reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A jakie jeszcze extra robilas? Bo u mnie wiem ze robili pare ale nie dokladnie pamietam jakie. I pozniej w miedzyczasie wyszlo ze niby mam cukrzyce pozniej ze nie mam. I juz wkoncu zwariowalam. Ja wprawdzie chodzilam do endokrynologa. Wiec pewnie porobil badania co trzeba bylo.

reklama
DZIEWCZYNKI
pPytanie moje z innej beczki, ale potrzebuje pomocy.
Zostalismy z mezem zaproszeni na chrzciny synka mojej przyjaciolki. (Mam nadzieje, ze sie nie rozkleje:/). Po kosciele jedziemy na obiad do restauracji.
A problem mam z prezentem. Co moge kupic? Chrzestna nie jestem, a na watku chrzciny wypowiadaja sie tylko mamy chrzestne...
Moze podsuniecie jakies fajne pomysly...

lumia, ja uważam, że najlepsze są prezenty personalizowane. Kup np. śliczny kocyk i wyszyj imię, datę urodzin, czy chrzcin - jak uważasz... Ja kupiłam prześliczny kremowy, mięciutki/milusi z głową owieczki... Chyba, że macie pieniążki na coś droższego to można zdjęcie dzieciątka w szkle wygrawerować...

Witajcie dziewczynki, te które mnie pamiętają pozdrawiam serdecznie i witam nowe:) Jak zwykle brakło mi czasu na stałe śledzenie wątku więc z góry przepraszam bo ostatnio obiecywałam że wrócę - mam kontakt tylko z Kairą i Loi:)
Wpadam ostrożnie pochwalić się swoim sukcesem - zdjątko juniora z ostatniego wtorku:
Zobacz załącznik 617700Pomimo krwiaczka na samym początku i plamienia które ustało dopiero parę dni temu ciąża póki co rozwija się prawidłowo. Teraz moim problemem jest tylko niewydolność szyjki - przed świętami będę mieć założony pessar lub szew (ale chyba pesar).

OneMoreTime witaj kobietko!!! Co u Ciebie słychać:) Jak diagnostyka??? Doczytałam że niedługo zaczynasz staranka:)

Edyta ja za to mam brzuch teraz jak tralala - taki jak z córką pod koniec 4 miesiąca. Tzn ja go widzę bo przed ciążą był płaściutki. Ale moje 2 koleżanki są też w 2 ciążach i u nich też zdecydowanie szybciej było widać niż w 1 ciążach. Ja jeszcze do tego jestem na sterydach co nie ułatwia sytuacji z wagą;-)Ale mnie tam wszystko jedno, żeby tylko dziecko było zdrowe i urodziło się o czasie. Niedługo wybieram sie na badania prenatalne i będę wiedziała wiecej co z dzieciątkiem. Na piątkowym USG przepływy i serduszko były OK, NT=1,6 więc jestem dobrej myśli:)
Mój mąż też przyjeżdża na święta:) Niestety część jego pobytu ja spędzę w szpitalu:no:

Ostatnia edycja:
Witaj enya :happy2: strasznie się cieszę, że maleństwo zdrowo rośnie:-):tak:. A po co do szpitala idziesz? ten pesar zakładać? jak znosisz I trymestr?

Ja nabrałam energii do kwietniowych staranek, ale jak szybko urosły mi skrzydła, tak szybko odpadły:-(. Zrobiłam sobie ostatnio profilaktycznie badania w kierunku chorób tarczycy i jeden ze wskaźników wyszedł mi dużo ponad normę. Jutro będę dzwonić po endokrynologach, żeby się umówić i skonsultować wyniki. Kolejna choroba do kompletu się szykuje chyba...:baffled:

Czasami zaglądałam do Ciebie na forum podejrzeć co u Ciebie:tak: Trzymaj się cieplutko i zaglądaj do nas.

reklama

big_album12.JPG

Obrazek 1 z 3​

Lumia, ja kupiłam chrześniakowi min. album na zdjęcia do wklejania (zresztą taki sam zamówiłam dla córki i zrobiłam jej cudny album z pierwszego roku życia:) Myślę, że to fajna pamiątka. Jak mała dorośnie to doceni, mam nadzieję, trud mamusi:)))

Enya bardzo się cieszę, że maluch rośnie i ma się dobrze. Dbaj o siebie i juniora:-)

Do góry