reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Plenitude, zazdroszczę gąbkowego męża. Mój raczej narzeka, że ja narzekam i że od mojego marudzenia nic sie na lepsze nie zmieni, bo on nic na całą sytuację nie poradzi. Ehh, nie ma to jak wsparcie najbliższych. Naprawdę masz w domu skarb :)

A owu chyba mam, bo czasami w tych dniach jajniki daja mi popalić, zwłaszcza lewy. Owszem kiedys bywało tak, że nic się nie działo i testy owu nie pokazywały nic a nic, wtedy dostałam Clo na 5dni i jajniki ruszyły (ale monitoringu u nas na wsi niet..., pocieszam sie ze chyba jajeczka pękały, bo ślużu było dużo takiego jak ma być). Ale to Clo też tylko na 2 cykle dostałam. Została mi jedna paczka 10 tabl. i sie zastanawiam czy nie brac, od przyszłego cyklu ;p (tak na wszelki wypadek, bo teraz mam juz lutke w domu i receptę na 2 kolejne <jupi>).

majra, mam "0"Rh+, mój mąż ma "A"Rh- nie mam pojęcia czy to konflikt czy nie?

martussia2203, "nie" dziękuję :)

karola1388, na pocieszenie dodam, że przy kuzynce mojego męża jej mama przez kilka lat spaliła 7 odkurzaczy...
Tak, mała spała tylko przy wlączonym odkurzaczu o_O

I.. Dziewczyny jak Wy się nie gubicie w tym co do kogo napisać?!!! Ja już notatnik otwarłam i spisuję niki, bo nie chce nikogo pominąc i urazić, a gubie się ;p

reklama
Ameritum - ja otwieram odpowiedź w nowej karcie a w drugiej czytam. Odpowiadam dziewczynom, na bieżąco czytając a potem tylko zatwierdzam odpowiedź i gotowe.

Martussia super wieści, oby tak dalej

Nisiao Ty za dużo nie myśl tylko działaj, tu nie mózg jest od tego:-D

Ameritum witaj , dla Twoich Aniołków
[*]
[*]
[*]

dzięki Dziewczyny za wsparcie to na pewno mi pomoże wiem, że mam Was i z wami mogę się podzielić tym co mnie boli bo Wy mnie zrozumiecie, bo wiecie co czuje znowu strach. Wiem że teraz dla dziecka już zagrożenia nie ma a cały czas czuje ruchy to wiem, że jest a to jest najważniejsze a co do pytania do ja jak się urodziłam to niecałe 3 kg miałam a mój jakieś 3,5 więc chyba zbyt wielcy to nie byliśmy a tak w ogóle to ja jestem drobnej budowy przed ciążą ważyłam 46 kg na 165 cm więc mało, mój wysoki jest.
zastanawiam się czy nie skonsultować tego z innym lekarzem ale i tak muszę odczekać trochę czy będzie różnica a na razie to muszę sobie zrobić kilka dni leniucha na pewno nie zaszkodzi a tak coś czułam że jak pójdę do tego lekarza to dobrych wieści nie usłyszę ale musiałam bo akurat mój pojechał na sympozjum a zwolnienie mi się kończyło i musiałam przedłożyć a tak nie chciałam do niego chodzić jakoś tak dlatego, że w poprzedniej ciąży powiedział, że poroniłam taki uraz psychiczny:)
wiem że jak będzie coś nie tak to w klinice w Gdańsku będę miała dobra opiekę daleko od domu ale dziecko najważniejsze teraz tylko to maleństwo się liczy a właśnie się wierci chyba czuje że o nim albo niej mowa bo dalej się nie dowiedziałam ten lekarz też nie potwierdził płci ale to już nie ważne a co do pytania to różnice mam w wielkości malucha od około 20 tygodnia i do tej pory było tak około 2 tygodni może inny lekarz inaczej mierzy a nic o wadze nie mówił tylko, że na podstawie pomiarów główki jest mniejsze i trzeba to sprawdzić coś tam jeszcze mówił, ze ułożenie pośladkowe też może świadczyć o tym że coś nie tak ale przecież jest dużo dzieci które nie przekręcają się w takim terminie jak trzeba albo w ogóle moje po prostu jest uparte i tyle może różnica się zwiększyła bo w ostatnim czasie miałam sporo stresu patologiczni sąsiedzi znowu dają nam odczuć ich obecność on wyszedł z więzienia ona wróciła z agencji towarzyskiej i balują z największymi menelami w mieście i przynajmniej raz na 3 dni wyzywają wszystkich dookoła tak że nie wesoło ale staramy się o ich eksmisje więc może się ich pozbędziemy
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze tak trzeba myśleć i być dobrej myśli moje maleństwo będzie zdrowe a jak trochę mniejsze to i tak bardzo kochane przez wszystkich. oczywiście jak będę coś wiedziała to się odezwę

ameritum jezeli ty masz plus to nie ma konfliktu ,jakbys miala minus to tak
ticker.php

Ostatnia edycja:
kłaczku może to implantacja? ;-) ja jestem w 21 dc a Ty chyba kilka dni przede mną? :tak: trzymam kciukaski żeby to było to &&&&

jestem już po wizycie u psychiatry. Mój stan nie jest dobry i pozostawia wiele do życzenia, raczej w nim nie zajdę a jak już to jest duże ryzyko kolejnego poronienia. Muszę zdecydować czy chcę dziecko czy tam pracować. Dostałam lek ale mogę go brać tylko w przypadku odłożenia starań, inaczej nie gwarantuje zdrowia płodu.. Dał mi jeszcze kilka wskazówek jeśli uprę się przeczekać.. jestem na etapie płacenia za stres.

Dziekuje za kciuki i mile slowa, dzisiaj ok 12:30 odszedl moj Aniolek... To jednak bylo poronienie, ale dopiero dzisiaj organizm wydalil dzidzie... No wiec nie ma co, trzeba zaczac staranka od nowa :)

Marta - mój syn miał ułożenie pośladkowe i odwrócił się dwa tygodnie przed porodem. Dodam, że jest zdrowy, więc uszy do góry :tak: a no i ma już 20 lat :-D

Plenitude, ja w 22. Nigdy nie mialam plamien implantacyjnych. Poki co dalej sladowe plamienie, ale brzuch pobolewa - glupieje.
Mamolinka... Wspolczuje. I gratuluje ducha walki. Daj sobie czas na zal, nie "twarzuj" bo szkoda zdrowia na udawanie ze wszystko jest ok, jesli tak nie czujesz.

reklama
Do góry