reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kwiatuszek nie robiłam tej krwi utajonej, ale teraz i tak jest na sztucznym więc nie wyjdzie. Chcę podać jej moje mleko - mam zamrożone 6 paczek po 150ml, może wtedy by wyszło? Robiłam w miejscu, gdzie robię zawsze i z tego co wiem, mają dokładne laboratorium.

reklama
Dajemy jej Bebilon Pepti 1 i faktycznie widać poprawę - mniej się ulewa, brzuszek rzadziej doskwiera, wysypka zniknęła. Zostały tylko te krostki i od 2 dni taka jakby łuszcząca skóra powróciła, no i kupki są bardziej wodniste.

Na poprawę trzeba troszkę poczekać. My na całkowite ustąpienie objawów czekaliśmy ok 2 mc. Ale po tygodniu stosowania widać było poprawę. Długo już jest na pepti?
Magda może przejdźmy na wieści od rozpakowanych mamusiek?

Nisiao najgorsze mleko to nutramigen jeśli chodzi o smak ale dla alergików jest najlepsze. Bebilon pepti może uczulić bo ma śladowe ilości białak mleka krowiego. Nutramigen nie uczula bo nie ma w nic co uczulić. Chociaż kiedyś jedna dziewczyna na forum pisała że akurat jej dziecko jest uczulone na nutra.

magda, moja córka mając 2 tyg. też dostała "trądzik". Lekarka stwierdziła, że to skaza białkowa, mimo że mała nie miała innych dolegliwości (zdarzały się tylko kolki). Ja od samego początku karmiłam piersią +mm. Najlepszym mlekiem dla córki okazał się Hipp (zero bólów brzuszka, piękne kupki). Trądzik zniknął po około 3 tyg. W każdym razie skazy białkowej nie miała.

dla mnie to temat taboo jeśli chodzi o mm.

Co do listy staraczek,to mam nadzieję,że będzie ślicznie się kurczyć.
Dobry pomysł z tą listą :) :tak:
Katherinne wprowadziła drobne poprawki ;-) oj,oj no robią takie błędy,ja pewnie tak samo te błędy w pisowni i wymowie robiłam,robię,ale już wszystko gra i buczy.

Naala ja chętnie wróciłabym do piersi :) Po Pepti jest nieźle, jest na nim dopiero od 2tyg.

Kwiatuszek podrzucisz mi linka do rozpakowanych? Nie wiem gdzie tego szukać.

reklama
Do góry