reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam popołudniowo

byłam w szpitalu, dostałam immunoglobulinę. byłam też w zakładzie pogrzebowym, koszt takiego pogrzebu to ok 1500-2000zł, ale oni nie są pewni, czy mogłabym w grobie babci złożyć, raczej nie, bo to musi 20 lat upłynąć od ostatniego pochówku, a upłynęlo 3..dodatkowo nie mogę mieć swojego pojemniczka na dziecko, proponowali mi trumienkę 60cm... masakra jakaś.. M powiedział, że on nie chce robić pochówku... i chyba tak bedzie :/

kłaczek dziękuje za to co piszesz.. to jedyne, co podnosi mnie na duchu.. marzę, żeby za jakiś niedługi czas znów móc zajść w ZDROWĄ ciążę... lekarka mi powiedziała, że muszę mieć ze 2 miesiączki i możemy zacząć się starać

plentitude rozumiem Cię doskonale, sama mam PCO, więc u mnie też loteria, czy w ogóle owulacja będzie

karola a jakie wyniki odbierasz?

bett to wspaniale, że udało Ci się zajść w ciążę.. rozumiem jednak, że pierwszą ciążę po łyżeczkowaniu też poroniłaś? strasznie mi przykro..

anilek czy Ty mas z problemy z tarczycą? ja mam niedoczynność..biorę letrox 50mg, endokrynolog powiedziała, żeby w ciąży zwiększyć do 75mg.. teraz sama sobie zmiejszyłam do 50 znowu, ale żadnych badań krwi nie miałam robionych po poronieniu, tych tarczycowych.. czy powiennam iść do swojej endokrynoglog? wraca w urlopu w połowie sierpnia

majra gratuluję :)

martusia Ty też masz problemy z tarczycą?? możesz mi napisać, jakie modlitwy odmawiacie?

reklama
byłam w szpitalu, dostałam immunoglobulinę. byłam też w zakładzie pogrzebowym, koszt takiego pogrzebu to ok 1500-2000zł, ale oni nie są pewni, czy mogłabym w grobie babci złożyć, raczej nie, bo to musi 20 lat upłynąć od ostatniego pochówku, a upłynęlo 3..dodatkowo nie mogę mieć swojego pojemniczka na dziecko, proponowali mi trumienkę 60cm... masakra jakaś.. M powiedział, że on nie chce robić pochówku... i chyba tak bedzie :/

To są jakieś żarty.Chcą z Was zedrzeć...Tak jak zwykle to bywa.

Ewcik ja w maju tamtego roku przeszłam operację całkowitego usunięcia tarczycy, gdyż rosły mi przeogromne guzy na niej. Po zabiegu moje tsh oszalało... Czekałam na właściwy moment na zajście w ciążę- udało się w drugim cyklu starań. I zaraz po tym jak zobaczyłam dwie kreski tsh z 1,5 skoczyło mi do 4,67 czyli niedoczynnosc... Straciłam ciążę w kwietniu;( Teraz drugi raz jestem w ciąży- przed nią moje tsh wynosiło również ok 1,55 po czym skoczyło do 3,80, a teraz znów super bo 1,32 ;) Także mam przeboje z tą tarczycą szczególnie że to u mnie rodzinne...
A co do modlitw to oprócz tej za dziecko poronione modlimy się za dziecko poczęte i oto one:

