reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Loi- cześć, przeżyłaś niemało, bardzo mi przykro, zostań z nami na tym forum, tutaj każda wie dokładnie co przeżyłaś, jeżeli chodzi o badania to do genetycznych masz prawo po 2 poronieniu, skierowanie musisz mieć i ty i twój mąż, zwykle przy okazji tego badania wykonują u matki badania w kierunku trombofilii, poza tym robi się przeciwciała kardiolipinowe i koagulant tocznia w kierunku nadkrzepliwości krwi- to badanie najlepiej wykonać nie później niż kilka tygodni po poronieniu ponieważ czasem ta nadkrzepliwość pojawia się tylko w ciąży, poza tym możesz zrobić badania na niektóre bakterie- chlamydie, mycoplasme, ureaplasmę, ponadto wymaz z pochwy w kierunku innych bakterii, choroby odzwierzęce listerioza i toxo, przeciwciała antyplemnikowe, tarczyce- tsh, ft3, ft4, anty tpo itd, poza tym dobrze przebadać budowę macicy i plemniczki- i oczywiście po wszysktich tych badaniach może się okazać że jesteście absolutnie zdrowi, zapomniałam o hormonach: lh, fsh i prolaktyne

karola- majeczka piła na początku enfamil ar, po roku juz normalny, ale jeżeli masz podejrzenie skazy białkowej to lec do lekarza z małą, bo potrzebna jest zupełnie inna mieszanka i przede wszystkim należy ci się na nią recepta

zjola, kłaczek, czarna- DO DZIEŁA

Ostatnia edycja:
reklama
Kłaczek - no pojechany ,ale to był taki testowy od połowy joł :-Da teraz mam nadzieję będzie miarodajny.
No to trzymamy kciuki za staraczki nasze :):):)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Majra, cos sie tam dziala, ale obiecalam sobie ze zadnego parcia i bzykania "bo to te dni" - na luzie ma byc.
Kobietko, w zasadzie zeby sie polapac w kalendarzyku, to trzeba kilka cykli pomierzyc. I to jak sie ma regularne. Spokojnie, jak bedziesz mierzyc od poczatku to sie zobaczy.

Kłaczek- dokładnie jak się ma regularne ,a u mnie wybryk się trafił bo 25 dni a zwykle mam 28-30 góra no zobaczymy jaki długi będzie kolejny , pomierzymy, podumamy, zobaczymy jak to się będzie miało wszystko co do długości cyklu mogę mieć rozjechane przez tą tarczycę pieruńską.

Loi- cześć, przeżyłaś niemało, bardzo mi przykro, zostań z nami na tym forum, tutaj każda wie dokładnie co przeżyłaś, jeżeli chodzi o badania to do genetycznych masz prawo po 2 poronieniu, skierowanie musisz mieć i ty i twój mąż, zwykle przy okazji tego badania wykonują u matki badania w kierunku trombofilii, poza tym robi się przeciwciała kardiolipinowe i koagulant tocznia w kierunku nadkrzepliwości krwi- to badanie najlepiej wykonać nie później niż kilka tygodni po poronieniu ponieważ czasem ta nadkrzepliwość pojawia się tylko w ciąży, poza tym możesz zrobić badania na niektóre bakterie- chlamydie, mycoplasme, ureaplasmę, ponadto wymaz z pochwy w kierunku innych bakterii, choroby odzwierzęce listerioza i toxo, przeciwciała antyplemnikowe, tarczyce- tsh, ft3, ft4, anty tpo itd, poza tym dobrze przebadać budowę macicy i plemniczki- i oczywiście po wszysktich tych badaniach może się okazać że jesteście absolutnie zdrowi, zapomniałam o hormonach: lh, fsh i prolaktyne
bardzo Ci dziękuję, mam zamiar przed wizytą u mojej pani dr jeszcze w tym cyklu odwiedzić może 2 innych lekarzy, opowiedzieć, co się podziało i posłuchać ich pkt widzenia.. spiszę badania i do działania w październiku i listopadzie :-(

ehhh, już tak sobie odpusciłam, zero mierzenia temp, tylko po śluzie wiedziałam, ewentualnie test owu, przy tych moich nieregularnych cyklach... najbardziej to wkurza mnie to czekanie, że to dopiero 3 dzień po poronieniu... i czekanie do drugiego tygodnia października na okres....!!!!!!

Loi - no niestety swoje musisz wyczekać tak to już jest ,ale tu z nami czas Ci szybko zleci ani się obejrzysz ,a będzie już nowa @ badania i potem do dzieła mam nadzieję ,że wykryjecie wroga a miałaś badaną tarczycę?
Dobry pomysł z zasięgnięciem opinii innych lekarzy.

Odpowiadam na raz, bo już mi dwa razy posta wcięło :szok::sorry:
Teraz bez badań na pewno starać się nie będziemy
kobietka22 w zasadzie żadnych badań nie miałam :-( tarczycy też nie
Brałam tylko acard, luteinę.

Teraz zaczekam na koniec krwawienia i umówię się na wizyty..;-)

po 14 idę po synka do przedszkola i nie mam pomysłu na obiad, a pogoda sprzyja tylko drzemce, książce i kocykowi :-p

Może jajeczka sadzone z ziemniaczkami i do tego maślanka?
Ja mam zupkę wczorajszą więc się lenię dzisiaj.
No tą tarczycę to warto zbadać bo może narozrabiać w ciąży.Zresztą na pewno będziesz miała zrobiony komplet badań to może coś się wyjaśni dziewczyną pomagały zastrzyki cleaxen w brzuch się robi zastrzyk codziennie.

reklama
Może jajeczka sadzone z ziemniaczkami i do tego maślanka?
Ja mam zupkę wczorajszą więc się lenię dzisiaj.
No tą tarczycę to warto zbadać bo może narozrabiać w ciąży.Zresztą na pewno będziesz miała zrobiony komplet badań to może coś się wyjaśni dziewczyną pomagały zastrzyki cleaxen w brzuch się robi zastrzyk codziennie.
bardzo fajny pomysł na obiad :) zaraz zobaczę ile mam jajek :) ja to dziś nabrałam ochoty na pyzy z mięsem (kupne oczywiście, bo sama zrobić nie umiem:crazy: )
ja chodzę prywatnie do gin, to skierowania na badania będę musiała brać skąd?

rany, muszę się jakoś ogarnąć,ta pogoda mniedobija, bajzel w domu, a ja w malinach, a tu po młodego trzeba zaraz iść :szok:

Do góry