reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

lilus u mnie objawów brak, tylko przeczucie z 5 dni przed @, potem poczekalam jeszcze 5 dni i test :-) wogole w pierwszej ciaży strasznie bolała mnie implantacja, jak mnie pewnego dnia coś w dole brzucha z lewej strony łupneło to myslałam, ze padne z bolu, w drugiej ciazy mnie nic nie łupneło

reklama
Anilek a weź ich olej z pod pachy ciepłym moczem:-) u mnie było na odwrót JAKI TY MASZ MAŁY BRZUCH, GDZIE CI SIĘ TO DZIECKO MIEŚCI. A własnie że sie mieści! Ja w 9 mc wyglądałam tak jak moja siostrzenica w 6 mc i cały czas mnie z nią porównywali a zwłaszcza ona jak przyjeżdżała to mi mówiła, że mam strasznie mały brzuch. I jaki był tego efekt? Moja Kruszynka była większa niż dziecko mojej siostrzenicy która miała potężny brzuch. A ja przez całą ciążę się martwiłam że coś jest nie tak albo coś. Ludzie gadali, gadają i będą gadać. Ja już powoli daje sobie na luz jak przyjeżdżają i swoje mądrości prawią.Przytakuję a i tak robie po swojemu.

Lilus, ja czulam taki jakby "ucisk" w podbrzuszu, to był jakoś już 10dpo. Poza tym zmęczenie, senność.
Tak od 6tc mdłości, senność, ból, powiększenie piersi.
Kiedy testujesz? A co Ty czujesz? Który to ? :)

Loi a co u Ciebie? jak sie czujesz dzisiaj?

Ja dzis calyu dzien w domu, polazlam tylko smieci wyrzucic, Młody smarkajacy a u nas mega zimno i wietrznie :-( kiedy ta wiosna???????????????

Joaro a skad jestes? ile masz lat? mi tez ostatnio zmarla mamunia, troche wczesniej tata i teraz strata dzieciatka :-( chyba czarne chmury sie nade mna zebraly :-( przytulasek dla Ciebie!!!
Jestem z Łodzi. Rocznikowo to już będzie 33. Czarne chmury, no właśnie. Dziękuję :)

joaro Asta ma rację, koziorożec to 22,12-19,01 :tak: poza tym monitoring może być potrzebny przez kilka miesięcy pod rząd ponieważ możesz mieć więcej bezowulacyjnych a na badaniach mogłaś trafić akurat w owulacyjnym. a monitoringi były pełne - czyli do stwierdzenia pęknięcia a nie tylko czy rośnie pęcherzyk? czy miałaś badania hormonalne robione? (prolaktyna, progesteron, lh, fsh, tsh)
Dziewczyny Koziorożec się ma urodzić niby, czyli poczęcie w kwietniu a narodziny grudzień/styczeń o to chodziło :) Tak miałam robione hormony wszystkie, nie raz. Monitoring niepełny, bo najczęściej z doskoku. Powiedzcie mi czy można o taki monitoring poprosić normalnego ginekologa w czasie wizyty czy tylko prywatnie? Mam wykupiony pakiet z pracy w luxmed mogę o to poprosić czy to już jest ponad standardowe procedury?

Ostatnia edycja:
Lilus, ja czulam taki jakby "ucisk" w podbrzuszu, to był jakoś już 10dpo. Poza tym zmęczenie, senność.
Tak od 6tc mdłości, senność, ból, powiększenie piersi.
Kiedy testujesz? A co Ty czujesz? Który to ? :)

loi bardzo bolą mnie piersi, tylko nie cały dzień. Przeważnie zaczynają boleć dopiero po poludniu az do wieczora. W pierwszej ciązy piersi bolaly mnie cały czas juz kilka dni po owu i bolal brzuch tak jak na okres. Teraz bolą mnie tylko piersi... tak strasznie się boję że sobie tylko wkręcam... i że się zawiodę. Testuję 24,równiutko za tydzień:)Ostatni okres miałam 24 lutego, mam 31- dniowe cykle, następny okres powinnam dostać 26, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziewczyny kochane 3majcie kciuki!!!

Mamusia, sama nie wiem, choć mdłości na pewno lżejsze. jestem spokojna, nie panikuje, czekam na jutrzejszą wizytę i wierzę, że będzie dobrze. Dziękuję, że zapytałaś :)

hej, mam pytanie do zafasolkowanych: jakie były Wasze pierwsze objawy ciąży i kiedy pierwszy raz je poczułyście?
Czy któraś z Was miała już jakieś objawy kilka dni po owu?

Pierwsze konkretne objawy ciążowe (nie licząc braku miesiączki) odczułam dopiero w 8 tygodniu ciąży i było to ciążowe rzyganko - blisko miesiąc po odkryciu, że jestem w ciąży. Do tego czasu nie miałam praktycznie żadnych objawów, które mogłabym powiązać z ciążą.

Joaro teraz już rozumiem o co chodziło :-D. Życzę owocnych staranek :-).

I wcale nie zakradam się na forum cichaczem, udając, że wcale mnie to dawno nie było, ale zaczynanie po raz kolejny od słów "przepraszam, że długo się nie odzywałam..." staje się niezręczne... ;-)
Wybaczycie?

reklama
Liluś ja w I ciąży stałam się głodna, zwłaszcza w nocy ( a głodu nie czułam wcześniej w ogóle - od dziecka mam mało soków żołądkowych i jako dziecko malutko jadłam), w II ciąży - zero objawów, w III,IV i V już kilka dni po owu - kłucie w pachwinach, powiększone brodawki, ból piersi ;-)Jeszcze przed testem wiedziałam że jestem w ciąży.

Katherinne mnie żaden lekarz nie zlecił żadnych badań- wszystkie robiłam na podstawie tego co wyczytałam w necie i dowiedziałam sie od życzliwych duszyczek:-) Zrób antykoagulant tocznia, ANA1,ureoplasmę i mykoplasmę -wymaz z szyjki macicy, chlamydię, czas protrombinowy Pisałaś że miałaś badaną tarczycę -a robiłam antyTG i antyTPO pod kątem Hashimoto??

Kłaczku kiedy ten Twój Karolek urósł??? Szok po prostu że już takiego towara masz w domu:-)

Loi i jak tam Twój szanowny małżonek??? Mój jeszcze jako jedyny nie dostał wypowiedzenia z pracy ale to w sumie kwestia czasu. Póki co nie dostał jeszcze nawet wynagrodzenia za poprzedni miesiąc ale humoru nie traci....Rozwala mnie swoją beztroską no ale może to dobrze bo ja się nie martwię:)

U mnie dzisiaj 42 dc po łyżeczkowaniu, 13 fl a @ nie ma:no: Szyjka zamknięta i wysoko - zaczynam sie powoli stresować i miałam nie robić USG przed histeroskopią ale chyba nie mam wyjścia:( Jak myślicie?? Jest sens odbierać wynik z histopatologii (żeby go odebrać musiałabym wziąć urlop albo zwolnić się wcześniej z pracy) jesli wiem jaka była przyczyna poronienia??

Ostatnia edycja:
Do góry