reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny czy Wy też macie/miałyście blokadę przed seksem? Od momentu 2 kresek u mnie seksiku nie było. Fakt, że w 8 tygodniu krwawilam i było zagrożenie, ciągle wymiotowalam ale teraz jest ok a ja nawet nie myślę o zbliżeniu. Na szczęście mąż nic nie nalega:-)
Zdarzyło mi się parę razy śnić o seksie itp i budziłam się z bólem w dole brzucha, który szybko minął. Miała któraś z Was tak?

Olasec ja całą ciążę bylam abstynetka :) za bardzo się bałam. Były momenty ze mnie ciagnelo ale nie potrafilam się przełamać tak samo m. Za to po ciąży w koncu zaczelam się cieszyc sexem :p jak zeszlo całe cisnienie z poronieniem i szczesliwym porodem. Juz nie myslalam tylko o tym zeby zajść.

A u mnie dzis 13dpo. Rano zrobilam sikacza, negatywny...po poludniu beta, ktora rozwiala resztki nadziei...:-(
Lzy juz otarlam, jest mi cholernie smutno.....

Lumia tak mi przykro... Może Twoje dzieciątko czeka na lepszy moment? Trzymam kciuki, żeby udało się następnym razem

Olasec ja trochę poharcowalam w 5 miesiącu ale brzuch mi się stawiał przy orgazmie i dostalam zakaz. Z resztą niedługo później wylądowałam na OCP więc o przyjemnościach mogłam zapomnieć. A co do snów to miałam podobnie ;-)

MisiaMonisia super że po cukrzycy ani śladu :-) nachodzicie się teraz po lekarzach... Tyle wizyt, co teraz z Olkiem, to chyba nigdy nie odsyłam w całym swoim życiu :-/

Angelstw ja byłam po 8 tyg u gin bo mówił, że tak będzie lepiej. Połóg trwa 1 rok po porodzie a nie 6 tygodni Kochana :-) ćwiczenia zalecają już w pierwszej dobie po porodzie. Oczywiście są bardzo hmmm... Specyficzne ;-) ale ja spędziłam w szpitalu tydzień po porodzie, nudzilam się i czytałam te plakaty ze ścian a później wprowadzalam w życie tą teorię :-) swoje ćwiczenia ogólnorozwojowe sprzed ciąży zaczęłam chyba po 2 miesiącac. Najpierw zaczęłam od spacerów, długich bo po 5-6 km. Biegac zaczęłam po 3 miesiącach. Miałam ogólnie duży problem z odbudowa tkanki mięśniowej, bo prawie 7 miesięcy leżałam :-/ ale jakoś poszło, nie miałam wyjścia. Radę mam taką, żebyś spróbowała, czy to seksu, czy ćwiczeń, czy czego tam jeszcze. Jak będzie Ci się podobało, to znaczy, że już czas na to dla Ciebie, a jak nie to spróbuj za tydzień, dwa :-)

Bardzo mi przykro lumia , naprawdę :( zbieraj siły na następny cykl. Będzie dobrze i doczekasz się swoich II musisz w to wierzyć i się nie poddawać.

lumia, przykro mi, przytulam kochana :sorry2: ale nie poddawaj się. Zobaczysz, będziemy rodzić w podobnym czasie :tak:&&&&&&&
Jaki jest plan działania na następny cykl?

Olasec, mi za każdym razem po pozytywnym teście przechodziły zachciewajki w tym temacie :baffled:

Angelstw, to szybko Cię pielęgniarka poinformowała, że lekarka nie ma czasu...:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Misia, One piękne zgranie w czasie :-D
Nikoś piękne imię niech rośnie zdrowo, i każdego dnia cieszy i zaskakuje mamusię, Misia czytają relacje z porodu (Angel i Martavel też) zawsze nabieram pewności że warto się starać i walczyć, bo cuda się zdarzają :tak: a Ty swój masz już przy sobie, a poza tym wielki szacunek dla Ciebie za tą całą męczarnię przez którą przeszłaś i jeszcze poród bez znieczulenia, dzielna kobieta z Ciebie:tak:
One jak sama napisałaś przed Tobą początek barrrrdzo długiej drogi, ale dasz radę :tak:na pewno, a już tym bardziej z tą odrobiną wsparcia ze strony nas wszystkich tutaj &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za nudne 9 mcy:-)

Angelstw na twoim miejscu też by mnie szlak trafił!!!! A co do ćwiczeń i seksu najlepiej poleciła Ci alza, spróbuj i zobacz jak Twój organizm zareaguje ;-)

Olasec ja w drugiej ciąży z mężem przytulałam się może raz, dwa razy (dodam że ciąża trwała do 23tc) , jakoś nas obojga do tego nie ciągneło, ale sny owszem miałam w szczególności pod koniec pierwszego trymestru. A z seksem najlepiej zastosować zasadę nic na siłę, najlepiej podpytaj lekarza czy nie mam żadnych przeciwwskazań.

Lumia tak mi przykro, zbieraj siły na kolejny cykl zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twoje II

Pozdrawiam całe resztę nie wymienionych dziewczyn, a ja lecę zrywać podłogę w sypialni :-)

Do góry