reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alez oczywiście. To nigdy nie jestatwe, bo człowiek się świadomie decyduje, wiedząc, co się moze wydarzyć i wiedząc juz niestety, ze to nie jest coś z serii 'to mnie nie dotyczy'. Ja niby staram się do wszystkiego podchodzić na wesoło, optymistycznie i obrócić w żart, ale jak się pojawiły dwa razy krwawienia w tej ciąży to mi do śmiechu nie było.ani troche, bo juz wiedziałam, z czym to się je. I nagle tego optymizmu nie starczalo, choć w pierwszej ciąży mimo starczało bylo go cale mnostwo. Ale wazna jest gotowość psychiczna na to, zeby przez to przebrnąć i nie dać się złamać. Cieszę się, ze Naala juz ja czuje :)

reklama
Każda z nas jest inna i inaczej przez stratę przechodzi. Ja pozbierałam się dość szybko, może dlatego że mam już w domu małego szkraba, poza tym wiara pomogła mi poukładać sobie to i owo w głowie. Wyszłam z prostego założenia: chcemy mieć kolejne dziecko (zresztą marzy nam się trójka:-)) także nie ma co się załamywać, trzeba działać. Tak naprawdę nie mamy żadnego wpływu na to czy kolejna ciąża będzie spokojna czy też nie. Trzeba wierzyć że będzie dobrze. Póki co tak sobie gadam a pewnie jak pojawi się maleństwo to będzie i strach. Ale tak jak pisze kat nie dam się;-)

Lilijanna córcia ma na imię Nelka ( o Kornelii też myślałam, ale ze względu na nazwisko musiało być coś krótkiego i zgrabnego:-D)

Niezła lista staraczek się zrobiła:-)

Hey kobietki,

Ja tez bede sie starac od polowy lutego. W grudniu wkoncu zdecydowali ze porobia mi badania. Genetyczne, na krzepliwosc, antyciala itd. Dopiero 4 lutego beda wyniki. W niedziele trafilam na pogotowie z wyrostkiem robaczkowym i mi go laparoskopowo wycieli. Wyleguje sie w lozku ale dostaje szalu jak nic nie moge sama zrobic i kazdy kolomnie skacze.

Magdalena1607 - dobrą książkę do łóżka weź :tak:
Naala - ja z kolei daję dłuższe imiona, bo nazwisko zbyt krótkie i znane :-p
Katherinne - zgadzam się :tak:

To lista wygląda tak?

Naala
Edyta89
Neta
Magdalena1607
Malgonia1
OneMoreTime
Lilijanna
Igusiad

Czyli czekamy na 8 ciąż do kibicowania :) Super!

Chciałam Wam powiedzieć, ze jak się rozejrze po znajomych osobach to okazuje się, ze... Osoby, które straciły choć jedna ciążę są wśród nich w większości, szczególnie wśród tych, co maja/staraja się o więcej niż jedno dziecko
niesamowite, jak to czesta sprawa jest a mimo wszystko jak owiana tajemnica. Za mało się mówi, zdecydowanie.

Naala, bardzo się cieszę, ze masz takie podejście. To do dzieła!

Lilijanna ksiazke mam super - przerwane oczekiwanie wlasnie o poronieniach kto nie czytal polecam bo powiem wam czuje sie jakby ktos wkoncu mnie zrozumial i odpowiadal na pytania ltore zawsze chcialam zadac.

Kwas foliowy powinno się zacząć brać na ok. 3 miesiące przed planowaną ciążą.

Słyszałam o tej książce, chyba się wezmę i przeczytam:-)

reklama
witam

anty miło cie widzieć.pamiętam jak tu trafiłaś,jak cie wspierałyśmy wieć nie pisz,że nie powinnaś sie wypowiadać.każda ma prawo wyrazić swoje zdanie.co do podziału...jest jak jest...tutaj,na odskoczni też był w pewnym momencie zgrzyt,że głownym tematem są dzieci...ale nie mam za złe liljanie,że przywołuje nas do porządq...w końcu jest moderatorem,to jej obowiązek aby dbać o porządek na forum i przejrzystość w wątkach.myślę,że sama sobie tego nie wymyśliła...ktoś nad nią też jest,kto daje jej do zrozumienia,że nie wykazuje sie w swojej pracy tak jak powinna...no chyba,że się mylę...faktycznie szkoda,że musimy sie teraz szukać na kilku wątkach,przyznam,że sama nie zawsze mam na to cza,bo jak uda mi się wejść na cpp i np na odskocznie to już nie mam czasu np na wieści.kiedyś wchodziłam tylko na cpp i było ok,ale może faktycznie zrobił sie z tego taki ogólny wątek a to nie każdemy musi pasować.

nisiao na porodówkę marsz!!!:-).

kobietko dziekuje.boje sie usg,bo od wczoraj brzuch kłuje,ciągnie,pobolewa takim tępym bólem.nie to nie ze stresu...poprostu Ala daje nam popalić swoimi problemami sennymi i w nocy wiele razy do niej wstaje,zrywam się nagle jak zacznie płakać,czasami muszę ją nosić,a to nie jest już łatwe,bo waży ponad 10kg...za ciebie także &&&.

naala witaj.być może ,że twoje # było nie związane z żadną konkretną przyczyną...dobrze,że porobiłaś badania.odczekacie trochę i próbujcie dalej.będzie dobrze choć wiem,że teraz cieżko w to wierzyć.ja po dwóch stratach mam córcie 1.5 roq i jestem prawie w 13tc.

kat wszystko zależy od faceta...kobieta z gołym cycem też jest atrakcyjna:-) przynajmniej nie musi cie namawiać abyś sie rozebrała:-D.może niech sam cie trochę wyleczy:szok::-D? a jak psinka się odnajduje w nowej sytuacji?

kochane usg mam na 14.00 jeśli dziśnie uda mi sie tu wejść to napiszę do którejś smska;-).

Do góry