wisły, czyli w Twoje strony chyba?
oooo Wisla super moje bliskie strony bardzo dobrze znam Wisle jeździmy tam bardzo,czesto ...a gdzie dokładnie Alzunia?

reklama
Kwiatuszekk Nie poddawaj się. W końcu i Twoje maleństwo postanowi pojawić się na świecie! No i wciąż trzymam kciuki za obecny cykl!

Karolka Jeśli na początku ciąży robiłaś badania na różyczkę i cytomegalię i masz przeciwciała, to moim zdaniem tych badań nie musisz robić. Zgłoś się do rodzinnego - powinien wystawić Ci skierowanie na morfologię, glukozę i na tarczycę. A co do toksoplazmozy - skoro masz świeże wyniki, z których wynika że wcześniej jej nie przechodziłaś, to wystarczy, że zrobisz badania w klasie Igg.

anik. Wydaje mi się, że przyczyną nie będzie krótki czas od odstawienia tabletek. Tak widocznie musiało być. No chyba że brałaś tabletki jakiejś starej generacji...

Brałam Artizie

anik, to faktycznie nie fajnie wyszło z lekarzem :baffled: mój na początku był bardziej przejęty itd., ale gdy ciąża już wyższa była - odpuścił. No, ale to jakiś tam znajomy teścia, więc się przemogłam i dałam...:zawstydzona/y:

A to moja 5-cio miesięczna żabka:

No mój lekarz nawet poród odbierał... położne stały obok, a on robił wszystko więc na to narzekać nie mogę

Dziękuję za kciuki :) z maluchem wszystko dobrze, według usg wszystkie pomiary w normie.
Maluch jest troszkę młodszy niż według ostatniej @ - obecnie to 12t5d.
Trafiłam na wspaniałą Panią doktor, mój lekarz prowadzący nie ma super usg w gabinecie i nie jest genetykiem więc odsyła do kogoś innego. Pani doktor jak zobaczyła moją wcześniejszą historię to zadzwoniła do przychodni gdzie przyjmuje na NFZ i objęła mnie programem darmowych badań prenatalnych :D jutro muszę podjechać wypełnić ankietę i oddać krew :) Z tej radości poszliśmy z P na kolację i bez mdłości wsunęłam całego hamburgera :) zawsze lubiłam krwistą wołowinę, ale dzisiaj nawet wysmażona podeszwa smakowała wybornie :D

Alza udanego urlopu :)

Angelstw trzymam kciuki, też chętnie oddam rzyganko i mdłości :D

Martusia będzie dobrze, trzymam kciuki za badania ;)

Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i życzę miłego wieczoru :)

alza tak dokładnie w moje strony się wybieracie :p a my uciekamy z Wisły na ten czas. W jakich dniach będziecie w Wiśle i gdzie dokładnie?

Renata a Ty gdzie do Wisły zaglądasz? ;)

Magdalena piękne wieści! :) cieszę się że wszystko ok z maluchem! No i ta kolacja :D mniam! :p

Angelstw będziemy 29.04-04.05. A Wy kiedy jedziecie?

Magdalena super wieści :D U mnie dzidzia też jest mniejsza o chyba 3 dni. Dobrze, że z radości wrócił Ci apetyt :) A u mnie jutro na obiad będą burgery ;) Bułeczki już dzisiaj upiekłam, jutro wystarczy zgrillować mięso, mniam mniam :)

Czesc dziewczynki jestem tu nowa tez stracilam swoje malenstwo w 12 tyg jestem juz mama 4 dzieci ale bardzo chcialam jeszcze raz nia zostac ale nie dane mi bylo staram sie juz rok ale nic z tego nie wychodzi

ElekNatanek przykro mi z powodu straty witaj i zostan z nami zawsze wtedy jest razniej ja tez nie dawno stracilam aniolka i bardzo wiele pomoglo mi wlasnie wsparcie kolezanek z tego forum... [*] dla twojego aniołka ....
angelstw przewaznie jest to centrum Wisly w sezonie gdy sa karuzele bylismy ostatnio w sobote ale karuzele jeszcze nie czynne czesto tez jezdzimy do Wisly Czarne nad zapore i na kubalonke uwielbiam tamte rejony wspaniale okolice ....
angelstw to Jasiunia gdzie rodzilas w cieszynie? Bo tak sie zastanawiam czy jest tam jakis szpital u Was wiem ze w ustroniu jest ale w Wisle hmmmm???

alza to się miniemy...my wyjeżdżamy 30.04 raniutko a wracamy 6.05 lub nawet 7.05. Szkoda bo fajnie byłoby wypić jakąś kawkę wspólnie i pospacerować nad rzeką z dzieciakami :)

Renata okolice zapory mają piękne widoki, a Kubalonka szczególnie zimą mnie urzeka ;)
Ja rodziłam w Bielsku-Białej w Szpitalu Wojewódzkim - bardzo świadomie wybrałam ten szpital. Wprawdzie jak rodziłam to moja gin już tam nie pracowała, ale tam też urodziłam Zuzię...pomimo tragedii jaka mnie wtedy spotkała miałam dobre wspomnienia jak potraktował mnie wtedy personel. W Cieszynie w szpitalu pracuje mój Mąż i pomimo nawet tego nie chciałabym tam rodzić...nie mam dobrej opinii o tym szpitalu. W Ustroniu Kochana nie ma szpitala z porodówką, najbliżej mamy do Cieszyna. W Ustroniu jedynie sanatoria i reumatologiczny i PAKS

ElekNatanek witaj...światełko dla Kropusia [*] zostań z nami. Któż zrozumie Cię lepiej jak nie my...

reklama
Olasec, my z zachodniopomorskiego ;-) ;)nigdy nic nie wiadomo - świat jest mały :-D

Misia, żałuję właśnie, że nie zrobiłam tak od początku :-( :( posłuchałam alergolog....:baffled: tyle, że zalecają podać gluten między 4,5-6,5 miesiąca a jak wrócimy z Norwegii Kaja skończy 6 m-cy :baffled: a mogę po marchewce podać od razu ziemniaczki z marchewką? bo nie mogę znaleźć samych ziemniaków a nie mam w okolicy jakiegoś dobrego warzywniaka, żeby sama ugotować jej....:baffled:

Magdalena, super :-) :) oby tak dalej! U mnie też były 3 dni różnicy do tyłu od samego początku do końca :tak:

ElekNatanek, bardzo mi przykro - zapalam [*] dla Twojego aniołka.

Nie dałam dziś kaszki i Kajula całkiem inne, szczęśliwe dziecko :tak:szczególnie podczas wizyty babci - nawet ja nie potrafię jej tak rozśmieszyć jak moja mama :-) :) a jutro przyjeżdża J...:biggrin2::rofl2: szkoda, że pogoda się zepsuła na majówkę :dry:

Do góry