reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Karola1388, ja brałam Clexane do końca ciąży + kilka dni po porodzie. Nie można ot tak odstawić Clexane. Skonsultuj z lekarzem, który wypisał Ci zastrzyki. On winien rozwiać Twoje wszelkie wątpliwości. A druga rzecz...przed porodem leżąc w szpitalu, to lekarz na oddziale zdecyduje przecież ws Clexane, bo będziesz pod ich opieką!!!

Kaira, toć Kobietka plażuje...wczasuje... :-p Nie przeszkadzaj jej wywoływaniem na BB ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Karola bo clexan rozrzedza krew.Może wystąpić krwotok. Mi dzień przed cc odstawiono.

nio wiem,ze rozrzedza..ehh...1 dzien przed?????? tak mało????

kłaczek no to tak jak gosiulek...a mnie chca tu odstawiac w 38tc...a jak np jeszcze z tydzien pochodze to co wtedy???ewelinko no mnie branie tego leku zalecil genetyk z innego miasta jak robilismy przed ciaza badania.teraz juz nie mam z nim kontaktu-tzn bede sie z nim kontaktowac w poniedzialek jak wroci z urlopu zeby wlasnie sie wypowiedzial w tej sprawie,bo moj gin ktory mnie tutaj obecnie prowadzi twierdzi,ze odstawimy w 38tc...on nie mial nigdy pacjentki z tym lekiem i obawiam sie,ze nie wiele wie na ten temat dlatego zastepca ordynatora jak wychodzilam kazał mi sie skontaktowac z osoba ktora zalecila mi branie tego leku zeby sie dowiedziec do kiedy mam go brac...sam ten zastepca podobno mial taka pacjentke i odstawil jej w 37tc...kiedy urodzila tego nie wiem...boje sie,ze cos sie stanie małej jak tak nagle gin kaze przestac mi brac...

Karola, nietypowe, że genetyk Ci przepisał Clexane. Zazwyczaj, to gin prowadzący o tym decyduje. Spokojnie, Ty się nie martw. Będziesz w szpitalu, pod dobrą opieką i oni będą wiedzieć, jak postępować. Malutka będzie w dobrych rękach!

Cześć ja już po wizycie. Wszystko w porządku, miałam robione usg genetyczne i wstępnie pani doktor wykluczyła wady genetyczne. Znalazła mi niewielkiego krwiaka... trzymajcie dalej za nas kciuki:tak:
pozdrawiam:tak:

Hej Dziewczyny :) dalej nadrabiam czytanie...
zjola - :((((((((((((((((
[*]
kłaczek - silna jesteś, podziwiam Cię za to :) 3maj się...i powodzenia z przeprowadzką, My pewnie długo jeszcze będziemy wynajmować mieszkanie,,, o własnym możemy pomarzyć póki co. Oby szczęście Wam Nowy Dom przyniósł!
ilona24
- gratulacje :)
aniii - mnie dosyć często boli brzuch w okolicy żołądka, podobno Mała rozrabia naciskając mnie, ale jak leżę, to i Ona grzeczna ;) będzie Śpioch jak Mamusia ;)
agnieszkaala - Żonie TIR-owca smutno, przeważnie sama w domku z Kotami :) zamiast rozmawiać, będę niedługo miauczeć ;) Rodzice, znajomy o 700km od Nas, przeprowadziliśmy się do R. już 7lat temu, ale znajomych jak na lekarstwo i wszyscy zajęci własnymi sprawami, pracą itp, raz na jakiś czas Psiapsiólka lub Mama do mnie przyjeżdżją ze Ścia, ale często też nie mogą,,,
nisiao- u Nas było prosto, aż sama nie dowierzałam, ciąża z "zaskoczenia"... --->1post
gosiulek73 - &&&&&&&

ja dalej czekam na papierkowe wyniki amnio...

hej dziewczynki

właśnie piekę muffinki, bo jutro po południu idę do koleżanki, a jutro po pracy nie zdążę tego zrobić..
M był z małym dziś na szczepieniu na ospę i bilansie dwulatka.. z wyników wyszło, że mały ma /po mnie!/ niedoczynność tarczycy.. lekarka kazała się szybko zgłosić do endokrynologa, bo u takich małych dzieci to może skutkować zaburzeniami wzrostu i rozwoju.. załamałam się..

