reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny kurujcie się - co jedna, to bardziej chora :no2:

Czarna
, brat bardzo zazdrosny :tak: nie sądziłam, że aż tak bardzo będzie, bo w tym roku kończy 11 lat ... gdy J mówi do Kai " słoneczko moje" itp. to on zaraz woła "a ja to co?" no i w ogóle dużo takich różnych sytuacji... ale wraz z upływającym czasem mam wrażenie, że oswaja się z sytuacją :happy2:

ovli, to ta dwurożność była aż tak zaawansowana, że konieczna była plastyka? u mnie odradzali, bo macica i tak się rozciągnie i zmieni kształt... i faktycznie to nie było przeszkodą :biggrin2:

Spróbuję wkleić zdjęcie mojej kruszynki...
Witaj !!!

Piękna ona jest , taka słodziutka kruszynka ;)))))))

Ja miałam podobno bardzo mocną wadę macicy , dwurożnośći z przrgrodą ( grubą ) ja nigdy nie migłam dotrwać do 10 tyg ciazy zawsze tak 6-8 tydz i było koniec . Teraz podobno jet wszysto ok . I ja myśle że jest ok !!!! :) .

Pozdrawiam ciebie i kruszynkę .

Ostatnia edycja:
reklama
Renata trzymam za Ciebie kciuki i za inne starające się dziewczyny również: )
Nie znam jeszcze wszystkich was, ale wpadnę jeszcze wieczorem właśnie zaliczyłam zakupy i muszę dac podwieczorek małemu.

Dziękuje serdecznie :-)
Póki co czekam na pierwsza@ potem zobacze co powie gin i być może po następnym cyklu się zdecyduje cos zmajstrowac no oczywiście za zgoda Meza nie chciałabym go do czegokolwiek zmuszać chociaż to on pierwszy powiedział mi po zabiegu " nie martw się zrobimy sobie następne" :-D hehe
Ja póki co coraz mnie krwawień teraz raczej to juz przeradza się w plamienie czy to dobrze po 3 dniach zabiegu?

OneMore...cudna ta Twoja Kajusia!!!
ja już nie mogę się doczekać kiedy przytulę Olisia. Ta ciąża tak powoli idzie do przoduuu.......

Renata, a nie chcesz teraz od razu porobić tych badań? Ja robiłam od razu po pierwszej stracie.

ja już nie mogę się doczekać kiedy przytulę Olisia. Ta ciąża tak powoli idzie do przoduuu.......

Renata, a nie chcesz teraz od razu porobić tych badań? Ja robiłam od razu po pierwszej stracie.
Doris pomału ci leci!! , ja ostatnio nie mogłam uwarzyć jak czytałam twoj wpis że juz 20 tydz , bardzo szybko . Nie dawno był 11 a teraz już półmetek . Niesamowite az zazdroszczę ( tak pozytywnie ;) ) .

Ovli, wiesz bo tak się wydaje patrząc z boku a własna ciąża naprawdę się wlecze. Jutro będę miała pełne 23 tc, zacznę 24 ale i tak jeszcze 16 przede mną

Ovli, wiesz bo tak się wydaje patrząc z boku a własna ciąża naprawdę się wlecze. Jutro będę miała pełne 23 tc, zacznę 24 ale i tak jeszcze 16 przede mną
Ale juz nie długo meta te 16 tygodni to jak nic w porównaniu do tego co przeszłaś i się na stresowałaś . Teraz to tylko do przodu i tego ci życzę i każdej z nas ;)

Renata, a nie chcesz teraz od razu porobić tych badań? Ja robiłam od razu po pierwszej
stracie.

Tak oczywiście ze do tego jeszcze porobie badania to jest w tym najważniejsze :-)

Ovli, ja wiem, że to niby TYLKO 16 tyg, wkońcu już 23 tc za mną, mnóstwo stresu, nerwów, strachu.
Teraz jestem spokojniejsza, bo Mały kopie, mam detektor ale chyba tak naprawdę uspokoję się najpierw jak skończę 30 tc a potem 36 tc. Zobaczysz, jak Twoja ciąża będzie Ci wolno leciała.

Renata krwawienie po zabiegu to sprawa indywidualna pewnie już się wszystko ładnie oczyściło i zostanie plamienie .Ja krwawiłam dość długo ,a moja przyjaciółka już bardzo krótko i skąpe miała to krwawienie .

Przepraszam ,ale dziś foto nie dodam muszę najpierw wgrać z telefonu na kompa i potem pokombinuję dziś już jakoś nie mam weny.

Co do ciąży po poronieniu to ja się bardzo bałam , siłą rzeczy człowiek się boi , ten czas się czasem tak wlecze i człowiek się modli o 36tc jak już wybił 36tc to byłam spokojniejsza .

reklama
Hej Dziewczyny :)
Na wstępie napiszę, że leczenie kanałowe nie może być przyczyną poronienia. Ząb popsuty, zgorzelinowy, ropny, parodontyczny- tak. Ale leczenie na pewno nie. Dodam tu jako przestrogę, że zła higiena jamy ustnej, zaniedbania, zęby nieleczone, kamień nazębny - to wszystko powoduje poronienia, przedwczesne porody i mniejszą masę urodzeniową dzieci. Zatem staraczki do dentysty marsz! Brzuchatki w drugim trymestrze do dentysty marsz! ;) A jak dentysta nie chce brzuchatki leczyć to znaczy, że jest dupa nie dentysta i trzeba go zmienić.

Doris dobrze pamiętam, jak mi się dłużyło. Tak samo czekałam do 31 t.c., później do 34, 36, a na końcu to nawet straciłam rachubę, który to tydzień ;)

Renata ja jeszcze robiłam przeciwciała ANA, ale skoro Ty już trójeczkę donosiłaś, to chyba nie ma potrzeby.

OneMoreTime przepiękne to Twoje maleństwo! Zakochać się można od pierwszego wejrzenia :D Olek późno zaczął się przewracać na brzuszek, trochę z nim trenowałam. Za to jak usiadł, to już nie było zmiłuj. Zaraz wstał i wszystkie szafki jego!

MisiaMonisia jak tam Nikoś i jego chodzenie? :)

Angelstw do dzisiaj wspominam Jasia robiącego jak baranek... Taki słodziak z niego! :)

Do góry