reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może jeszcze uda się wrócić do piersi, jeśli masz pokarm to nic straconego:-) Ja niestety od początku karmiłam w sposób mieszany, córa była małym głodomorem, a ja po cesarce nie miałam kompletnie mleka (choć to nie wina cesarki jak się potem okazało). Także po 2 miesiącach rozkręcania laktacji poddałam się:-( Potem się dowiedziałam, że za brak mleka bądź małą jego ilość może odpowiadać niska hemoglobina, a moja po cesarce była mega niska. Jakoś nikt w szpitalu nie raczył mnie oświecić, bo po co:wściekła/y:

reklama
Naala ja tez miałam mega niską hemoglobinę przez krwotok. Dokładnie 3 tyg po porodzie rozkręciła się laktacja, a Zosia na moim pokarmie zaczęła szaleć i lekarz stwierdził skazę białkową. Odstawiłam pierś i przeszliśmy tylko na mm, ale może teraz jest szansa wrócić.

Magda u mnie po 2 miesiącach nic nie drgnęło, mleka miałam tyle co kot napłakał. Mam nadzieję, że z kolejnym dzieciaczkiem się uda. To jednak niesamowita wygoda i oszczędności:-D Jeśli mała ma skazę to niestety trzeba bardzo uważać na dietę, ale opłaca się. Córka przyjaciółki też miała skazę białkową, i mimo przerwy na nutramigen udało się i karmiła piersią przez rok.

kat, kurcze, myślałam, że jakaś reklama przesyłek kurierskich w Twoim profilu się pojawia a dopiero teraz przeczytałam:-D chociaż jakby nie było, to reklama dla Twojego boćka, bo w końcu dotarł do adresata;-)

Lilijanna
, dopisana:happy2:

LISTA STARACZEK 2014:

Sysiq - termin niechcianej @ 18 stycznia.
Igusiad - termin niechcianej @ 23 stycznia
Elka_30- termin niechcianej @ 2 lutego
Naala - termin niechcianej @ 12 lutego
Edyta89
- termin niechcianej @
Neta81
- termin niechcianej @ 14 lutego [mógłby być prezent Walentynkowy :)))))) ]
Magdalena1607 - termin niechcianej @ 13 lutego
Malgonia1
- termin niechcianej @
OneMoreTime
- termin niechcianej @ wiosna/lato - doprecyzuję jak będę gotowa na walkę o szczęście
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Lilijanna
- termin niechcianej @ lipiec 2014

Ostatnia edycja:
Katherinne no bo ja nie jestem na tym etapie jeszcze na etapie karmienia,jakie mleko lepsze itd .
Może to źle ujęłam ,ale dla mnie to czarna magia

Naala nienawidzę wstawać w nocy,gdy mała płacze i chce jeść i robić jej mleko. Mimo tego, że mam wodę w termosie i trwa to krótko, to jednak podanie piersi jest wygodniejsze :) No i tak jak napisałaś - koszt jest spory.

Nisiao, teraz rozumiem. Obysmy nie musiały się w ten temat wgłębiać.

Onemoretime, myślę, ze wczesniej mój bociek wspomagał się mapami Google i dlatego wyszło jak wyszło, mój adres tam nie istnieje ;)

Hej dziewczynki
Karola - napisała mi esa ,że ma problemy z netem i jej może nie być i żebyśmy się nie martwiły o nią ;)

Mamusia synka - ja jestem z Kutna ,a Ty bo widzę też łódzkie ;)

no dzięki dziewczynki za miłe słowa , nie doczytałam wszystkiego niestety ,ale dodaję zdjęcie naszej pociechy maleńkiej ;)

czy nisiao urodziła?Bo jutro mam księdza i ogarniam chałupkę nie ma za bardzo czasu doczytać...

reklama
Do góry