reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej dziewczyny podczytuje Wss na bieżąco jestem jeszcze na Cyprze 2 ostatnie dno. podróż ok 3 godz lotu tu tez odpoczuwam dużo wiec powinno byc wszystko ok. zaraz zaczynamy 14 tydzien

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie czy jak bierzecie progesteron to czujecie sie jak naćpane , bo ja tak mam przez dobra godzinę czuje sie jak bym była pijana albo naćpana ha ha ha strasznie

Ovli jak najbardziej to po progesteronie. On ma tak działać w organizmie, tłumaczyć matce ze dziecko jest jej i organizm ma go nie odrzucać i macica ma rosnąć a nie próbować pozbyć sie lokatora ;-)to takie osobliwe tłumaczenie ale celne. Progesteron podany z zewnątrz może być w większe ilości od własnego progesteronu i odczucia silniejsze. Jak brałam w poprzedniej ciąży progesteron to nawet nie mogłam prowadzić samochodu bo nie ogarniałam tego co się działo na drodze, mąż nie mógł tego pojąć i dopiero ze względu na nadmierną kurczliwość macicy ok 20 tygodnia zakazał prowadzenia. Mąż dopiero wówczas oniemiał.. Tym razem nie biorę żadnego progesteronu i funkcjonuję dużo lepiej.

Lena tym razem mam łożysko na przedniej ścianie i czuję właśnie w boku. Jednak młodą poczułam w również 15 tc mając łożysko w dnie macicy - na IP oddziału położniczego bo po amniopunkcji miałam zbyt dużo skurczy i przestraszona popędziłam na IP. Gdy czekałam siedząc na krzesełku dostałam kopniaczka, małego i delikatnego. Potem były takie same tylko mocniejsze :tak:

Ostatnia edycja:
A to dobrze bo myslalam ze moze cos nie tak ze mną choć jest tak za każdym raEm kiedy go biorę . Ja akurat nie biorę go na podtrzymanie bo niestety w ciazy nie jestem ale mam go brać na wywołanie miesiaczki bo mam z tym problem ;) , ale jak byłam w ciazy w marcu to tez go brałam .

Progesteron w drugiej fazie nie wydziela się w aż tak wysokich ilościach ale jego suplementacja czy z powodu ciąży czy wywołania @ to zawsze dawka z zewnątrz i zależy też od wrażliwości organizmu. Ja ze swoim naturalnym progesteronem czuję się lepiej niż z luteiną a duphastonem tym bardziej ;-)

Lena to prawda to było tego samego dnia gdy wyszłam po amniopunkcji do domu ze szpitala, wyszłam rano a po południu już byłam znowu u nich. Też tak to odczytałam chociaż miałam mega mętlik w głowie, stres ze strachu i wiadomo szpital.. Na szczęście po badaniu już nie musiałam tam zostać więc ciągle przeżywałam tego kopniaczka i potem znowu go dostałam :tak:
eh, te dzieciaki, hasanie w maminym brzuchu to coś nieziemskiego :-) mój mąż ciągle dotykał mojego brzucha bo nie mógł się pogodzić z tym, że on tego nie może tak poczuć jak ja..

Ostatnia edycja:
Hejka.

Ja biorę duphaston i jakoś dobrze sie czuje po nim,chociaz faktycznie może te bóle głowy to sprawka tabletek?tak wogóle to kiedy odstawiałyście je?Bo ja tak od paru dni biore juz co 24godz a nie co 12 jak wcześniej...

Wczoraj wkońcu si epoczułam lepiej psychicznie bo az trzy osoby mi powiedziały,że zaczyna byc widać u mnie brzuszek:)<jupi>

16t2d:) już niedługo podejrze maleństwo...może pokaże czy to on czy ona:)

reklama
Do góry