Modlitwa za poczęte dziecko i jego rodziców
Panie Jezu Chryste bardzo dziękujmy za Dar Macierzyństwa i Dar Ojcostwa.
Prosimy, pobłogosław nasze ukochane dziecko (dzieci), które rozwija się
pod sercem Marty.
Prosimy Cię abyśmy potrafili otoczyć miłością i w pełni zaakceptować
takie jakie jest.
Ucałuj je świętym pocałunkiem.
Prosimy Cię już teraz o wiarę, nadzieję i miłość dla niego (nich), dla
nas i dla naszych najbliższych.
Maryjo Matko Dzieciątka Bożego módl się za nami.
Amen.
Modlitwa matki za dziecko w jej łonie
Wszechmogący Boże, Ty który jesteś Stworzycielem wszystkiego,
Ty który wypełniasz Swoją obecnością cud nowego stworzenia,
proszę Cię za poczęte dziecko, które noszę w swoim łonie.
Daj mi potrzebne siły, aby nosząc życie w sobie, już teraz otoczyłam
je miłością, której Ty jesteś zawsze pierwszym dawcą.
Proszę Cię Panie za to nienarodzone dziecko, abyś był Jego najwierniejszym opiekunem i czuwał nad każdym jego dniem życia.
Obdarz je swoją miłością, zdrowiem i wszystkim tym co Twoja święta wola dopuści, ponieważ na Twój obraz i podobieństwo zostało powołane do istnienia.
Daj także ojcu tego dziecka radykalizm serca i ducha, aby idąc za przykładem św Józefa był prawdziwą podporą dla tych dwojga ludzi, którym został dany jako ich opiekun i strażnik. Przez Chrystusa Pana naszego. Amen
Modlitwa rodziców za dzieciątko
O Maryjo - Matko wszystkich matek
i święty Józefie - opiekunie rodzin,
zanosimy przez Was naszą modlitwę
do naszego Jedynego Ojca
za nasze dzieciątko.
W imię Jezusa Chrystusa prosimy
o wszelkie błogosławieństwo dla tego maleństwa,
by przyszło na świat i rosło zdrowo.
Dzisiaj wyrzekamy się wszelkiego zła
i pragniemy byś posługiwał się Boże Ojcze nami
i dzieckiem, którym nas obdarowałeś
dla czynienia wszelkiego dobra w świecie
na chwałę Twoją i Kościoła świętego.
Czekając na cud narodzin, powierzamy Tobie Panie Jezu,
przez Maryję, ten błogosławiony czas.
AMEN
Modlitwa obojga rodziców do Anioła Stróża poczętego dziecka
Aniele Stróżu naszego dziecka, które ma się narodzić. Pozdrawiamy Ciebie już teraz jako danego od Boga opiekuna naszego dziecka i prosimy Cię wlej miłość w nasze serca, abyśmy kochali je miłością podobną do tej jaką Bóg je kocha. Pomóż, abyśmy je przyjęli z otwartymi ramionami i kochali nawet wówczas, gdy nie spełni ono naszych oczekiwań. Amen.\
Modlitwa matki do Anioła Stróża poczętego dziecka
Pozdrawiam Cię, Aniele Stróżu dzieciątka, które zostało poczęte w mym łonie. Uwielbiam Boga, którego Ty oglądasz twarzą w twarz. Ja matka dziecka, które ma się narodzić, proszę Cię, udzielaj mi potrzebnych natchnień, abym czyniła wszystko, co jest potrzebne, by szczęśliwie urodzić zdrowe dziecko. Amen.
Modlitwa Rodziców za Dziecko w łonie Matki
Ojcze Przedwieczny, Miłośniku życia
nie odmawiaj Boże proszącym Ciebie:
Ty powołałeś nas do życia we wspólnocie z Tobą i
dałeś nam udział w stwórczym dziele świata.
A przez Ducha Świętego obdarzając dzieciną,
dopełniłeś w nas radość życia rodzinnego.
Spraw pokornie prosimy, abyśmy za wstawiennictwem Tej,
która ukochała najbardziej, Matki Twego Syna Jezusa Chrystusa,
w mocy Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela
pełni Twego oddania, zawsze powierzali nasze dzieci Tobie
i z ufnością przygotowali je na wypełnienie Twojej świętej woli.
Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.
Święta Maryjo, nosząca w łonie Zbawiciela świata, módl się za nami.
Święty Józefie, opiekunie Bożej Dzieciny, módl się za nami.
Święta Elżbieto, matko Jana Chrzciciela, módl się za nami.
Modlitwa do Matki Boskiej Brzemiennej z Matemblewa
Cudowna Matemblewska Pani!
Tyś największą po Bogu naszą pociechą.
Zbliżamy się do Ciebie z całą naszą ufnością,
jak dzieci do Matki przychodzimy do Ciebie,
korzymy się przed Tobą, błagając o pomoc Maryjo!
Tyle cudów zdziałałaś na tym miejscu
przez siebie wybranym,
tylu nieszczęśliwych wysłuchałaś i uleczyłaś ich
z chorób duszy i ciała,
tylu rodzinom dałaś upragnione dziecko.
Matko Matemblewska!
Bądź siłą dla matek oczekujących potomstwa,
by nie lękały się trudów macierzyństwa.
weź w opiekę nasze rodziny i prowadź je do swego Syna,
który z Ojcem i Duchem Świętym żyje i króluje
na wieki wieków. Amen.

kłaczek brak słów po prostu.. przykre to, ale nas nie stać na ten pochówek.. a nie mam siły, zeby po zusach chodzić i o zasiłek pytać

martusia ja mam niedoczynność tarczycy, ale nie badałam jej poziomu w trakcie tej ciąży, chyba powinnam iść do endokrynologa, żeby teraz sprawdzić poziom po tym poronieniu? też jakoś winię tarczycę poniekąd za to, co się stało.. mimo, ze zwiększyłam letrox z 50 na 75 mg

