reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

karola, cieszę się z dobrych wieści:happy: oby tak dalej &&&&&&&&&&&&&&&& jaką płeć obstawiacie?

malgonia, u mnie też nic konkretnego za przyczynę podać nie mogą, ale: mam podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego (jeden podwyższony wynik), zdiagnozowano u mnie dwurożną macicę (nie wiadomo czy z przegrodą, bo nie widać), miałam mięśniaka,który dodatkowo uciskał od zewn. na ścianki macicy, więc mogło być słabsze ukrwienie macicy w tych miejscach (miałam laparotomię w październiku i usunęli mi tego mięśniaka).... więc przyczyn może być wiele, za każdym razem inna...chcę porobić więcej badań zanim znów zaczniemy starania. I chciałabym jeszcze tą histeroskopię, żeby zobaczyli czy w macicy jest przegroda i ewentualnie ją usunęli... ale też muszę odczekać trochę, bo ostatnio sporo na zwolnieniu bywałam...

maqa, a udaje się z tą dietą i sportem? ja zaczęłam w tym tygodniu od odstawienia słodyczy i starałam się więcej spacerować zamiast komunikacją i po schodach zamiast windą... ale tak spokojnie, bez zrywów...

reklama
karola ja co wizytę miałam macaną tylko szyjkę, reszta na usg. dlaczego każe Ci gin robić pappę? myślałam, że masz mniej niż 35 lat :happy::-p za badania &&&&
hona ja tam trzymam za zdrową dziewuszkę jak u angel trzymałam i ma być dziewuszka :-) chyba, że wolisz inaczej to pisz ;-) &&&&

angel odzywaj się czasem :tak:

karola ja też standardowo mialam w wizycie skok na samolot macanie szyjki a potem usg no a test PAPPA TEZ MI gin kazal zrobić mimo ,że tez nie mam skończonych 35 lat dopiero 30 sie kroi,poprostu ten lekarz tak ma ,ze w pakiecie każe robić też te badania :)
Ależ leci juz teraz prenatalne,smigaja Wam te suwaczki

Maga to musi być dobry rok :) własnie grunt to dobre nastawienie,jest to tez duży sukces

Kurcze a ja nadal w dwupaku,jakoś ani skurczy zbytnio a ni nic.
Wczoraj i przedwczoraj miałam nacisk na sprzątanie ,myslalam że mnie ruszy .

Martwię się ,bo wyszedł mi ten GBS dodatni,mętlik w głowie że jak nie zdążą mi podac antybiotyku,albo jak mała zlapie jakiś stan zapalny,martwię sie tym....
CZY KTÓRAŚ z Was miała ten GBS dodatni??

Nisiao, trzymam mocno kciuki za Ciebie :) wymienilas sie z kims nr tel? :-)

Ja mialam akurat GBS ujemny, wiec nie pomoge w tym temacie

onemoretime z tym sportem to wiadomo nie przesadzam, jakieś brzuszki i więcej łażenia a mniej jedzenia, na wagę jeszcze nie wchodziłam ale mój Mąż po tygodniu już 1,5 kg ma mniej więc coś drgnęło, ja również po tej operacji nie mam co szaleć - wiadomo :)
udanego weekendu - nisiao szczęśliwego rozwiązania Ci życzę :tak:

Plenitude dziekuje i bardzo prosze o kciuki oczywiscie za dziewczynke,ale jeszcze spokojnie,na razie pierwsza @ za mna wiec jeszcze troszke chce poczekac i tak jak pisalam nie wiem co dalej bedziemy robic,bo zlozylismy papiery o obywatelstwo.Niby S mowi,ze nie zalezy Mu na tym,ale ja teraz juz chce poczekac,a dwujka dzieci,jedna pensja,i to jeszcze w Polsce?Nie wiem czy damy rade,chociaz pewnie tak,tylko byloby troche ciezej.Zobaczymy co zycie przyniesie.

Nisiao no Ty juz na finiszu,ale rowniez nie pomoge z gbs.Ja na kilka dni przed terminem,przy asekuracji meza,zawiesilam 11-metrowe firanki w salonie i nic,maly jak siedzial tak siedzial.Urodzilam 10 dni po terminie przez cc,wiec spokojnie,to maluszek zadecyduje kiedy bedzie chcial Cie przywitac po tej stronie brzuszka:tak: Wiem,ze koncowka ciazy jest malo fajna,ale coz zrobic,trzeba czekac.Czekamy na wiesci z porodowki i kciuki zacisniete,szybkiego porodu zycze.

Dzięki dziewczyny.
No własnie mnie trafiło że akurat mam ten dodatni gbs,poprostu jak zaczne plamic czy wody odejdą to nie ma co czekać tylko jak najszybciej do szpitala,zeby zdążyli podac antybiotyk.
Loi mam numer do naszej AS 76 także jakby co to do niej napiszę,bo net w telefonie to cięzko mi chodzi cos ostatnio.
Hona
w sumie racja maluszek wie kiedy ma przyjść,ale wiecie jak to jest.Jak juz to długo wszystko trwa to sie denerwuje jeszcze bardziej tym wyczekiwaniem i porodem.

Jeszcze malutka teraz coś slabo się rusza......

pleni,nisiao mam 26 lat w tym roq,ale z racji tego,że miałam siostrę z zespołem downa mam też ten test.z Alicja gin mnie skierował na usg+pappa,a teraz jak dzwoniłam to pani mi powiedziała,że to jest wszystko w pakiecie.

onemoretime mnie to obojętne czy będzie chłopiec czy dziewczynka...mąż chciałby dziewuszkę drugą:-p i ja czasami jak tak myślę to chyba też,Ala miałaby siostrę...ale zobaczymy.co będzie to będzie.

nisiao Kat miała + GBS,pisała,że zdążyli podać antybiotyk,ale nie zdążył zadziałać.

hona to do dzieła:-).

reklama
Dzięki dziewczyny.
No własnie mnie trafiło że akurat mam ten dodatni gbs,poprostu jak zaczne plamic czy wody odejdą to nie ma co czekać tylko jak najszybciej do szpitala,zeby zdążyli podac antybiotyk.
Loi mam numer do naszej AS 76 także jakby co to do niej napiszę,bo net w telefonie to cięzko mi chodzi cos ostatnio.
Hona
w sumie racja maluszek wie kiedy ma przyjść,ale wiecie jak to jest.Jak juz to długo wszystko trwa to sie denerwuje jeszcze bardziej tym wyczekiwaniem i porodem.

Jeszcze malutka teraz coś slabo się rusza......

Nisiao, spokojnie z tym gbsem. Ja też mam. Poród poszedł ekspresowo (przy mojej wybitnej cierpliwości chyba nie mogło być inaczej? ;) ) i nie wyrobili się z profilaktyka. I nic się nie stało. Podobno przy braku profilaktyki tylko 1% dzieci się zaraża, wiec to jest takie dmuchanie na zimne. Nie denerwuj się.

Do góry