reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pleni do dnia porodu malutka będzie już swoje ważyła:) Na tym etapie jest większa niż moja była,a po dwóch tygodniach w 38tc miała 3000g już:) A swawoli sobie w brzuchu bo odbija sobie wszystkie stresy:)Trenuje przed przyjściem na świat,zeby później wszystkim pokazac jaka jest duża,silna i zdrowa:) No cóż z tej okazji pewnie da Wam do wiwatu;))))) No to w takim razie wielkie odliczanie robimy,termin się zbliża:))))))Najbardziej wyczekiwane maleństwo,e-ciotki chyba zwariują z radości jak zobaczą pierwsze foto:)))

reklama
Ruda, gratuluję :-) pierwszy sukces – pierwszy kroczek w kierunku szczęścia &&&&&&&&&&&&&&&&

Edytka, oby czas szybko zleciał i nadszedł czas przyjemnych staranek &&&&&&&&&&&&:-)

Kobietka, ładnie się uśmiechniesz to może Panowie/dostawcy wniosą Ci rzeczy ;-) za co raz lepsze wyniki i zielone światełko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agnieszkaala, olej wszystko, nie rób nic !!! Może jak nie będzie zrobione to dostrzegą wreszcie, że źle się czujesz i nie dajesz rady i że jakaś pomoc, by się przydała… jak miałam lekką anemię to dużo sałatek z buraczków jadłam i jakiś komplet witamin ze zwiększoną dawką żelaza i po miesiącu miałam poziom pod tą górną granicą:baffled:

A ja psychicznie czuję się świetnie :-) Właśnie odebrałam wyniki bety i :

W poniedziałek miałam 8 544 a dzisiaj 17 558 STRASZNIE się cieszę, że mimo krwiaczka fasolka rośnie bardzo zdrowo:tak: kurcze, czy te bliźniaki to realne?

IZW , śliczności do schrupania:-)

Katherine, moja znajoma też dostała płytkę, ale z późniejszego etapu. Fajna sprawa:tak:

To jakie typy imienne?

Pleni, nikt nie będzie Zoji mówił co ma robić :tak: fakt to blisko, ale pomyśl sobie w ten sposób: już za 3 tyg. poznam Cię maleńka i wezmę w ramiona :-):rofl2:

Pleni a to mała tancereczka hehe, moja siorka tez tak z synkiem miała :D co KTG ten se spał ledwo podpieli do brzusia innej babeczki ten se mecz rozgrywał w jej brzuchu

one more - super wieści trzymam kciuki za kolejne dobre wieści &&

moja mała narazie bez pawi ale wierci sie niesamowicie równiez przez sen .... bidulka trzymajcie kciuki za nią co by jej juz ta jelitówka dała świety spokój - i z góry dzieki

ruda gratulacje licencjatu, a reszta mam nadzieję też się ruszy:tak:

izw u nas też szaleje jelitówka, co kto ze znajomych dzwoni to właśnie zaczyna lub kończy to paskudztwo przechodzić, buziaki dla Was :*

kat fajnie mieć taki filmik, ja nie mam, widziałam małą w 3d ok 3 razy na badaniach i to wszystko, mówimy sobie z mężem, że niedługo odbijemy sobie na żywo ;-)

onemoretime gratki, oby tak dalej, krwiaczki się zdarzają, niech się paskuda wchłonie i już nie przeszkadza. bliźnięta mogą być przy wyższej i normalnej becie, dopóki lekarz ostatecznie nie wykluczy różne opcje są możliwe.:-) już mój mąż usłyszał, że córeczka tatusia - on też tak robi, stanie okoniem i rób co chcesz, dopiero ja swoim łagodnym podejściem drążę jak kropla skałę:tak: coś mi się wydaje, że już stoję na przegranej pozycji w tym trio :-D:baffled:

katka trzymam mocno kciuki za kurację &&&& i nadal wierzę, że zobaczę niedługo Twój mknący suwaczek :tak:

emka to waga 'poglądowa na oko' bo gin musiałby mi głowicę wcisnąć na siłę w okolicy kości łonowej w ciało, nie dałabym rady:baffled: kombinował pod różnymi kątami z każdej strony ale dał w końcu za wygraną choć i tak mnie trochę pougniatał i powałkował :-D jak ciasto na stolnicy :happy2: wczoraj mała miała w nosie wszystkie badania i zaprezentowała swój stosunek do tego, będzie się działo jak się urodzi, mąż już gromadzi zatyczki do uszu:-D;-)

Pleni - o jej to już tuż tuż ,ależ się cieszę , napaliłam się jak szczerbaty na suchary :-D i już nie mogę się doczekać kiedy nam przedstawisz tę akrobatkę , jestem pełna podziwu dla jej wyczynów w brzuszku ,a co dopiero będzie jak już ona się wydostanie hehe ;D

OneMoreTime - no super wieści bardzo się cieszę i gorąco gratuluję , a nóż to właśnie bliźnięta ;)
dzięki kochana :*

no weźcie mi dajcie kopa bo siedzę w tym kompie i wyjść nie mogę ;D
no co to ja miałam ,a już wiem
wiecie co ten mój gin mi mówił ,że po jednym poronieniu nie trzeba badań robić stara śpiewka bla bla bla i tak sobie myślę czy nie wybrać się do takiego innego gina z polecenia od znajomej i zbadać grunt poszłabym z wynikami ,że niby nie umiem ich zinterpretować i mu pokazała ,a nóż się okaże ,że jest mądrzejszy od tego gina do którego chodzę .... tylko tak jest taka sprawa ten mój gin do którego chodzę obecnie to jest mój endokrynolog też i tak myślałam ,że może on by mą ciążę prowadził ,ale szczerze to po tym jego ,że badań nie potrzeba jakoś nie mam zaufania do niego ,a to chyba jest ważne w kontakcie lekarz pacjentka, jak myślicie sprawdzić tamtego ?o albo wiem do tego endo- ginka na nfz chodzić ,a do tamtego prywatnie on ponoć kieruje na badania te dokładne co się robi około 12tc jak one się nazywają ???? w 3d to kosztuje 200zł ,ale myślę ,że warto zrobić takie badanie.

kobietka, ja uważam, że jak najbardziej warto pójść z innym ginem skonsultować wyniki:tak: Możesz tylko zyskać:happy2: a te badania ok. 12 tyg. to chyba zawsze się robi, a nie tylko dla czyjegoś widzi mi się...:confused:

ja się nie znam na tych badaniach i tak na prawdę to nie wiem , jakie się robi dokładnie słyszałam tylko od tej znajomej ,że ten lekarz na takie kieruje w 3d i potem ma się na płytce takiego szkraba jak fika koziołki moja siostra ma 3 dzieci ,a takiego badania nie miała np.

Dziewczynki kochane,
w pt odszedl mi czop z krwią, pojechalismy do szpitala, przyjęli mnie na oddział, zrobili ktg, a o 3.45 odeszły mi wody i o 15.45 urodziła się nasza Basia :-) nasza królewna miała po urodzeniu 3840g, 59cm i dostała 10 pkt Apgar :-) poród to dla mnie kosmos, ale Rysio był przy mnie i mamy nasz Cud już że sobą :-)

Mocno mocno ściskam za Was wszystkie kciuki, a szczególnie, jak to napisała Emka, za Pleni i jej Malenstwo :-)
Dziękuję za każde ciepłe słowo po moich jekach i marudzeniach ;-)
Jak tylko ogarnę życie z dzieckiem, to pokażę Wam Basię i napiszę więcej :-)

reklama
Do góry