reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
ooooo w maju widze nie bede sama sie starac :) Mi akurat dni plodne bedą wypadac w okresie jak pierworodny do komunii bedzie szedl.
Czekam na ten moment jak na jakis wielki prezent.
Wczoraj przyjaciolka byla z coecią u mnie.Syn jej do nas po szkole przyjechał a oni mieli go odebrac jalk wracali od lekarza.
No boska ta niewiasta jest. Chrzesnica moja i chyba temu taka nią zachwycona jestm. :) nawet sie do mnie szczerzyla. 4 miesiące za kilka dni konczy. Oskar stwierdzil ze chce taką malą siostre. Brata nie.. ma juz Filipa i mu dosc.

te czekanie na ten maj jest straszne. przeciaga mi sie wszystko.

Witam dziewczynki z rana:-)

Piękny dzionek się szykuje:-)

Miczasia to dobre wieści:) Widzę, że dużo tu nas będzie się starać w maju, czerwcu:-)

MisiaMonisia chodziła mi o jakieś zdjęcia z usg, wyniki badań. Niektóre dziewczyny zostawiają takie pamiątki, inne wyrzucają. Ja nie doczekałam pierwszego usg także nawet nie widziałam szkraba.

A ja byłam u gina. Dostałam skierowanie na badanie progesteronu, prolaktyny i estradiolu. Coś czuję, że nie będą za dobre. Ale muszę jeszcze poczekać z badaniem bo to dopiero po 17dc trza robić.

Udanego dnia:-)

Jestem :happy2: histeroskopia poszła bez niespodzianek i co najważniejsze nie było przegrody :rofl: więc mój gin tylko obejrzał wszystko od środka i na tym się zakończyło. Wypuścili mnie wczoraj ok. 20:00, ale nie miałam siły na internet. Dziś już dobrze się czuję. Aha, i nie miałam tej głębokiej narkozy. Była silniejsza niż do zabiegu łyżeczkowania, ale nadal sama oddychałam itp. Nie było żadnych efektów ubocznych.
Zadzwoniłam dzisiaj do mojego gina i generalnie mamy zielone światło, ale jutro pójdę jeszcze zrobić wyniki tarczycowe (trzeba być na czczo?) i jak się uda w kwietniu pojechać do mojego J, to zaczniemy staranka już w kwietniu - tak postanowiłam:-) poza tym po brzydkim tygodniu wyszło dziś słoneczko, to musi być dobry znak;-)

Wiecie, była tam dziewczyna, która w 20 tyg ciąży dowiedziała się, że jej córeczka ma zespół edwardsa i urodzi się martwa lub umrze krótko po narodzinach.... masakra... dali jej oksytocynę na wywołanie poronienia... a malutka żyje, rozwija się na ten moment itd. nie wiem czy po tym co przeszłam potrafiłabym podjąć taką decyzję :-(. Cały czas myślę o Pleni i o tym jak lekarze się w jej przypadku pomylili :happy2:
Była również bardzo młoda dziewczyna z podejrzeniem raka jajników. i czekała na wyniki.. ile nieszczęścia ludzi spotyka.... człowiek nabiera trochę dystansu do swoich problemów...

Edyta, bardzo się cieszę, bicie serduszka dziecka to najpiękniejsze odgłosy dla mamy:-) i będziesz już spokojniejsza do piątku.

Ja zachowałam pamiątki po moich dzieciątkach. Choć nie są na wierzchu, ale w szufladzie spakowane, ale nie mogłabym wyrzucić.

Ostatnia edycja:
Kat odpiszę Ci na pytanie o puzzle na wieściach od rozpakowanych mamusiek i załączę fotkę :)

Magdalena kiedy masz usg?

edyta super, że słyszałaś serduszko, to niesamowite uczucie, ja tam pamiętam, że nawet mój gin był pod wrażeniem (ale to dlatego, że to u mnie widzi ;) )

onemoretime świetne wiadomości :-), badanie na tarczycę najlepiej na czczo i jak przyjmujesz jakieś leki na nią to weź po badaniu.