IZW - ani się obejrzysz a będzie trójeczka z przodu. na nogi kupiłam sobie Bielendy "SEXY MAMA Skuteczna kuracja na opuchnięte nogi" i nawet jest całkiem niezła jak za tą cenę ok. 10zł
Martussia - tak trzymać!!!
Mysiak - za mną rosołek chodzi już jakiś czas, ale czekam aż się trochę ochłodzi i sobie ugotuję. a na zwolnieniu do kiedy jesteś? nie ma możliwości żebyś wróciła do starej pracy i zaczęła starania?
Majra - piękne cyferki, a nie mówiłam że nie tracę jeszcze nadziei? co do nastawiania się, to ja prawie cały pierwszy trymestr miałam duży dystans do swojej ciąży i prawie nikomu się nią nie chwaliłam. później zaczęłam nabierać więcej nadziei jak się mała zaczęła ruszać - na szczęście dosyć wcześnie bo już w 14 tygodniu poczułam pierwsze łaskotki. trzymam kciuki za dalsze pozytywne wieści &&&&&&&&&&&&&&
Ewcik - tak, ta druga ciąża (czyli pierwsza po łyżeczkowaniu) to było puste jajo płodowe (nie cierpię tej nazwy) i też skończyło się na zabiegu. mi się czasem wydaje, chociaż lekarz temu zaprzeczył, że może za krótko odczekaliśmy po zabiegu i stąd to puste jajo. daj sobie trochę czasu na żałobę i regenerację organizmu, a później na spokojnie pomyśl o kolejnych staraniach - wiem że następna ciąża nie zastąpi nam tej straconej, ale jednak w jakimś stopniu pozwala zapełnić tę pustkę która w nas jest. jak widzisz tu na forum jest wiele dziewczyn, którym udaje się zajść w kolejną, zdrową ciążę po poronieniu. wierzę, że u Ciebie też tak będzie w odpowiednim czasie

majra kochana super nawet nie wiesz jak sie cieszę:-):-):-)odnosnie tych plamien to ja tez teraz tak mam i czekam @ wlasnie mialam rano takie brązowe plamienie pozniej czysto i cisza a teraz mam z domieszka krwi ale tylko jak sie podetrę nic nie leci:confused::confused:sama nie wiem zobaczymy jak sie dalej potoczy czy sie rozkreci czy co.
izw niby wiem ze moga tyle przezyc ale jakos nie moge w to uwierzyc ze by moglo sie tak u mnie zdarzyc.Jakis niedowiarek jestem ale nadal czekam czy sie rozkreci jestem nastawiona na @:tak:
martussia narazie nie robie testu...poczekam jeszcze wydaje mi sie ze sie rozkreci @

Ostatnia edycja:
majra: G R A T U L U J Ę!!! Ja chcę teraz berka, ja!!!:tak:
ewcik: no ja z tarczycą coś mam, ale jeszcze nie wiem co, tzn domyslam się, ale muszę iśc do endokryn, żeby miec pewnośc; tsh, ft3 ift4 mam w normie, ale anty tpo 332 prz normie do 34. Podejrzenie początku hashimoto... :-(
martussia: no nie można przyspieszyc, bo na urlopie jest... taki czas. A chcę iśc właśnie do tej pani doktor, bo moja gin mi ją poleciła.

kłaczku.. selen i cynk moj chłopina ma w witaminkach :) takich specjalnych dla facetów:) siebie karmie witC, magnezem z witb6, siemieniem lnianym i folikiem *2
majra trzymam kciuki by było dobrze :)
bett hm... zwolnienie narazie na 3 tyg

Witajcie
Angel weług mnie wszystko jeszcze możliwe, a nóż się uda:-D
Majra piękne wyniki &&&&&
Karola i za Cibie trzymam żębyś sobie w domku mogła jeszcze leżec &&&;-)
Ewcik nie rozumiem niektórych ludzi jak w obliczu ludzkiej tragedia można tak kasę zdzierać. Ja swoje Maleństeo zostawiłam , ale na grobie teściowej postawiłam aniołka i dla mnie to jest znak, symbol , pamiątka. Zrobisz jak Ci serce podpowiada.

A ja latam, ogórki się gotują, wczoraj robiłam mus na szarlotkę, jak dla mnie może być już jesień.
Trozhę wariuję , bo czekam na owulację, szyjka raczej wysoko, śluz też jest, chociaż dokładnie na 100% potwierdzić tak nie mogę bo boboseksy trwają, to ciężko stwierdzi czy to ten śluż czy pozostałośc nasienia. Czekam na charakterystyczny ból brzucha, już mnie niby trzy razy kluło:zawstydzona/y::wściekła/y: to wszystko przez głowę. Jestem zła na siebie że się tak wkręcam, no więc czekam.

reklama
Do góry