reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lumia mi lekarz zalecił zrobić PRL, progesteron i estradiol po 17dc, czyli po owu. Ale to chyba zależy od tego w jakim celu zlecane są badania. Ja się skarżyłam na nieregularne cykle po poronieniu i mimo starań brak rezultatów (a poprzednie ciąże były planowane i udało się za 1 razem).
Z tego co czytałam między 2-4 dc robi się lh, fsh, tsh, w trakcie owu estradiol, lh, a 7 dni po owu progesteron i prolaktyna. Także myślę, że masz dobre zalecenia:-)

reklama
NALLA
U mnie celem jest zweryfikowanie czy faktycznie mam pco. Z tego co piszesz to faktycznie sie zgadza wszystko poza estedriolem i prolaktyna.
Ale gdzies teraz wyczytalam, ze prolaktyne nrobi sie na poczatku cyklu albo pod koniec.
Natomiast na stronie diagnostyki pisza, ze pierwsze badania esradiolu,lh i fsh zrobic W 10 dniu cyklu:p heh i badz tu madry czlowieku;-)

Ostatnia edycja:
Hej .
Ja na chwilkę, u mnie już 3 tygodnie po zabiegu, leci już czwarty. Odebrałam wyniki histo, "residua deciduae et ovi [M-28000]
z tego co znalazłam w necie, wynik w normie i nie wróży nic niepokojącego.
Czeka mnie wizyta u gin, jak mi się uda przez @ to pewnie w tym tygodniu się przejdę, jeśli przyjdzie @ to przejdę się po :)
Jestem ciekawa co tam w środku słychać i kiedy dostanę zielone światło, chociaż czekać zbyt długo nie mam zamiaru.
Pozdrawiam

OneMoreTime
zobaczysz ze w przyszłym roku będziemy sie jeszcze chwalic Naszymi Maleństwami ;-) Ja w to wierzę i trzymam za Nas wszystkie kciuki &&&& :tak:
Najważniejsze to nie poddawać sie i być dobrej myśli ;-)

MISIAMONISIA ,ONE

Misia ma 100000% racji. Musi sie udac, a grunt to pozytywne myslenie;-)

MAGDALENKA
NIE ma co sobie zaprzatac glowy komentarzami ........(i tu niecenzuralne slowo:p) ludzi.
Ja juz sie nauczylam nie przejmowac bo by czlowiek zeswirowal.
Ja zawsze mowie,ze takum komentatiorom to zajecia brak:p roboty im dac, co by sil na komentarze nie bylo;-)

MisiaMonisia ja tsh mam na poziomie 1,5-1,8 jedynie jak zaszłam w ciąże miałam 2,5 i dlatego mi zwiększyli dawkę,. Mi endo mówiła że możemy w ciąży dojść nawet do dawki N175. Ale potem tsh było na ładnym poziomie i przez całą ciążę brałam 50...

reklama
Magdalena, norma, normą. Ja też się mieszczę w normach. I u m nie też jest ponad 4. Ale to o to chodzi, że samo tsh nie jest miarodajne. Ja bym w życiu nie pomyślała, ze mam chorą tarczycę, dopóki nie zrobilam wszystkich badań...

Do góry