reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Anilek,Enya trzymam kciuki za 2 kreseczki na teści!!! Ja teraz mam dni płodne,korci mnie, żeby zacząć się starać,ale chyba dopiero od następnego cyklu zaczne się starać,odpuszcze wtedy jeden cykl nie dwa.
Aniunia Kochana trzymaj się,niewiele Ci już zostało więć głowa do góry!!!
Aniazetka super wieści!!!

Dziewczyny... sorki za wielokrotne wpisy, ale uczę się cytowac... :sorry2: Jak to robicie, że w jednym poście jest ileś cytatów???:baffled:

A ja przed chwilą wpierniczyłam całą puszkę śledzia w pomidorach... Czy ja się czegoś doszukuję?:tak:

reklama
anilek- nie potrafie cytować, nie pomogę, ale z ciebie stanowcza babka, ja to bym już 10 testów zrobiła:-p &&&

no i chyba zaczynam mieć apetyt- zjadłam 3 wielkie kanapki z twarożkiem i ogórkiem, kanapkę z parówką weneckę, pół kilo śliwek i kilka nektarynek i czuję niedosyt:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
majra: bo ja się tak strasznie boję, ze będzie jedna kreska.... No, a im później test tym bardziej wiarygodny. Ale ciekawośc i nadzieja mnie zżera- widzisz, że co chwilę tu piszę... ;-)

Smacznego Ci życzę. Może też dorzucisz śledzia w pomidorach? :-D

anilek- no właśnie dlatego ja robiłam testy wcześniej tak 10dpo, bo nie chciałam się dłużej oszukiwać, tzn ja mam nadzieje, że u ciebie II

za śledzie podziękuje, chociaż nie powiem zapasik w lodówce mam

Ostatnia edycja:
aga bardzo madra z ciebie kobieta i to co piszesz jest dla mnie bardzo cenne.wczoraj przestawilismy łozeczko do salonu,spimy narazie tu.wlasnie wczoraj owinelam mala w rozek i do teraz to stosuje,bo jest spokojniejsza,jak zje to zasypia mi na rekach po kilku minutach.staram sie wkladac ja pozniej do lozeczka.w nocy dzis budzila sie co 1.5h,ale juz bylo lepiej.moze to zasluga zmiany pokoju???? nie wiem.co do pomocy to mam tylko meza w domu,ale on malo siedzi z mala,karmi ja jak juz musi...cale dnie jest u mnie...nie wiem on twierdzi,ze ja wszystko robie lepiej niz on...a ja mu tlumacze,ze im czesciej bedzie ja przewijal,karmil itp to tez dojdzie do wprawy.jedynie co robi codziennie to kapie ja,ale po to juz ja sie nia zajmuje...wezmie ja wtedy jak juz sie wkurze,ze chce cos kolo siebie zrobic,ale tez na rekach ja trzyma chwile i wklada do bujaczka:wściekła/y:...a ona potrzebuje bliskosci...anty2 malej juz lepiej.mecza ja wzdecia,ale załatwia sie juz ładnie.majra mała smoka nie chce,wypluwa.co do butli to tak,je dluuuugo i po mału i czesto:-p...ale teraz przez te wzdecia to jak je to okrutnie sie nadyma,prezy i wypluwa butle wiec trwa to dluzej...bett jak sie czujesz??? marta1988 moze masaze i smarowanie amolem???? ja tak robilam.anilek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.miliondni &&&&&&&&&&&&&&& i dobrze,ze lekarz trzyma reke na pulsie.hona kurka niedługo koniec:tak:.kochana jak cie swedzi to sie smaruj,bo rozstepy ci sie porobia.mnie teraz po porodzie swedzi na piersiach i robia mi sie rozstepy:baffled::wściekła/y:.kwiatuszek23 ja tez malajestem i szczuplutk i w 17tc u mnie prawie nic nie bylo widac.kazdy mowil,ze nie wygladam na ciezarna.kazda kobieta ma inny brzuch.wszystko ma swoje zaleznosci.nie martw sie.ja wogole mialam maly brzuch nawet w 9 miesiacu.jak lezalam w szpitalu w 35tc to sie lekarki dziwiły,ze to ten tydzien jak porownywalam z innymi kobietami na tym etapie to wygladalam na 5 miesiac...izw hormony swoja droga,ale jak jest napiecie w domu to tez nie jest dobrze.wiem jak doluje brak kasy i perspektyw na zycie jeszcze w takim momencie.pamietaj,ze musisz zachowac spokoj,bo teraz juz dzidzia wszystko wyczuwa.

