reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek77, kontrolować TSH po zajściu! Hashimoto! moja mama ma (przynajmniej tyle jej powiedziała ta lekarka na tej wizycie) :( buu.. zapiszę sobie to bo mi tego nie powiedziano, a dobrze wiedzieć. Ehh..dzięki!

Nisiao, agnieszkala, anilek77, trzymam za Was kciuki, starać się proszę i to baaaardzo :D i ja chyba też nowy cykl zacznę, bo mi się @ rozkręca.

kwiatuszek23, aTPO mam ok "jeden cośtam" a granica daleko po tym się zaczyna, (dla porównania moja mama ma 193/ml), ale o anty TG nie wiedziałam, zrobię ::tak:

Plenitude, staram się nie przejmować, ale ogólnie mam wrażenie, że trafiam na co najmniej dziwnych lekarzy niezależnie od specjalizacji. Najpierw mnie traktują jak smarkatą, na per ty, dopiero jak pesel wpisują to im głupio "bo pani tak młodo wygląda..." a tu proszę '84 się kłania ;]

Perełko witaj! Strasznie mi przykro, bo i ja i kilka dziewczyn też na "świeżo" tutaj jesteśmy. Przytulam.

reklama
Hona wklejam ci tu info od kolezanki z innego watku, ktora urodzila 2 tyg temu, ale z tego co mi wiadomo, kazdy szpital ma swoje wymagania.
Co zabrać ze sobą do szpitala - dokumenty:
- grupa krwi,
- WR,
- HbsAg,
- ostatnie badanie morfologii i moczu,
- karta ciąży,
- inne istotne dla pacjentki informacje np. konsultacja okulistyczna, endokrynologiczna,
- dowód osobisty,
- ubezpieczenie,
- NIP pracodawcy,
- skierowanie do porodu lub cc (jeżeli zostało wystawione),
- karty informacyjne z pobytu w szpitalu,

Zabrać ze sobą:
- kubek i sztućce,
- kawę, cukier
- przybory toaletowe, mydło, ręczniki, płyn do higieny intymnej, szczoteczka i pasta, podpaski, chusteczki higieniczne,
- do porodu: kilka butelek wody mineralnej (najlepsze butelki po 0,5l z dziubkiem)
- do porodu: cukierki z glukozy (szybki zastrzyk energii gdy jest się głodnym i zmęczonym, przed porodem nie pozwalają jeść na wypadek cc), ja kupiłam w sklepie "niemieckiego pochodzenia" cukierki "dextro energy" po 7zł opakowanie
- po porodzie: picie i przekąski z dużą zawartością cukru, na szybkie podniesienie poziomu brakującej energii: soki owocowe lub coca-cola, batoniki np. mars, twix itd.,
dla dziecka warto zabrać:
własne mleko i własną butelkę (aby nie dopuścić do sytuacji że pokarm jeszcze nie leci a dzidzia jest głodna, u nas w szpitalu utrudniają dawanie "ich" mleka - ja planuję wziąć mleko takie jak podają w szpitalu), smoczek, chusteczki nawilżające, pieluszki jednorazowe i tetrowe, ubranka

Wiem, ze dziewczyny biora majty jednorazowe, ktorych nie ma na tej liscie, bo akurat w szpitalu kolezanki nie mozna bylo.

Nie wiem tez co jej sie przydalo, a co bylo zbedne. Ale masz tak ogolnie jakis przyklad.
Aha, bardzo wazne jesli jestes przeciwna szczepieniom na przyklad...dobrze zrobic tez plan porodu (przyklady mozesz znalezc w necie) lub tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/zdrow...-ktorzy-wogole-nie-szczepia-4348/index91.html

czarna 76: u mnie dziś 15dc, ale ja owulkę mam tak około 19-20 dc. podobno na dziewczynkę trzeba przed owu strzelac, no to zaczynamy!!! ;-) A u Ciebie jak to wygląda? Który dc i jak długia masz cykle?
Teraz zuważyłam suwaczek. 22dc. Oj to Ty szybiej będziesz testowac niż ja.

Martussia - dziękuję za propozycję, ale to nie jest tak że ja ich nie chcę prasować bo chcę bardzo tylko się boję że jak już to zrobię i będzie wszystko gotowe to urodzę
Gatto - rozumiem bo też wolę czytać książki tradycyjnie ale do tej byłam trochę sceptycznie nastawiona i wolałam się z nią zapoznać przed zakupem.
Agnieszkaala - chodzi o książkę język niemowląt
Karola - no wiem, że powinnam się odchamić, wiem... ;-) a na jaką antykoncepcję się zdecydowałaś? super, że przytulanki takie przyjemne. nas dzisiaj trochę na szkole rodzenia straszyli że z tym różnie może być i że dopóki się karmi piersią to ciężko czerpać przyjemność z seksu
Koniczynko - cieszę się, że dziś już Ci lepiej i że te badania Cię jednak uspokoiły
Aniii - u mnie identycznie z tv... ambitne filmy już nie dla mnie, im bardziej głupawy i niewymagający ode mnie myślenia tym lepiej :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Hona - też mam czasem bolesne imprezki w brzuchu, zazwyczaj wtedy kiedy próbuję zasnąć. nie wiem dlaczego tak jest ale mam dokładnie tak samo że się boję że jak już się spakuję to się tak psychicznie wyluzuję i się zacznie :szok:

ehh po zajęciach w szkole rodzenia mam totalny mętlik w głowie :baffled:

Bett slonce powiedz mi czy "jezyk niemowlat" i "sekretny jezyk niemowlat" to to samo? bo u nas jest ta druga nazwa (na razie patrzylam tylko w necie) i widzialam tez na allegro, ze sa te dwie nazwy, a ksiazki tych samych autorek....bo moze ja sobie ja kupie po wlosku, coby moj eM tez czytal, a ta wersje elektroniczna sobie zachowam po polsku.

A nie! sprawdzialam na allegro raz jeszcze i ten sekretny jest kogos innego, ale po wlosku jest tych samych autorek wiecpewnie to samo, mimo, ze okladka inna. Pojde i obczaje co jest w srodku:)

Ostatnia edycja:
Gatto - zastrzeliłaś mnie tym pytaniem... nie mam pojęcia. zaraz spróbuję to wygooglać

edit: no właśnie z tego co widzę to po polsku to są różne książki a po włosku nie mam pojęcia

Ostatnia edycja:
Gatto mam go ale jest wlasnie nie drozny super masz juz w drodze drugie dzieciatko:)

agnieszkaala a wiec trzymam kciuki za to by sie Wam udało w tym cyklu:)

karola gratulacje córeczki pozno no ale dopiero co trafilam tutaj na watek:)

koniczynka nastepna ciaza napewno szczesliwie sie zakonczy:)

aniii tez bym sie wystraszyla w takim wypadku dobrze ze juz lepiej z coreczka:)

hona wspolczuje kopania ale tylko dlatego ze boli ale i tez zazdroszcze wierze ze niedlugo tez mnie to spotka:)

Jutro jak dobrze pojdzie zrobie badania na ta cytomegalie

reklama
Koniczynka czyli po feriach zimowych mamy zaciskać kciukasy?? :-D
Anii oby omdlenie Lilki to była jednorazowa sprawa!! A co do przegrywania- wiadomo że nikt tego nie lubi :-p

Bett to dlatego ja Ci mogę poprasować wtedy Martusia pomyśli że to dla mojej córeczki te ubranka :-D I nie będzie chciała wychodzić :-)

Anilek za pomyślne staranka!!! :-D:-D

Jejciu jakie ruchy dziecka są cudowne ♥♥

Do góry