reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Beata nie powiem nic o co chodzi z tym opisem,mialam inny natomiast dziewczyny chyba dobrze to analizuja zwlaszcza jak mialy podobny opis.Ja rowniez zaraz po szpitalu mialam brać antybiotyk.Nie denerwuj się kochana.
eve
no wyniki rzeczywiście wskazują na to że trzeba zasięgnąc porady i może nie będzie tak źle.Kurvze tez sie balam teg wyniku z glukozy....
Juchu no to kciuki jak nie wiem co &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&następnym razem jak sie nam tu pokażesz to już rozpakowana i szczęśliwa że już po,także trzymaj się tam,już najwyższy czas :)
Dorotka
za Ciebie też kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
oNEmoreTime postaraj sie uspokoić i również trzymam za wizytę kciuki &&&&&&&&&&
kobietka wreszcie są już staranka i kciuki równiez za Ciebie obowiązkowo,coś czuje że jeszcze w tym roku będziemy się ciszyć z Twojego testu na ktorym będa widnieć szyny jak nic!!!także kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&&&najważniejsze dać na luz,to sie jednak sprawdza,widzę po sobie jak odpuściliśmy to sie udało.

Ja dziś pojechalam do tego mojego ginekologa,znowu.Z tą infekcja wyglada tak,że teraz to grzybek w pochwie widać jak nic.a tydzien temu srode jeszcze nic nie bylo.Także mialam przeglad nie robil mi posiewu,dalej ma smarować tą maścią i do tego mam przepisane globulki.
Więc leczymy się.
Niestety ale to sa skutki antybiotykow szpital....
Ach...

reklama
nisiao, wiem co czujesz... ja jestem weteranką w walce z grzybkami. Odpukać ostatnimi czasy mam spokój, ale kilka lat się męczyłam. Wydaje mi się, że troszkę zdrowszy tryb życia prowadzę, mniej cukrów w diecie, więcej jogurtów/kefirów, basenów/jezior unikam... i czasami kompleksem wit. B się wspomagam, bo pomaga rozmnażać się tym dobrym bakteriom... &&&&&&&&&&&&&&& żebyś szybciutko się pozbyła paskudztwa :tak:

Ostatnia edycja:
Nisiao, dobrze, ze skonsultowalas sie z lekarzem, teraz tylko do przodu:-D

Onemoretime od poczatku Clexane i bardzo w niego wierze, luteina dowcipna, dlugo, chyba 3 trymeste zaczynalam, jak przestalam ją aplikować, na poczatku byl tez duphaston, chyba do konca 1 trymestru. Dodatkowo magnez 2x. Kwasy omega od 2 trymesteu, wit co drugi dzien, zelazo odkad wyniki spadly ponizej normy, wapno na bole bioder, plecow. To chyba tyle:tak:

Czesc Dziewczyny

Juchu &&&&&&&&&&&&&&&&& za pomyslne rozwiazanie, wybaczamy nieobecnosc na forum i z niecierpliwoscia czekamy na info:-)
Tekla a moze to plamienie okoloowulacujne, ja takowe miewam dosyc czesto, podobno to zdrowy obiaw bo znaczy ze owulka jest, wiec trzymam kciuki za staranka &&&&&&
Czarna hejka, staramy sie staramy jakby moglo byc inaczej od kwietnia i nic, null, zero...ale walczymy dzielnie;-)jak Milan? jak dziewczynki pomagaja przy braciszku???
CzekamyNaIgorka &&&&& za badania, oby wyniki byly dobre.
Karola gratuluje podjecia decyzji, popieram w 100% no i trzymam kciuki za pomyslna realizacje planu &&&, buziaki dla Ali :*
Eve moze nie bedzie tak zle i na diecie sie skonczy, dasz rade:-)no i kciuki za szybka poprawe wynikow &&&
Loi no to super, dobrze ze mialas sie kogo poradzic Twoj spokoj jest najwazniejszy:tak:
Beata niestety nie pomoge, nie mam pojecia co ten wynik oznacza...jakby nie mozna bylo prosciej i po ludzku napisac:confused:ja po zabiegach dostalam antybiotyk biseptol takie duze niepowlekane tablety bralam 2x2 myslalam ze schaftuje sie po nich:baffled:
Kobietko, hej &&&&& za staranka obyscie nie musieli czekac dlugo na efekty:tak::-)
OneMoreTime powodzenia jutro, daj znac jak poszlo &&&&& no i zdanego egzaminu :tak:
Nisiao no ze tez sie musialo przyplatac cholerne grzybsko, skutecznego i szybkiego wyzdrowienia:-):tak:

U mnie chyba lipa...27dc pojawia sie bardzo bardzo delikatne plamienie jak co miesiac zreszta, kwestia czasu i malpiszon rozgosci sie na dobre ehhh moze nastepnym razem...pozdrawiam

Dziewczyny, powiedzcie mi czy orientujecie się coś w kwestii napięcia mięśniowego? Cały czas obserwuję moją Julkę i widzę, że nie robi kilku rzeczy choć myślę, że powinna. Ma problem z rączkami, konkretnie chodzi mi że nie trzyma jeszcze grzechotek, nawet jak wkładam jej w rączkę, jak podnoszę za rączki to raz zepnie barki raz nie i główkę troszkę zwisa. Jak leży na brzuszku to nie wyciąga sama rączek do przodu. Świruję już i nie wiem co robić :-(

Na wizycie lekarz nie widział niczego niepokojącego, opóźnienie prawdopodobnie związane ze stresem i wyjazdami na spływy kajakowe, co było obciążeniem dla organizmu, szyjka czysta, nie widać żadnych otarć, zaczerwienień, infekcji, zrobił USG, żadnych krwiaków, mięśniaków, torbieli nie wykrył, jestem przed owu - pęcherzyk dominujący ma jak narazie 12mm i wg gina za ok. 4 dni powinna być owulacja - tak więc kobietki, poproszę o kciukasy za pęknięcie pęcherzyka i piękną owu :D Gin życzył szybkiego zaciążenia, powiedział, że jak nie zajdę w ciąże przez pół roku to mam się zgłosić i przyjrzymy się cyklom. No i mam jeszcze poobserwować kolejne 3-4 cykle - jeżeli będą nieregularne mam przyjechać na wizytę i posprawdzamy hormony.

Hej Wam,
ja dzisiaj dzwoniłam do szpitala w którym miałam robiony zabieg, nie robili żadnych badań histopatolog. bo w ciąży obumarłej ich nie robią - zdziwiłam się ale z tego co czytałam taki wynik niestety nie naprowadzi na powód poronienia.
juchu życzę Ci szybkiego rozpakowania :)
OneMoreTime &&&&&& ciekawe kiedy dostaniesz zielone światełko - oby jak najszybciej ;-)

Tekla, oby piekna owu byla:-D i za jakies 3 tygodnie testowanko:-D
Maqa, rzeczywiscie wynik histo.pato. nie poda Ci przyczyny, a jedynie stwierdzi, co bylo w macicy, ja np mialam stwierdzone, ze byla ciaza, a nie bylo stanu zapalnego itp

reklama
Ja się trochę uspokoiłam bo zabieg miałam robiony w mieście rodzinnym (nad morzem) a mieszkam we wro, sądziłam ze zapomniałam go odebrać a takowego nawet nie ma.
U mnie drugi cykl po zabiegu, jajnik z torbielem boli :-(jak nic więcej się nie będzie działo wizyta dopiero w grudniu.
Tak czytam Was dziewczyny i cieszę się że jesteście tu, dzielicie się tym wszystkim wspierając czasami nawet nieświadomie ;-)

Do góry