u nas juz ciut lepiej.dzis bylismy z mala u dziadkow meza...tam tez sie dzidzia urodzila-chlopiec jest 7 dni starszy od naszej Ali...kuzynka meza urodzila i ona zawsze jest najlepsza,najwspanialsza itd i dzis znowu sie to potwierdzilo...oczywiscie zachwyt nad nasza mala niemilosierny,ale juz zle,ze piersia nie karmie,ze sztucznym,ze jak to mozliwe,ze mała nie umie i nie chce ssac,ze pewnie przez to,ze bralam tyle lekow w ciazy to mała taka MAŁA i teraz ma problemy z wzdeciami itd,ze juz byla u lekarza,ze dostaje leki,ze kuzynka karmi piersia i jej synek juz sam głowe podobno trzyma:szok::-D no nie wiem...tydzien roznicy jest i watpie w to bardzo...no,ale bywa...nio i,ze ona ma tyle pokarmu i,ze maly zdrowiusienki i wogole ahhh,...zesrac sie mozna z wrazenia...powiedzialam tyle,ze gdyby nie te leki to by jej na swiecie nie bylo...takie pieprzenie!!

a oto nasza duza juz Ala:) dla e-cioteczek:) 12092012180.jpg

Ostatnia edycja:
Karola, jest mozliwe ze 4 tygodniowe dziecko trzyma glowe - Karol dzwigal lepetyne juz w pierwszych minutach zycia i szybko zaczal ja na chwilke trzymac - ale to nie jest jakis wykladnik jakosci rodzicielstwa czy "jakosci" dziecka. Kazde rozwija sie inaczej. O, wlasnie Karol - taki dzik na poczatku, a przewracac sie z brzuszka na plecy i z powrotem dlugo nie umial. No, mial ze 4 miesiace jak pokazal ze umie, ale zeby powtarzac to juz po co. Teraz ma 8 i co prawda biega w chodziku, ale zeby raczkowac?? No, co to to nie - lepiej ryczec jak poloza na brzuchu zeby wzieli na rece. Ludzie, zwlaszcza starsi, maja swoje wyobrazenia i jak ktos postepuje inaczej to im sie nie podoba, znajduja "winnego" na wszystko co im sie nie podoba - dziecko z niska waga urodzeniowa zawsze uchodzilo za chorowite, slabe i "cos musialo byc nie tak w ciazy" ze sie takie urodzilo. Nie bierze sie pod uwage, ze te malutkie na starcie dzieciaczki, bardzo czesto szybciej przybieraja na wadze i lepiej sie rozwijaja niz dzieci wyjsciowo duze. Nie wspominajac o tym, ze dzieci bardzo pulchne (ideal urody niemowlecia przeciez), czesciej maja klopoty z drogami oddechowymi i motorycznie zwykle sa slabiej rozwiniete niz ich drobni rowiesnicy - szczupli maja lzej, jak mawia moj Rajmund.

Karola moja Ala też podnosiła główke zaraz po porodzie,ale nie wszystkie dzieci tak mają. Ala się urodziła w 38ty z wagą 2,5kg i 49cm,a teraz jako 3 latek dogoniła rówieśników i wzrostowo nie odróżnia się od innych,nawet są mniejsze dzieciaki od Niej w przedszkolu. Twoja też podgoni,to że mała się urodziło to nawet zaleta nie musisz dużo dźwigać ,a itak Alutka dogoni rówieśników. A gadaniem ludzi też się nie przejmuj. Mi wszyscy mówili, że mam ma łe dziecko,że napewno chore itp. A Alutka boska, nie wygląda na kruszynke. A włosy to ma obłedne.

reklama
Karola dzięki za radę
a Tobię hona dzięki za pocieszenie ja przynajmniej tak mi się wydaje przytyłam bardzo dużo bo jak na razie to mam 19 kg do przodu a przed ciążą 46 więc sporo ale jakoś trzeba to przeboleć na szczęście już coraz bliżej końca

Do góry