anilek trzymam mocno kciuki za owocną wizytę i dobre wieści &&&&&&&&&&& Ty miałaś zabieg /przypomnij mi proszę/..

kłaczku jak samopoczucie?

onaxx, emka brak słów na tępotę ludzi i ich durne teksty.. zero wyczucia i jakiejkolwiek empatii..

zjola tak strasznie mi przykro... dla Twojego Aniołka
[*]

myszka a Twój wykres bajeczny.. jeszcze trochę i czuję, że będziemy Ci gratulować

gosiulek musi być dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&

IZW to czekamy na zdjęcia pokoiku

ewelinka on mi tego nie przepisał.on tylko zalecil branie w ciazy...to jest lekarz genetyk,ktory jest tez ginekologiem-połoznikiem.jak robilismy badania genetyczne zeby znalezc przyczyne dwoch strat powiedzial,ze jesli uda mi sie zajsc ponownie w ciaze to on zalecałby branie clexane 0,4 od 5 tc...tylko musze znalezc lekarza ginekologa ktory prowadzac moja ciaze bedzie mi chcial ten lek wypisywac...na poczatq było bardzo wiele trudnosci,bo nikt nie chcial mi wypisywac recept na ten lek u nas w miescie,zaden lekarz nie rozumiał po co mam brac ten lek itd...zrozpaczona i zdesperowana poszłam do swojej lekarki rodzinnej,bo ona znała moja historie i przepisala mi 1 opakowanie mowiac,ze mam jak najszybciej znalezc jakiegos porzadnego lekarza ginekologa ktory bedzie mi wypisywac ten lek.pozniej trafilam w 5tc do szpitala z krwawieniem jak sie okazało mialam krwiaka i tam juz powiedzialam,ze biore clexane 0,4 ( bralam chyba dopiero ze 2 dni ) to sie zdziwili i okazalo sie,ze nawet nie maja tego leku na stanie i musialam im uzyczyc swojego...pozniej wlasnie trafilam do gina tego ktory mnie obecnie prowadzi,bo on ma dyzury u nas w szpitalu i on juz bez problemu mi wypisywal i wypisuje ten lek....mam nadzieje,ze bedzie tak jak piszesz,bo boje sie bardzo...nie o siebie tylko o Ale...kwiatuszek no to super wiesci:tak:.krwiakiem sie nie przejmuj.jak jest niewielki to moze sie sam " zlikwiduje ".wazne,ze dzidzia zdrowa.kessi77 my tez wynajmujemy:no:...ale lepsze to niz mieszkanie u tesciow...

ewcik: u mnie było tzw puste jajo płodowe i miałam zabieg 6 czerwca,a więc minęły 2 miechy, a ja dopiero jedną @ miałam, czekam na drugą około 20.08. Moje cykle się ostatnio wydłużają do 39 dni, więc cholery można dostac. Piszesz, że masz niedoczynnośc... Ja mam wizytę u endo 29 sierpnia, bo mam anty tpo ponad 300. TSH, ft3 i ft4 w normie. Moja gin wspomniała coś o hashimoto, ale to musi zbadac endo. A że ma urlop, to idę dopiero 29. A Twoim synkiem się nie martw, wiesz, że można z tym życ. Brawo dla lekarza, że zdiagnozował problem- możecie szybko zareagowac. Trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej dla Waszego synka.
Ja wizytę u gin mam w piątek o 15.30. Już nie wiem co mi powie, ale z biegiem czasu zaczyna mnie to myślenie męczyc... Potem jadę do siostry, do Francji, więc oderwę się może myślami. Chociaż wątpię. Będę przecież przed izytą u endo... Jak nie urok, to... ;-)

anilek ja Cię doskonale rozumiem! mam PCO, niediczynność tarczycy, tyłozgięcie macicy, konstelację konfliktową.. i cykle po 36-40 dni...

reklama
ewcik: co to jest PCO i konstelacja konfliktowa? :zawstydzona/y: Tyłozgięcie macicy też mam. :tak:
Można się skichac z tak długimi cyklami... Jak się nie staraliśmy o dziecko to mi tak nie przeszkadzało, ale teraz...

Do góry