reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam kobitki

Miało mnie nie być do poniedziałku na bb, ale niestety M jednak musi odrabiać dzisiaj czwartek (miał wolne z racji mojego USG), no ale cóż. Ja zaraz zmykam na zjazd rodzinny do tesciowej mąż dołączy późnym popołudniem ...
Filmik z USG przerobiony na DVD oglądnełam go juz kilkanaście razy :D

aaa i kupiłam wczoraj pierwszą różową rzecz :D dla Natalki a w sumie do pokoju :D taką nakładkę na abażur z dynadających w sznurach serduszek i motylków :D nie mogłam się oprzeć ... i co mnie najbarzdiej dziwi to jest mega różowe, ale plan obmyslony jest na aranżacje pokoju 70% biel a pozostałe 30 pomieszany pastelowy różowy z lilowym :D choć koncepcja dopiero wstepna.

karola1388 ja sie ciesze okropecznie z córeczki a w sumie to po prostu z zdrowego dziecka bo naprawde było mi to obojętne czy bedzie cipulka czy siusiaczek :D Z tym gdybaniem o zdrowym synku ... to jest tak że wiem iż częste są takie przypadki ... moja sąsiadka była 4 razy w ciąży 2 córki są zdrowiutkie, syneczkom niestety nie udało się obaj urodzili sie martwi w różnych etapach ciąży a że była to era sprzed USG wiem tylko tyle. Z kolei jej córy (moje koleżanki) nie maja tego typu problemów i udało im sie mieć mieszane płciowo potomstwo. Mam nadzieje że to tylko głupi starch i jeśli kiedyś bedę kolejny raz w ciąży (bo chcemy mieć dwójkę) to jeśli będzie to chłopczyk również wszystko bedzie ok.

anii o to juz całkiem niedługo :D to ja już zaciskam kciukacze &&

igusia no właśnie tak widzę od czasu do czasu że sie pojawiasz i gratulujesz to znaczy że czytasz. No to do staranek macie bliżej niz dalej, będziemy wam mocno kibicować

mjara tylko spokojnie sama widzisz że w ciagu ostatniego tygodnia było sporo takich chwilowych plamień i juz jest wszystko ok więc staraj się mysleć pozytywnie, dobrze byłoby chociaż telefonicznie skontaktowac się z twoim lekarzem - moze zaleci branie dupka x3 . trzymam za was kciuki && dużo wypoczywaj i o ile to możliwe staraj sie nie martwić, a przykład dziewczyn które pare dni temu miały taki problem jak ty niech bedzie dla ciebie jak najbardziej optymistycznym bodźcem

Ewcik kochana tulam cię mocno dla twojego aniołka zapalam światełko
[*] wiem jak to boli bo sama jestem aniołkową mamą jak każda z nas tutaj. Łatwo nie jest, mijaja tygodnie, miesiące, lata a ból nie mija - przecież to nasze dzieci. Ból nie jest mniejszy ... ale nie żądzi całkowicie naszym życiem, tak jak jest to zaraz po stracie gdy cały świat wali sie nam na głowę i wszystko traci sens. Z czarnych kolorów zaczniesz dostrzegać przeswity światła ... które dadzą i tobie odrobinke nadzieji ... w końcu zaczniesz wygrzebywać się ze smutku i bólu i złości na wszystko co cie otacza, nie będziesz już patrzeć z zazdrościa i wprost nienawiścia na cieżarne kobiety ... zaczniesz widzieć kolory i świat nie będzie już biało czarny ... życie toczy się dalej a ty musisz sie teraz w nim odnaleźć ... doskonale przecież wiesz czego pragniesz ... tylko od ciebie zależy jak szybko pokonasz strach i twe serce napełni sie nadzieją .... o Twoim aniołku nie zapomnisz nigdy ... ale nauczysz się życ ze świadomością że on gdzieś tam jest patrzy na ciebe i czeka na twoje szczeście

nisiao to normalne że czasem przychodza takie dni, czasem dobrze jest sobie po prostu zdrowo poryczeć, tłumienie w sobie całego tego bólu nie ma sensu, ale uwierz mi przydzie czas że równiez bedziesz sie cieszyć popatrz na te wszystkie suwaczki, ba albo lepiej wejdź na wątek "rozpakowane" i zaobacz ile dzieciaczków pojawiło sie naświecie mając aniołkowe rodzeństwo

kwiatuszek super wieści :D tak sie cieszę z dupkiem nie pomogę jedyne co wiem to że nie można przerwać do momentu aż łożysko zacznie produkować progesteron a to chyba coś około 2 trymestru
kwiatuszek czekamy na wstawienie suwaczka w twojej sygnaturce :D

anty && to działaj działaj :D

nic kobietki ja zmykam sie szykować i do poniedziałku papa (u mnie dziś piękna pogoda)

Ostatnia edycja:
reklama
bardzo Wam dziękuję za tak miłe przyjęcie i zrozumienie.. mam nadzieję, że będzie tak, jak piszecie.. i cieszę się, że nie jestem sama, że można na kogoś choćby wirtualnie liczyć-na wsparcie i właśnie zrozumienie całej sytuacji. na pewno będę zaglądać.
póki co żyję poniedziałkiem i tym łyżeczkowaniem. W środę wracam do pracy. Wiecie, co jest najgorsze? to, że pracuję z kobietami w ciąży..

gosiulek nie wiem właśnie, co robić.. czy brać zwolnienie chociaż do końca tygodnia czy nie.. chociaż prędzej czy później i tak będę musiała stawić czoło pracy, a więc kobietom w ciąży, słuchać bijących serduszek ich dzieci...

kwiatuszku no widzisz.gratulacje kochana.czekam na suwaczek:-).ja brałam dosyc długo,bo do jakiegos 26tc jakos tak dobrze nie pamietam.anty no ja mam nadzieje:tak:.chciala bym sie doczekac widoku suwaczka u ciebie.aniunia napewno wszystko bedzie dobrze.&&&&&.

reklama
Do góry