Przyszłe staraczki trzymam kciuki &&&&

Pleni, nie leczę się na tarczycę. Miałam robione TSH i było ok, ale zanim zaczniemy działać chciałabym się pełniej przebadać i zrobić jeszcze te przeciwciała, bo kwiatuszek chyba pisała, że tsh miała książkowe a dopiero jak zrobiła przeciwciała to wyszło jej hashimoto chyba... i nad cytomegalią się zastanawiam jeszcze...
Wszystko zależy od tego ile to kosztuje.

Dziewczyny, skoro już tyle w miarę doprecyzowanych terminów starankowych, to warto odświeżyć listę staraczek??? ma ją któraś skopiowaną, bo nie mogę znaleźć...:confused:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
onemoretime to super że wypuścili cię wcześniej i wszystko dobrze :-) ale to prawda że w szpitalu można spotkać różnych ludzi i różne historie, to bardzo przykre... ja nie potrafiłabym zgodzić się na wywołanie poronienia nawet w takiej sytuacji, to ciężkie ale nawet jeżeli dzieciątko ma umrzeć to niech umrze naturalnie, wtedy kiedy Bóg je zawoła do Siebie... tak ja to widzę, chociaż nigdy nie byłam w takiej sytuacji, nie chcę nikogo oceniać... a słyszeliście o tym dziecku z Wrocławia z zespołem Downa, też wywoływali poronienie i dziecko miało umrzeć a przeżyło i podjęto reanimację bo miało ileś gram i to zadecydowało o tym aby nie zostawiać je bez ingerencji...

czarna dzięki:-) też się cieszę ze zwolnienia, praca tutaj to dla mnie męczarnia :no:

naala kciuki za badania, może jednak będą dobre :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dla przyszłych staraczek kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&& i fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-)

joaro
też się jeszcze starasz? ostatnio się nie odzywałaś??

neta jak żyjesz??

loi tak, teraz czekamy na piątek... to już jutro, moje emocje sięgają zenitu ;-) chodzę z konta w kąt, nawet wyjść z domu nie bardzo można bo tak wieje że mogłoby mi głowę urwać ;-)

OneMoreTime no to cudnie:-D Lista znaleziona także wpisujcie się dziewczynki. Ja tak jak pisałam ten cykl odpuszczam (chyba, że będzie niespodzianka na 1 kwietnia)

LISTA STARACZEK 2014:

Sysiq - termin niechcianej @ 18 stycznia.
Igusiad - termin niechcianej @ 23 stycznia
Elka_30- termin niechcianej @ 2 lutego
Naala - termin niechcianej @ ???

Neta81
- termin niechcianej @ 15 marca
Magdalena1607 - termin niechcianej @ 13 lutego
Joaro - termin niechcianej @ 15 lutego
Malgonia1
- termin niechcianej @
OneMoreTime
- termin niechcianej @ wiosna/lato - doprecyzuję jak będę gotowa na walkę o szczęście
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014

reklama
Edytka dzieki za pamiec :) u mnie 4 dc, @ za jakies dwa dni sie skonczy. dzwonilam we wtorek do gin i umowilam sie ale dopiero na 29 kwietnia !! pierwszy wolny termin byl na 1 kwietnia o 20 a mnie zalezy, zeby po pracy pojechac tak po 16 bo mieszkam sporo za miastem i tak wieczorem nie bardzo mam jak pojechac. zatem dwa najblizsze cykle calkiem na luzie, bez wspomagania, bez takich typowyvh staran no i zobaczymy co gin wymysli.
prosze o zmianie na liscie na 17 kwietnia termin @. widze, ze troche jest staraczek :))
Malgonia hop hop :))

Agnieszkaala zagladasz tu czasem?

Do góry