reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam kobietki,

sylwia zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*] i bardzo współczuję.. do badania histopatologicznego pobierane są - przepraszam za określenie ale to termin medyczny - wyskrobiny z jamy macicy czyli najczęściej tylko elementy lub resztki łożyska i jaja płodowego. Nie stwierdzono płodu w materiale badanym ale to nie znaczy, że go nie było, to czy był czy nie nie jest przedmiotem badania tylko to czy był zaśniad groniasty czy nie. W badaniu histopatologicznym nie chodzi o poznanie przyczyn poronienia tylko czy są patologiczne komórki "rakowe" bo po zaśniadzie trzeba poddać się leczeniu i nie można starać się o dzieci ok rok. Żeby zbadali pod kątem genetycznym płód czy miał wady i czy to było przyczyną poronienia musiałabyś oddać go do badań genetycznych za które zapłaciłabyś ok 1000 zł. Nikt tego nie robi w naszych szpitalach na NFZ. Przepraszam, ze tak przydługawo i medycznie ale chciałabym żebyś zrozumiała o co chodzi z tym badaniem i nie szukała tam wyjaśnienia przyczyn poronienia bo go tam nie ma. Pytanie tylko co z Twoim oczyszczeniem po łyżeczkowaniu, czy gin coś Ci powiedział, czy krwawisz jeszcze, czy dał Ci jakieś zalecenia? Do 2 tygodni po zabiegu możliwe jest krwawienie, niekiedy trwają 3 ale rzadko, jeśli gin stwierdził płynną treść i niczego nie zalecał to znaczy, że jeszcze oczekuje na oczyszczenie macicy, ból jest spowodowany właśnie kurczeniem macicy w celu oczyszczenia. Kontroluj czy nie masz gorączki, temperatura ok 38 stopni i nagłe pogorszenie samopoczucia to wskazanie do szpitala i powtórnego łyżeczkowania gdyż najprawdopodobniej nie oczyszczono jamy macicy w sposób prawidłowy. Daj znać jak to u Ciebie wygląda.

Ostatnia edycja:
och lenka jak ja bym wmucila te czeresnie ojjjjjjjjjj:szok: tylko bym siedziala pod tym drzewem,albo na i zrywala i do papy:-D u nas sa na rynku...po 14zł:szok: kobietka najnizsza krajowa lepsza niz nic w dobie takiego bezrobocia.

Karola u mnie najtansze (nie wiem jakiego pochodzenia...) sa po 6 euro za kilogram, a truskawki sa 3... poza sezonem (truskawki) 6 ale w obu przypadkach ich smak nie przypomina naszych... slodziakow, wiec czereni tez nie kupuje :-(

butterfly znajdziesz cos wkrotce &&&&&&&&&&

Oby,oby :wściekła/y: bo to się w głowie nie mieści co z tą pracą :sorry::crazy:

ostatnio mnie nie chcieli bo jestem za niska
mad.gif

Karola co do Twego pytania o cytomegalie to owszem miałam robioną i wyszła ujemnie. A do przedszkola to idę bardziej z musu by zaliczyć II rok studiów pedagogicznych ale straszne się cieszę na te praktyki bo dzieciaczki są przesłodkie ;)

Bett ciekwie poprowadzone zajęcia są gwarancją że dzieci nie będą rozrabiać a będą potulne jak baranki ;):)

Lenka dawaj te czereśnie bo smaku mi narobiłaś!! :)

A dziś z okazji Międzynarodowego dnia sexu urządziliśmy sobie z mężem seansik z racji tego że dziś mam mega płodne dni;D:D Proszę o kciukasy!!;*

reklama
ja nerwowy rocznik jestem, to zaraz bym im tam wyjechala z dyskryminacja i calym tym kramem :-D zdjec aktow nie chcieli do personalnego?? co za barany...

Martusssia no to zaciskamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry