katherinne
Fanka BB :)
Ja z kolei nawet jestem za spaniem z niemowlakiem, wydaje mi się to bardzo naturalne, tyle tylko, że mój egzemplarz czasem mnie kopie, szczypie i okłada łapkami i to są te momenty, kiedy mi się cierpliwość kończy i wymelduję go z powrotem do kołyski. No, ale każdy robi dokładnie tak, jak mu wygodnie. Tu nie ma prawidłowych odpowiedzi. W ogóle opieka i wychowanie to wyłączna odpowiedzialność rodziców, więc to każdy z nas musi wyważyć, pod czym się podpisze. A decyzji czeka mnóstwo. Każda trudna. Niektóre podejmuje się z ciężkim sercem. Karmienie butlą ma jedną ogromną zaletę: można dziecko zostawić komuś pod opiekę. Więc nie dziwią mnie mamy, które z zasady się decydują na butlę. Tym bardziej, że pierwsze 3 miesiące potrafią być frustrujące.
Doris, na razie nie planuj, kiedy będziesz się znowu starać. Przyjmij sobie takie założenie, że zaczniesz, gdy przestaniesz się bać. Jak zajdziesz w ciążę za wcześnie, to będzie dla Ciebie koszmar, nakręcająca się spirala strachu. Najlepiej zacząć jak można sobie powiedzieć, że gdybu scenariusz się powtórzył, dasz radę. Ja tak sobie powiedziałam. I życie sprawdziło, czy nie kłamałam
Cytomegalię już przechodziłaś, sądząc po wynikach.
Doris, na razie nie planuj, kiedy będziesz się znowu starać. Przyjmij sobie takie założenie, że zaczniesz, gdy przestaniesz się bać. Jak zajdziesz w ciążę za wcześnie, to będzie dla Ciebie koszmar, nakręcająca się spirala strachu. Najlepiej zacząć jak można sobie powiedzieć, że gdybu scenariusz się powtórzył, dasz radę. Ja tak sobie powiedziałam. I życie sprawdziło, czy nie kłamałam