reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie takie mi teraz zalecenie dała, żebym się nie przecukrzyła na dzień-dwa przed badaniem i dopilnowała, żeby o czasie mi tę krew pobrali a nie przed czasem i dopiero jak wtedy mi wyjdzie nie tak to się będziemy martwić. Hurra. Wpierdzieliłam właśnie szarlotkę :) Zrobię badanie w poniedziałek. Mały na cukrzycowe dziecko nie wygląda ;) Lekarka zrobiła bardzo dobre wrażenie. Byłam kiedyś u niej. I pamiętała mnie. To dla mnie ważne. Wszystko pomierzyła, pooglądała, czuję się dopieszczona :) Tylko maluch nie współpracował, jak zwykle łapką zakrywał swoje oblicze :D Wstydzioch. Loi, a Ty ze stresu może właśnie urodzisz :D

Jak już jest do góry nogami to niech sobie będzie, niektóre dzieci już na tym etapie przyjmują "pozycję wyjściową". Ale myślicie, że to, że tak nisko zlazł, może być niebezpieczne? Chyba jak nie będę biegać maratonów i przymknę oko na kurz na podłodze to nic się nie stanie, prawda?
super, cudownie:-D że tak się czujesz, dopieszczona, zadowolona, rozumiem, że zostaniesz z nią do końca ciąży? jeśli chodzi o moje rodzenie, to już mi się wydawało, że może cuś, ale przeszło:baffled: to na tyle

Myślę, żeHania na podobnym etapie się obróciła. Ale skoro szyjka trzyma i jej to nie przeszkadza, że Stasiu tak sobie poleguje, to spokojnie, na pewno Twoja gin będzie na zwracać szczególną uwagę i przy kolejnej wizycie sprawdzi, jak szyjka trzyma.
Kiedy kolejna wizyta?

reklama
Loi, jeśli się nic nie będzie niepokojącego działo to normalnie za miesiąc, a w poniedziałek pójdę na egzamin poprawkowy z glukozy, mam nadzieję, że tym razem zdam śpiewająco ;)

katherinne super ze wizyta udana, a mysle że niektore dzieciaczki na tym etapie juz sie obracaja główką w dół. trzeba odpuscic sprzatanie i długie chodzenie i bedzie ok. nic sie nie stanie jak nie bedzie posprzatane:) u mnie od dawna nie jest porządnie sprzątane, oprócz po remoncie:), bo mój S sprząta a on jedzie po łebkach:) ale mi to az tak nie przeszkadza, skoro ja nie mogę to trudno, on i tak duzo mi pomaga.

w końcu dostałam list z ZUS odnośnie procedury wyjaśniającej moje zatrudnienie, stwierdzili że należa mi sie wszystkie świadczenia:) bo nie wiem czy wam pisałam ale mój pracodawca miał kontrolę dwa razy:(chcieli chyba udowodnic ze mi sie nic nie nalezy bo za krótko tam pracowałam i po 2 miesiacach pracy zaszłam w ciążę. ale jak na razie wszystko jest ok, chociaz maja jeszcze czas zeby sie przyczepic.

Loi, jeśli się nic nie będzie niepokojącego działo to normalnie za miesiąc, a w poniedziałek pójdę na egzamin poprawkowy z glukozy, mam nadzieję, że tym razem zdam śpiewająco ;)
oj, wierzę, że tym razem wynik będzie dobry i czytając forum będę Ci zazdrościć, że możesz z radością wpierdzilić pół czekolady:-D tak jak ja dzisiaj:-D

Dziękuję wszystkim za kciukasy!!!:p Staranka rozpoczęte, zgodnie z przewidywaniami wióra leciały że hej!!!:-) Mnie też owu wypada we Wszystkich Świętych a testuję przed 11.11 :p

Loi
wchodzę i czekam na wieści z porodówki a tu nic....;-)

Katherinne
super wieści z wizyty, oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze. U mnie z Alą było podobnie a donosiłam ją do końca (później nawet chodziłam z 2 cm rozwarciem).

Dzięki. Tej informacji się nie spodziewałam, wiec nie wiedziałam, czy to bardzo zle. On serio chce jeszcze 12 tygodni na głowie stać? Krew mu nie napływa? A moze ja na głowie stane to się przesunie ;) tylko ja nawet 5 minut nie wytrzymam :D Lekarka mi syna po głowie pomacala w badaniu ginekologicznym :D

Katherinne :-D pomacała po głowie :) cieszę się że znalazlaś sensowną pania ginekolog dzięki czemu jesteś spokojniejsza,widzisz z glukoza tez sie pewnie wyjasni i też Cię uspokoiła ta informacja,z tego co a styczniowkach czytalam to w wiekszosci dzieciaczki są glowka na dol :) także nie martw się.

Oj mnie też drażni nie raż,że tu nie poodkurzane a mąz naprawde nie ma kiedy mi pomoc,w sumie on duzo pracuje,coz trzeba dac na luz,robie wszystko na raty.poki mam okazje leze jak mam ochote itp.
teraz daje sobie spokoj po co ryzykować.
Jak malenstwo przyjdzie na śwat to kiedy bedzie sie odpoczywać:)

Kurcze nie wierzę,że to oklolo11 tygodni zostalo,to juz wcale nie dużo,dużo nie dużo,ale już bliżej.
Pamietam jak świeżo zafasolkowałam i obserowalam suwaczki np Loi Agnieszkiali Czarnej....itd
myslałam kiedy ja bede na takim etapie......

OneMoreTime
myslami przy Tobie jestem powodzenia
enya ​to bardzo dobrze,tak więc kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za piękne szyny na teście,czekamy

Doradzcie mi prosze - jechac dzis do szpitala, cos im tam naopowiadam i poprosze o ktg..
Tylko nie chce wywolywac wilka z lasu, dobrze sie czuje, ruchy malej czuję, to moze nie ma co.. ech... sama nie wiem..

reklama
Loi spokojnie,jezeli wszystko jest ok,jak piszesz dobrze sie czujesz i mala tez,to wydaje mi sie,ze nie ma po co jechac.Ja wiem,ze na tym etapie,kiedy TO moze sie zaczac w kazdej chwili,myslimy tylko o tym,ale spokojnie,nie panikuj,ciesz sie ostatnimi wolnymi chwilami,maluszek sam zdecyduje kiedy bedzie mial dosc siedzenia w srodku.Ja trafilam do szpitala juz po terminie,lekarz prowadzacy ze wzgledu na pierwsza strate,skierowal.Tam lekarka,ktrora mnie przyjmowala po zbadaniu zapytala,czy chcialabym o cos zapytac,cos Jej powiedziec.Powiedzialam tylko,ze chcialabym,zeby to wydarzylo sie szybko,zebym nie musiala tu dlugo siedziec.A Ona powiedziala,ze to dzieciatko decyduje kiedy chce przyjsc na swiat,i ze jedne dzieci rodza sie w 36 miesiacu i wszystko jest ok,wszystko maja rozwiniete a czasem dzieci w 41 tygodniu maja problemy z oddychaniem.Uspokoila mnie,powiedziala ze wszystko w swoim czasie,takze Loi spokojnie.Trzymam kciuki:tak:

Do góry