reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Sysiq, witamy i czekamy na pozytywne wieści!

Nisiao, to kara za 9 miesięcy panikowania :p A bardziej na poważnie to trzymam kciuki, żebyś już nie musiała czekać, bo to paskudne uczucie.. Oby poszło szybko, sprawnie i za chwilę :)

Ma któraś kontakt do eve? Tyle czasu się nie odzywa, że zaczynam się mrtwić.

reklama
Dziękuję za miłe przywitanie.
W takim razie wdrążam się powoli do tematów!
I dopisuje się na liste:

LISTA STARACZEK 2014:

Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń.
Igusiad - termin niechcianej @ 23 styczeń
Elka_30- termin niechcianej @ 2 luty
Naala - termin niechcianej @ 12 luty
Edyta89
- termin niechcianej @
Neta81
- termin niechcianej @ 14 luty [mógłby być prezent Walentynkowy :)))))) ]
Magdalena1607 - termin niechcianej @
Malgonia1
- termin niechcianej @
OneMoreTime
- termin niechcianej @
Lilijanna
- termin niechcianej @

Miłego wieczorku!

Madzia wedle zyczenia dopisuje do listy:

Sysiq
- termin niechcianej @ 18 styczeń.

Edyta89
- termin niechcianej @ Magdalena1607-termin niechcianej @ 13 luty
Neta81
Magdalena1607 - termin niechcianej @
Malgonia1
- termin niechcianej @
OneMoreTime
- termin niechcianej @
Lilijanna
- termin niechcianej @

Kobietko gratuluje wizyty, ale super ze wszystko dobrze!

czesc dziewczyny, dlugo nie pisalam bo bylismy po cesarce dłuzej w szpitalu a potem czasu nie mialam, maly ciagle chce jesc a nie przybiera na wadze i okazalo sie ze ja mam za malo pokarmu:( odciagam troche laktatorem i mu dodatkowo podaje ale niestety musze dokarmiac mm bo ta waga spada:( kupie laktator elektryczny to moze wiecej bede dawac swojego mleczka. ja czuje sie juz lepiej, źle zniosłam cesarke a na dodatek okazalo sie ze mam rozejscie sie powlok brzusznych i musze czekac az sie zejda, nosze taki specjalny pas kilka godzin dziennie ale boli niesamowicie, nie moge przekrecac sie na prawy bok bo wyję z bólu, sama rana cc goi sie dobrze, tylko ciagnie i piecze. Dawidek jest małym złosnikiem :) charakter ma po tatusiu. jestesmy bardzo szczesliwi ze jestesmy juz w domku i mozemy sie do siebie pryzwyczajac. bede teraz rzadko pisac bo nie mam siły nawet siedziec za bardzo przez ten ból brzucha . wysle zdjecia na tecza po burzy.

Witaj Sysiq, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za testowanie;-)

LISTA STARACZEK 2014:

Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń.
Edyta89
- termin niechcianej @
Neta81
Magdalena1607 - termin niechcianej @ 13 luty
Malgonia1
- termin niechcianej @
OneMoreTime
- termin niechcianej @ wiosna/lato - doprecyzuję jak będę gotowa na walkę o szczęście :-)
Lilijanna
- termin niechcianej @

Ostatnia edycja:
Eve ja 3 tygodnie rozkręcałam laktację, zdecydowany wzrost nastąpił jak zaczęłam odciągać dwoma "systemami" : 7-5-3 lub 5-3-1 (np. 7 min z prawej piersi, 7 z lewej, 5 z prawej, 5 z lewej itd). No i koniecznie karmienie w nocy. Tak naprawdę jak zaczęłam to wszystko stosować to w kilka dni nastąpił wzrost. Życzę powodzenia :*

Eve, uff, bo się juz martwilam. Mam nadzieję, ze szybko dojdziesz do siebie, laktacja sie jeszcze rozkręci. A jak Twoj cukier? Insulinę od razu mogłaś odstawić?

Mam nadzieje, ze się nie obrazicie na mnie, ale a propos listy staraczek, która wygląda coraz piękniej, mam mały komentarz językowy odnośnie dat. Dziś mamy 15 (dzień) stycznia i jest to zapewne 15 styczeń w życiu każdego 15-latka. W moim przypadku jest to juz niestety 29 styczeń ;) W każdym razie zmierzam do tego, ze bardzo często zapominamy, iż podając daty powinniśmy mówić o '20 marca', '14 lutego' czy '1 czerwca'. Ot, takie przypomnienie językowe. Równie czesto popełniamy błędy mówiąc o latach i to nawet dziennikarze w telewizj potrafią coś takiego palnąć: mówią np.że coś się stało w 'dwutysięcznym piątym' a powinno się tylko samą końcówkę odmienić: 'w dwa tysiące piątym'. Może Wam się przyda ta wiedza. Tylko bez urazy, nikomu nic nie wytykam teraz i nie piszę tego przez złośliwość, ot, jako ciekawostkę.

Kat! Cudowna jestes! Ja to nie mialam odwagi sie w tej kwestii odezwac, a kusilo mnie i to bardzo...

Ja to nawet w przedszkolu Tymona wczoraj pokreslilam kartke z ogloszeniem - napisane bylo "bal karnawalowy 4luty" no wscieklam sie i skreslilam. Pod spodem dopisalam "lutego" z wykrzyknikiem...
A jak pani dyrektor kolejny raz z rzedu mowi wlasnie "rok dwutysieczny"ktorys tam to z siebie wychodze...!

reklama
Kat, Loi człowiek całe życie się uczy :-)

Czy tak dobrze? ;-)

LISTA STARACZEK 2014:

Sysiq - termin niechcianej @ 18 stycznia.
Igusiad - termin niechcianej @ 23 stycznia
Elka_30- termin niechcianej @ 2 lutego
Naala - termin niechcianej @ 12 lutego
Edyta89
- termin niechcianej @
Neta81
- termin niechcianej @ 14 lutego [mógłby być prezent Walentynkowy :)))))) ]
Magdalena1607 - termin niechcianej @ 13 lutego
Malgonia1
- termin niechcianej @
OneMoreTime
- termin niechcianej @ wiosna/lato - doprecyzuję jak będę gotowa na walkę o szczęście
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Lilijanna
- termin niechcianej @

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry