reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aniunnia a miej je w 4 literach!

Sandy wiem, ze bronisz dziewczyn, bo je znasz, ale wyobraz sobie sytuacje, ze stracilas 3 ciaze, masz rodzic w pazdzierniku, a tu jedna z druga ci pisze, ze nie wyjdziesz do wiosny ze szpitala!!!:szok:No wlos sie na glowie jezy!!!!! To nie sa zlosliwosci- to sa okrucienstwa!!

Przepraszam,że się wtrącę ,ale należę do tych chamskich pażdziernikówek tam jest dużo więcej dziewczyn z przykrymi doświadczeniami,które poroniły nie jedno maleństwo.Sama w tamtym roku straciłam swoją kruszynkę więc ból po stracie nie jest nam obcy.W czasie w którym Aniunnia pytała o witaminy jakie zażywamy jakieś trollisko się nam na wątek wcięło,ale kilka dziewczyna dało wyczerpującą odpowiedź.Nie chciałyśmy na pewno jej urazić i dziewczyny się do tego przyznały ,myślę,że problem należy rozwiązać na wątku ,a nie obrabiać d%^&ę gdzie inadziej :no::no:

reklama
Lepiej skończmy ten temat.. Poczułam się urażona i tyle.. Wystarczyło odpowiedzieć a nie pisać jak to was rozsmieszyłam moim pytaniem.. Poza tym takimi pytaniami próbowałam się wdrozyc w wasze towarzystwo.. Niestety nie udało się...

Swoją drogą... Ciekawe skąd tu się jutrzenka pojawiła i wiedziała , ze niby "obsmarowywuję"...

W opcjach masz "zobacz profil" i są tam Twoje ostatnie posty więc nie trudno dojść do tego.

pojawilam sie tu dlatego ze zdarza mi sie przegladac rozne watki, nie koniecznie na nich piszac tylko po prostu czytam

akurat Was tutaj doskonale rozumiem bo sama stracilam 2 ciaże, trzecią z trudem po 9m-cach lezenia brania zastrzykow, kupy lekow donosilam wiec z braku na czasu na atywne pisanie na kilku tematach poczytuje sobie rozne watki zaluje ze mialam okazje to dzis przeczytac bo az mnie trzesie ze zlosci

a przy okazji przykro mi ze reszta dziewczyn ktore Cie tu wsparly nie zajrzaly do nas zeby przeczytac jak ta rozmowa wygladala naprawde tylko od razu zostalysmy chamkami i powinno sie miec nas w d...

dla pelnego obrazu sytuacji polecam uwadze te dzisiejsze wpisy bo wg mnie ta sytuacja wygladala troche inaczej niz zostala przedstawiona, takze przed wyrazeniem opinii nalezalo by przeczytac
https://www.babyboom.pl/forum/pazdz...iernikowe-mamy-na-zakupach-56846/index65.html

Każda z nas nie siedzi tylko na jednym wątku,a jeśli dochodzi ktoś nowy do grupy to lubimy poczytać jego wypowiedzi na innych wątkach,więc nie masz co się dziwić ,że dziewczyny poczuły się urażone.

Nie zdarzyło Ci sie dostać wiadomości od dziewczyny z poza osób na wątku ,na którym jesteś aktywana,dużo osób czyta wątki ,ana nich nie pisze tylko poza nimi

Aniunnia jestem w szoku:szok:!!Tak po chamsku postapic! To by sobie choc odpuscily komentarze.
Uszy do gory i nie wchodz wiecej na pazdziernikowki!!
Gatto.. nie znasz nas to się nie wypowiadaj.. odpowiadałyśmy na temat przesądów i poglądów
np. że nieochrzczone dziecko się na spacer nie wyprowadza.. śmieszne prawda?
Mogłabym u was pisać ale nie będę się tutaj z nikim licytować ilością poronień i tragedii w życiu
skoro na forum ogólnie dostępnym zadaje się pytanie to trzeba się liczyć z bardzo różnymi opiniami a przewrażliwienie na swoim punkcie nie rokuje dobrze..
wejdź na nasz wątek i poczytaj dokładnie odpowiedzi, przytocz słowo w słowo co było chamskie i personalnie do niej skierowane. bo jak widzę buźki to trzeba jeszcze słownie opisywać.
i tyle.

Aniunnia a miej je w 4 literach!

Sandy wiem, ze bronisz dziewczyn, bo je znasz, ale wyobraz sobie sytuacje, ze stracilas 3 ciaze, masz rodzic w pazdzierniku, a tu jedna z druga ci pisze, ze nie wyjdziesz do wiosny ze szpitala!!!:szok:No wlos sie na glowie jezy!!!!! To nie sa zlosliwosci- to sa okrucienstwa!!
aniunnia nie zachowuj się jak rozhisteryzowana nastolatka:crazy: Może dobrze Ci koleżanka radzi: "Uszy do gory i nie wchodz wiecej na pazdziernikowki!!"
A tak na marginesie Sandy jest po poronieniu więc wie jaki to ból, nadal jest z nami i wszystkie razem się wspieramy, odpowiadamy sobie na pytania, wymieniamy doświadczeniami itp. A nie wpadamy, zadajemy pytania i żądamy odpowiedzi. Po czym wracamy "do siebie" i obrabiamy tyłek za plecami.

Gatto - a ja się jednak dzisiaj nie zagapiłam i życzę Ci jeszcze raz wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. swoją drogą to Ty odważna jesteś, żeby brać ślub 13-tego ;-);-);-)

reklama
to ja jeszcze tylko dodam odbiegajac od tego tematu

jak napisalam wyzej jestem po 2 poronienia (jeden lekarz)
zmiana lekarza i 3 ciaza: krawawienie od 5 tyg, kupa lekow w tym zastrzyki z heparyny, cukrzyca ciazowa, niewydolnosc szykowo-cisnieniowa, nieprawidlowe przeplywy w pratej tetnicy macicznej od polowy ciazy i w lewej rozniez od 38 tyg i urodzilam zdrowego i pieknego synka.

Teraz 4 ciaza i znow podobne leczenie, znow nieprawidlowe przeplywy i zagrozenie rozwiazania ciazy w kazdej chwili ale wierze ze sie uda.

Jakby ktoras z Was potrzebowala namiarow na lekarza, dzieki ktoremu udalo mi sie raz i wierze mocno ze i teraz doczekam szczesliwego rozwiazania to piszcie na priv, moze chcociaz ktorej z Was uda sie pomoc.
Lekarz przyjmuje w Warszawie, to dr nauk medycznych, ordynator jednego z warszawskiech oddzialow ginekologiczno-polozniczych. Koszt wizyty z usg to niestety 330zl ale to nic w porownania do szczescia posiadania dziecka

Do góry