enya81
Fanka BB :)
Enya no właśnie mam bóle w dole brzucha. Zwalali to na zapalenie pęcherza, ale póki co na posiewie nic nie wyrosło. Też mi się wydaje, że to rozszerza mi szyjkę... bo w trakcie tego bólu macica ogólnie jest miękka. Ty masz pessar, to jesteś spokojniejsza. No i masz pełny 31 tydz. A ja skończę 29 w sobotę dopiero :/
Leżę na fenoterolu i zasnąć nie mogę przez tego dziada :/ bolą mnie plecy w odcinku krzyżowym, serce łomocze, na zmianę mi zimno i gorąco... No jak baba w okresie okołomenopauzalnym!
Alza pocieszę Cię że ja rozwarcie na 1cm mam od 22tc i już wtedy mnie straszyli tą szyjką. A jakoś się trzymam pomimo tych skurczy Pessar miałam założony w 17tc pro forma bo tak naprawdę ja mam patologicznie krótką szyjkę + łyżeczkowania ją jeszcze osłabiły...Czas pokazał że to była mega dobra decyzja. A czemu Tobie go nie założyli?? Fenoterol Ci pomoże, zobaczysz a w domu bierz magnez minumum 3x1 + nospę. No ja po nim czułam się naprawdę dobrze, jedyne co mi dokucza od czasu do czasu to własnie kołatania serca i tętno 100-120 (wtedy mam problemy ze złapaniem oddechu) ale to miałam już wcześniej więc nie wiążę tego z kroplówką
MisiaMonisia wynik masz OK, ja miałam w tej ciąży 25 w poprzedniej 28. Dupek jest sztucznym progesteronem wiec nie wyjdzie na wynikach ale działa .
ONA ja w tej ciąży od poczatku miałam brązowe nitki w śluzie, potem raz miałam, raz nie brązowe plamienia i brudzenia aż do 11tc. Jesli masz w domu luteinę lub dupka to weź profilaktycznie bo nie zaszkodzi a może pomóc. Tak jak piszesz lepiej wczesniej niż później bo może być za późno.
Ostatnia edycja: