reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

As76, Dziekuję! To widać albo ja coś pokręciłam (pisałam, że nie wiem czy dobrze to rozumuję), albo Aga jak mi to opowiadała, bo ona sama nie umiała do końca tego dobrze wytłumaczyć. Czyli to normalne całkiem jest, i mija wraz z rozwojem dzieciątka? No to ja sie bardzo cieszę :D nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd.
Nie no spoko .Tłumaczę to jako terapeuta ,a nie jako mama ,bo nie wiedzieć czemu cały czas są różne opinie na ten temat....
Nie każde dziecko z autyzmem miało wzmożone napięcie ,bo wiele dzieci do ok.półtora roku rozwijają się prawidłowo a nawet niektóre są wybitnie szybkie w jakichś tam dziedzinach.Dopiero po tym czasie zwykle widać ,że z dzieckiem coś się dzieje....
Ale to nie temat na to forum.:sorry2:
pozdrawiam

reklama
as mała jak spi czy nawet jak lezy to nie odgina sie w zadna strone.co do drgan konczyn to jak płacze to tylko macha rekoma i nogami...wiem,ze tak po moich opisach jest ciezko cos wywnioskowac,ale i tak dziekuje.agnieszkaala sek w tym,ze mala ma problemy z zalatwianiem sie.tzn nie zalatwia sie sama.potrafi przez 24h nie zrobic kupki,placze,prezy sie itd wtedy musze podac jej czopka.kupka jest normalna,zółta.ja tez rocznik 88:happy:.

maz dzis byl u pediatry po recepte na nutramigen,powiedzial jak sytuacja wyglada i jutro mamy jechac do chirurga dzieciecego...:szok::-(

karola oby udało sie jakoś wyjaśnić problemy Ali i jej pomóc, a jeśli chodzi o kupkę to na mleku modyfikowanym dziecko nie musi robić codziennie kupki

23 paxdziernika mam wizytę o docent Paul, specjalisty od toxo, chociaż chyba ona już nie zagraza, bo jeśli było coś nie tak miałbym wizytę wcześniej, póki co czekam, ale już sie tak nie martwię, mdłości i wymioty cały czas dokuczają, brzuchol widoczny.

Wszystkim staraczkom pięknych II, a cięzaróweczkom spokoju i zdrówka

Karola o Ala je tylko mleko modyfikowane czy karmienie mieszane? Oj mamy coraz więcej wspólnego,obie Alusie kruszynki, rocznik ten sam;) Ciekawa jestem co jeszcze:)

kochana to jej kolejne juz mleko...najpierw karmilam swoim i hipp w szpitalu,w domu moje+enfamil ha,ale zrezygnowalismy no,bo po co ha jak dziecko zdrowe,pozniej zmiana na bebiko+moje i zaczeły sie problemy z zaparciami,zmiana na hipp,nie pomogło,kolejna zmiana na enfamil comfort premium to samo i wreszcie nutramigen...je wiecej,jest troche spokojniejsza,ale dodam,ze troche...wszystkie zmiany mlek pod okiem lekarzy.az 3...nutramigen z podejrzenia nietolerancji laktozy=z objawow:zaparcia,niepokoj,kolka,wzdecia,zmiany na buzi,szorstkie plamki na skroniach i czole oraz kolanach...nio widzisz wszystko wychodzi w praniu:-).lenka nio opini wiele jak zawsze.nam jedna lekarka tez tak powiedziała,druga,ze od 1do2 na dobe,a trzecia jak usłyszała,ze robi 2,3 z pomoca czopkow,bo juz sie tak meczy to powiedziała,ze to i tak za malo...:baffled::szok::wściekła/y: i badz tu czlowieku madry...kochana tak sie ciesze,ze u was wszystko dobrze.a jak maz??? cieszy sie mam nadzieje,a chłopcy???

wreszcie uspilam mala...ehhh...plakała jak jadla,po jedzeniu tez plakala w sumieto zjadła niewiele...ponosilam ja tez plakała,w lezaczku to samo dopiero jak ja wsadzilam do lozeczka,wlaczyłam karuzele,dałam smoka to sie uspokoiła az na 20 minut:szok::-( teraz lezy w lezaczku,właczyłam suszarke:zawstydzona/y::no: i usela...pewnie niedługo obudzi sie na jedzenie...zastanawia mnie fakt dlaczego dostalismy skierowanie do chirurga...musze porozmawiac z mezem jak wroci ciekawe...za tydzien wizyta u gastrologa mam nadzieje,ze i ona cos wyjasni...a jutro ide tez ze soba do ginekologa na wizyte kontrolna po porodzie i po antykoncepcje jakas narazie tylko nie wiem jaka...

czytałam teraz w necie na temat zaparc...definicje i generalnie o zaparciach u niemowlat mowimy wtedy gdy nie ma wyproznienia dłuzej niz 2,3 dni,oddanie stolca sprawia ból i kupki sa zbite...hmmm...no moja mala jak nie robi np dobe i sie juz meczy,prezy,napina i płacze to daje jej czopka,ale przy wyproznianiu nie widac zeby ja bolalo.poprostu napnie sie i pojdzie,a kupy sa konsystencji normalnej tzn takie rzadsze,ale nie jak biegunka i zólte...nie wiem co myslec...moze taka juz jej natura,ze sie tak prezy??? bo nawet jak sie załatwi po czopkach to nadal sie prezy,nadyma,napina tak jakby wlasnie chciala zrobic kupe.wciaz tak jest przez wiekszosc doby nawet podczas jedzenia z tad moje podejrzenia o zaparcia,ale moze to wcale nie jest to??? nie dam jej juz narazie czopka zobaczymy czy i po jakim czasie sama sie załatwi...glupia juz jestem naprawde...przepraszam,ze tak wam truje:-(

Ostatnia edycja:
Karola kurcze ogromnie ci wspolczuje tej sytuacji :-( mala sie meczy, wy tez przy niej...ech....nie umiem nawet nic konstruktywnego napisac, bo jestem zielona w te klocki i nie wiem nic :-( Trzymaj sie i badz dobrej mysli, ze szybko sie skonczy ten okres. Buzka!!

oj karola dziwne to wszystko, przydałby sie jakiś naprawdę dobry pediatra, wydaję mi się że za często tych czopków też nie można aplikować bo organizm się rozleniwia, mam nadzieję ze wizyta o gastrologa coś da, a chirurg nie mam pojęcia dlaczego, może dokładnie brzuszek opuka, w każdym bądz razie trzymam mocno &&&&&&&, ta bezsilnośc jest okropna

M przyjął juz do wiadomości ze będzie po raz kolejny tatą, jakiś czas temu był mały kryzys, ale już jest dobrze, chyba nawet zaczyna się cieszeć, chłopcy jeszcze nic dokładnie nie wiedzą, po następnej wizycie u gina i tej od toxo chcę im powiedzieć, jeden chce siostre drugi brata:confused:

Karola ale skoro zmiany są również skórne to może Alutka ma jakąś alergie pokarmową?Może to silne kolki/? Kurcze ja nie miałam takich problemów, bardzo Ci ich współczuje. Biedna kruszynka:( A co lekarze na to wszystko? Miała Malutka robione usg brzuszka?

ostati lekarz stwierdzil,ze to ietolerancja laktozy i dlatego ma nutramigen...niby jakas tam poprawa jest,ale niewielka...usg ma we wtorek.

gatto dziekuje.no jestesmy umeczeni niesamowicie,a najgorsze jest to,ze patrze jak sie meczy i nie umiem jej pomoc...lenka io wiem dlatego mała juz teraz czopkow nie dostanie.chce zobaczyc czy sie załatwi.daje jej espumisan,dostaje debridat,dodatkowo dodaje jej do mleka wode koperkowa gripe water i zwykła woda przegotowana ja przepajam...do chirurga wybierzemy sie dopiero po usg i gastrologu.nio to tylko jednemu synkowi dogodisz co do płci:tak:.ale mysle,ze nie wazne co bedzie to i tak beda sie cieszyc.a maz napewno potrzebował czasu i pewnie boi sie tak samo jak ty.bedzie dobrze.

u mnie była mama.udalo jej sie uspic mała,zdrzemela sie 2h,teraz ja nakarmilam i po jedzeniu płacz niesamowity,juz pod koniec posiłku zaczynala plakac...na szczescie udalo mi sie ja uspic...ehhh:no::-(

reklama
Do góry