reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Elka GRATULACJE :-):-) beta pięknie przyrosła, możesz być spokojna :-) trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&

onemoretime w końcu weekend :-) kiedy lecisz do J.?

alza ja też mam czasami takie bóle, po prostu wszystko się rozciąga, szczególnie w pachwinach to czuję, więc spokojnie, nie dobry ból to taki jak byś miała dostać @, skurcze macicy albo napieranie na pochwę, wtedy najlepiej wziąć nospę i odpoczywać a jak nie przechodzi to do lekarza, ale wszelkie inne chwilowe bóle, kłucia są normalne :-)

my mamy jutro w planie jechać do kościoła na polską mszę, niestety trzeba jechać 200 km w jedną stronę do najbliższego kościoła ale chociaż raz chcemy się wybrać, tym bardziej że przed świętami chcemy jeszcze iść do spowiedzi a w Pl czasami może być z tym problem, dużo ludzi itd... także jutro prawie cały dzień na wyjeździe ale przynajmniej szybko zleci, a potem już tylko poniedziałek i wtorek, pakowanie i wyjazd :-)

reklama
Alza, no chyba mam wypalenie zawodowe ostatnio, bo żyję "aby do piątku":tak: sobota pod znakiem sprzątania mi zawsze mija, ale odkąd jestem sama to po tym sobotnim sprzątaniu cały tydzień czyściutko mam:-) no chyba, że synek mojego J jest u mnie, to wiadomo:-p

Edyta, w środę rano wyruszam i w południe już będę na miejscu:-)

naala, wygląda na to, że będziemy obie serduszkować w okresie świątecznym i poświatecznym:cool2:

enya, a propos krwotoków to dzisiaj po poraniu krwi w laboratorium sporo krwi mi poleciało:szok: (biorę już acard), mam tylko nadzieję, że obędzie się bez krwiaków w ciąży.... stresująca sprawa :baffled:

Dobra, lecę jeszcze małego na placu zabaw przewietrzyć póki słońce wyjrzało. Pod wieczór go odstawię do mamy i luz do następnej środy po moim powrocie:happy2:

Ostatnia edycja:
Edytko tak teraz spojrzałam.........byłabym w tym samym tygodniu ciąży co Ty :blink:. Dokładnie 16 tygodni i 2 dni :blink:.
Szkoda że nie było mi dane donosić tej ciąży.

Magda88 gratulacje
:-) Dużo zdrówka dla małej Księżniczki i jej mamusi :-)

Ostatnia edycja:
gratulacje dla wszytskich podwójnych kobietek!:) życzę spokojnej (w miarę możliwości) ciąży i zdrowego maleństwa!!!:) ściskam mocno i ciesze sie razem z wami...:)

w czwartek rano dostałam dziewczyny pierwszą miesiączkę po poronieniu a dziś nie ma już śladu trochę krótko... nie była baaardzo obfita ale też nie jakaś bardzo licha ... co wy o tym myślicie... nie oszczędzałam się w te dni pracowałam z mężem przy porządkowaniu działki nosiłam gruzy itp. trochę szpadlem pomachałam .... wiec myślałam że bedzie bardziej leciało a tu trochę skrzepów żywa krew ale tylko przez 3 dni .... po 1 poronieniu miałam 9 dni a teraz to jaj już nie wiem chyba że wróci?!....

w tym miesiącu myślę o nie zabezpieczaniu się co będzie to będzie... :)

Elka_82 - 30 marca 2014r. II
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Malgonia1 - 9 kwietnia 2014r. II
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Staraczki na "placu boju" :

Sysiq - termin niechcianej @ ???
Igusiad - termin niechcianej @ ???
Naala - termin niechcianej @ 05 maja 2014 r.
Joaro -
termin niechcianej @ ???

OneMoreTime - termin niechcianej @ 6 maja 2014 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 12 maja 2014r.
Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014
Rilla - termin niechcianej @ wiosna/lato 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
MisiaMonisia - termin niechcianej @ lato 2014 ( wierzę że do tej pory zaleczę toxo

@ przylazła wcześniej, w 27 dc. Nie pamiętam, kiedy miałam ostatnio taki krótki cykl. Przynajmniej nie zdążyłam się nakręcić. Dobrze, że 6 maja mam wizytę u gin, bo mam wrażenie, że mój organizm wariuje.

Dziewczynki, z pewnością nie nadrobię, ale wpadłam powiedzieć, że trzymam kciuki za wszystkie nasze ciężaróweczki, i staraczki. Mam szczerą nadzieję, że nowych aniołkowych mamuś nie będzie przybywać. Nie, żebyśmy były hermetyczne, tylko życzę wszystkim, żeby każda ciąża była szczęśliwa.

Edytka i kobietka, jak tam u Was? Enya, to już prawie 13 tygodni!!! :szok: Onemoretime, co u Was, walczycie? Neta, kurczę, tego 12 maja ma już nie przyjść ta paskudna @, no ma nie przyjść i koniec!!! Gratulacje dla nowych zaciążonych :)

No u mnie pierwsza @ po łyżeczkowaniu zameldowała się wczoraj (po 5 tyg i 4 dniach) , dość obfita, ciekawe ile potrwa :) dobrze jest bo nic mnie nie boli więc przynajmniej tego mi oszczędzono.
Niech się skończy i zaczynamy po dłuższym czasie postu "zabawę", i w sumie niech się dzieje co chce,zabezpieczać się nie mamy zamiaru uda się szybko to uda.
Ale pewnie jak to u nas tak szybko nie pójdzie.
Kciukasy za staraczki :)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny,

zaglądam do Was codziennie, ale jak zwykle ciężko mi coś naskrobać :zawstydzona/y: u mnie wszystko OK, czuję się bardzo dobrze, dużo się ruszam, staramy się z mężem często gdzieś wychodzić, ciągle spotykamy się ze znajomymi, co by wybawić się na zapas :tak: wyprawka już kompletna, torby spakowane i czekamy na 28.04 a w międzyczasie wyprawiamy Wielkanoc u nas, przyjedzie rodzina i moja, i męża, łącznie 12 osób :tak: no i w sobotę wybieramy się na cmentarz do naszego Aniołka, długo już nie byliśmy, ale strasznie tego potrzebuję, a sobota akurat 19-ego więc rocznica.

Pozdrawiam Was cieplutko i przesyłam ciążowe fluidki :-):-):-):-)

reklama
rilla, czasami krwawienie trwa króciutko a czasami na trochę zanika i pojawia z powrotem. Ja tak miałam raz. Myślałam, że już po wszystkim a po 2 dniach zaczęłam z powrotem plamić. Wydaje mi się, że nie ma czym się martwić:tak:

rilla, miętowa, niektórzy lekarze twierdzą, że jak organizm kobiety jest gotowy to maleństwo się zagnieździ nawet w pierwszym cyklu po poronieniu. Oby Wasze były gotowe &&&&&&&&&&&&&&:happy2: a mieliśmy takie przypadki tu na forum:tak:

Neta, oby kwiecień był dla nas brzemienny w skutkach ;-)

Kat, walczymy :tak: zrobiłam wyniki tarczycowe w międzyczasie i nie wyszły najlepiej, ale zrobiłam usg tarczycy i wszystko wygląda w porządku. Mamy więc zielone światło od endokrynologa. Jutro mam wizytę u mojego gina i jeśli nic się „u mnie” nie zadziało po histeroskopii, to w Święta zaczynamy serduszkować:cool2:

A co u Ciebie, gdzie byłaś jak Cię nie było? Wszystko dobrze?

Do góry