reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ovli Światełko dla Twojego Aniołka
[*]
One Oby były te dwie krechy :) &&&&&&&&&&
U mnie w końcu przyszła owu. Starania rozpoczęte :> Zobaczymy za 2 tygodnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Pojawiła się pierwsza brązowa plamka :baffled: to na bank @ się rozkręca :-( Zaczynam się martwić. Wcześniej zawsze udawało się w 1 lub 2 cyklu. Tym razem mam 2 nieudane cykle starankowe za sobą...

Hej Kochane :-) ja tak na szybko tylko wpadam się przywitać. Olek szaleje, ostatnio zrobił się taki fajny :-D jeszcze niedawno było tylko karmienie, spanie, sranie i przytulanie a teraz to najlepiej ciągle się bawić :-D
Nie będę udawać, przeczytałam tylko kilka ostatnich postów. Światełka dla nowych Aniolkow. Trzymajcie się Aniolkowe Mamusie, i Wam będzie dana radość z dzieciątka.
Martavel gratuluję!! Olki górą!! :-D
Angelstw spróbuj pić koper włoski, Olkowi to pomogło :-) teraz czasami (jak mi się przypomni) wypijam rumianek. A śpicie razem?
OneMoreTime a może to implantacja? Ja w ciąży z Pieprzykiem też widziałam cień cienia na początku. Test wyrzucilam bo myślałam, że swiruje. Plamienie się pojawiło też. A w ciąży z Olkiem byłam przecież w szpitalu z powodu plamienia. Ja tam jeszcze trzymam kciuki &&&&
Dorzucę jeszcze, że teściowa doprowadza mnie nadal do białej gorączki. Przylazi zdecydowanie za często... Ale teraz znalazłam sposób -idziemy z Olkiem na górę do pralni. Ja prasuje a on słucha jak mu śpiewam ;-) i teściowa bardzo często właśnie wtedy nas nachodzi. A w pralni nie słychać pukania, więc już wiele razy pocałowała klamkę. Zupełnie przypadkowo to odkryłam, więc teraz polubiłam prasowanie ;-) jeszcze któraś z Was mówiła, że taka osoba blisko mieszkająca, która może zająć się dzieckiem to skarb. Ale jak byłam chora i mówiłam, żeby przyszła pobawić się z Olkiem to nie, bo ona ma w domu pranie (?). No i jak przychodzi to nigdy w niczym mi nie pomogła. A nie! Raz zmniejszyła ogień pod garnkiem jak ją poprosilam. Generalnie przylazi, wyrywa mi dziecko z rąk, zostawia na nim kilo swojej szminki, rozsiada się w fotelu i rzada kawy. O wyjadaniu z lodówki nie wspominając. Teraz od rana jadę różaniec z prośbą o cierpliwość i jest jakoś lepiej...

Ostatnia edycja:
OneMoreTime ja też przez 2 dni plamilam i myślalam, że to okres się rozkręca a to implantacja była :-) teraz jestem w 16 tygodniu ciąży :-) u Ciebie tez tak może być, wiara czyni cuda.

Alza powiem Ci, że masakra taka teściowa. Współczuję.

Angelstw żyje, czasem cos podczytuje ale przez to ze maz w delegacji,wraca na nocki i to nie każda nie mam czasu przysiasc się pożądanie. Jak będę miała pomoc to napisze ;) ale Olus jest cuuudo :)
Alza BTW moja teściową po porodzie tak mi na nerwy działa ze rez nie mogę na nią patrzeć choć nie odstawia aż takich numerów :)

Kolejny Cud już jest na świecie!! :-)
dziś o godz. 00:30 przyszedł na świat Nikodem :-)
waga 3570g i 58cm. Poród siłami natury.

Misia jeszcze raz ogromne gratulację dla szczęśliwych Rodziców!
A Ciebie Nikusiu witamy na świecie! :-D

No jakie piękne wieści z rana :-)

Misia - gratulacje :-) Witamy kolejnego maluszka na świecie :-D

olasec- mi w zapanowaniu nad nerwami pomógł zakup detektora tetna :tak: posłuchanie bicia serducha bezcenne i bardzo uspokajające:tak: Misia używała stetoskopu , ale u mnie sie nie sprawdził nie potrafiłam rozróżnić bulgotania narządów od ruchów maluszka :tak: detektora uzywam nadal jak mały jest mało aktywny w godzinach kiedy zazwyczaj harcuje to sprawdzam czy wsio ok :-)

one - &&&&& nadal zaciśniete mam nadzieje ,że plamienie to efekt implantacji :tak:

alza - współczuje teściowej :-(

blak cat- owocnych staranek :-)

olvi - witaj , światełko dla aniołka
[*]

kinia - ja mam od dłuższego czasu szyjke skróconą ,bardzo miękką i rozwarcie tylko ,że zewnętrzne :-) a z oznak zbliżającego się porodu brak , no może jedynie brzuch mi się znacznie obniżył :tak: obawiam sie ,że bedzie jak z Wikiem , z szyjka miałam podobnie , nakaz lezenia , nie forsowania się i co , poród wywoływany po terminie :-)

a jak się czuje ? jak wielki czołg :-) niestety mój zakładany przyrost wagi został już znacznie przekroczony i mam mega doła z tego powodu zwłaszcza ,że z poprzednich ciąż zostało mi sporo dodatkowych kg a na dodatek jestem z tych co mają problemy z wagą :-( ale najważniejszy bąbel w brzuchu i jego zdrowie :-) zostało już niewiele do terminu a we mnie wzbiera strach :tak:

miłego dnia :-)

reklama
MisiaMonisia gratuluje! :-D Nikodem witaj na świecie :-D
Kifsi nie przejmuj się waga. Ja byłam bardzo zdziwiona, jak po porodzie ważyłam 10 kg mniej! Niby Olek ważył 4 kg, ale nie spodspodziewałam się takiego spadku. Najlepsze, że karmię teraz piersią i przytyłam kilogram ;-) Ale pocieszam się że to mięśnie ;-)

Do góry