reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

martussia,obawiam się że każda laska w tym wątku dokładnie wie czego się obawiasz i w zupełności cię rozumie,ale:
1.nie jest wcale powiedziane że "wyskok" może mieć jakieś konsekwencje,więc spróbuj poczekać te kilka dni zanim zaczniesz rwać włosy z głowy;-)(wiem-łatwo powiedzieć)
2.bądźmy szczere - każdej z nas obawy będą towarzyszyć do ostatniego dnia ciąży,nawet jeśli odczekamy 3 lata a nie tylko 3 cykle...
do_ti szczęściaro,tak bardzo się cieszę!!!!to musiał być pięęęękny widok
IZW wierz mi,że pisząc tamte słowa daleka byłam od współczucia,ten etap od 18.04 mam już za sobą:-(

reklama
izw ciesze sie bardzo,ze u was wszystko dobrze.strach bedzie ci pewnie towarzyszyc do samego konca raz mniejszy,a raz wiekszy to nrmalne.skoro praca daje ci jakas satysfakcje to pracuj ale uwazaj na siebie kochana.czekamy na fotki jak znajdziesz kabel:tak: a co do sikania to ja tez co 2h wstaje w nocy i w dzien tez taka czestotliwosc takze nie jestes sama. anty2 nio niby tak,ale wiesz leki na rozrzedzenie krwi to nie zarty a nasz szpital pozostawia wiele do zyczenia i tutaj pacjentek na takich lekach nie maja...ja sama jestem pierwsza taka pacjentka swojego gina i on sie w duzej mierze kieruje wiedza ksiazkowa i ta ktora pozyskał na studiach...takze małe obawy mam...doti nio to mamy coreczki:tak: a pokopała cie bo chciala dac znac,ze wszystko bedzie dobrze:tak: czyli ty tez jesio tak srednio odczuwasz ruchy skoro piszesz,ze pierwszy raz poczułas jak reke przyłozyłas??? nio ja kilka razy juz tak czulam,ale to dosłownie kilka.

a u nas był kolega,pomogł mojemu mezowi poprzenosic kanapy,meble itd i mamy juz mały kacik dla Ali w naszej sypialni.narazie tylko jest wygospodarowane miejsce na łozeczko,ale mamy juz komody,trzeba bedzie porobic w nich porzadki,poprzenosic nasze rzeczy do salonu zeby miec gdzie pochowac ciuszki...dzis pierwszy raz naszedł mnie lek,ze moze za wczesnie na to wszystko???? ehh...

Gatto ciesze sie ze urlop udany;-)z dupkiem nie pomoge niestety chyba ja bralam 3x1 z powodu krwawienia:-(

Kobietka trzymam kciuki za podrasowanie formy napewno sie uda &&&&&&:tak:

Angel co z tym Twoim malpiszonem cos dlugo sie nie pokazuje...

Bett ogromnie sie ciesze ze wszystko sie uklada:tak:oby tak dalej &&&&&&

Martusia spokojnie miejmy nadzieje ze natura wie co robi i jesli cos zaskoczylo to znaczy ze jestes juz gotowa, nie stresuj sie napewno wszystko bedzie ok:-)

Dulano milego swietowania rocznicy:-)

IZW cudnie sie slucha takich wiesci, trzymaj sie bedzie dobrze, jestesmy silne i duzo potrafimy zniesc taka juz nasza uroda:-)

Doti super ze wszystko dobrze oby tak dalej &&&&

Karola zazdraszczam szykowania gniazdka dla dzidzi to napewno wspanial uczucie, a czy za wczesnie to niekt tego nie wiem co ma byc to bedzie a bedzie dobrze nie ma innej opcji:tak:

Ja jutro ide w koncu na kontrole mam nadzieje ze wszystko jest ok i niedlugo bedziemy mogli rozpoczac starania:-)zycze spokojnego wieczorka Kobietki :*

zjola, karola cwaniaczki dzięki za radę...pewnie, że skorzystam...hihiih. że też ja głupia na to nie wpadła...ciąża mnie troszki ogłupia...nie ma co:sorry:
basia szybkiego powrotu do zdrowia życzę...
mnie od dłuższego czasu boli gardło, jak zrobiło się ciepło to przeszło a dziś znowu masakra...
kłaczek ale masz sąsiadów nie co...
bett wspaniale że się odezwałaś...szczerze mówiąc szukałam ciebie na listopadówkach bo zaczynałam się ostro martwic...dobrze że krwiaka nie ma...trzymam kciuki za dobry rozwój maluszka
izw, do_ti...super ze wszystko w porządku...cieszę się razem z wami kochane

acha...mojego szefa oczywiście dziś nie było w pracy...brrr

Mamom ,które były na kontrolnych wizytach gratuluję udanych wizyt:-).[Ja też miałam prenatalne w Genomie.]

Świętującej Udanego wieczoru ,a Wszystkim: pozostałym :

Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej!
Już od pierwszych godzin dnia,
Gdy noc pójdzie spać!
Tak, jak ja do ciebie,
Jutro twój szczęśliwy los o sobie da ci znać.

Już dzisiaj pożegnaj twe smutki,
Niech dyskretnie ulotnią się gdzieś,
Bo żywot twych smutków jest krótki,
Jeśli ty sam tego chcesz!

Już od pierwszych godzin dnia,
Na słowo uwierz mi!

karola,no to trochę zmienia postać rzeczy.Ale z tego co tu czytam to wiele kobietek jest w tej samej sytuacji co ty,więc będziesz mogła porównać ich zalecenia z twoimi,taki testing dla twojego gina;-)Co do pokoju-za wcześnie mówisz?Ja już tydzień po pierwszej wizycie u gina zaczęłam planować jak urządzę pokoik maleństwu:-(...Nie zrozum mnie źle, nie zazdroszczę ci,tylko też bym tak chciała...

karola1388 - a zazwyczaj słyszałaś, że w którym tygodniu się odstawia clexane? mój lekarz powiedział, że możliwe że odstawimy w 20tc czyli od czegoś to uzależnia, tylko z tych emocji nie dopytałam od czego, dopytam na następnej wizycie. on jest specjalistą od ciąż trudnych i wierzę w jego doświadczenie w tym temacie. cokolwiek postanowi na pewno mi to nie zaszkodzi
IZW - gratuluję pozytywnej wizyty i wierzę, że wszystko będzie dobrze :-)
martussia2203 - no ja zrozumiałam że nie miałaś, ale właśnie pisałam, że mi lekarz wtedy powiedział że mogłam już tą pierwszą owulację po zabiegu wykorzystać na starania i że nie musiałam czekać do pierwszej @ i że jakby się udało to by znaczyło że organizm był już gotowy na fasolkę, a jeśli już byłaś jak piszesz na kontroli i wszystko było w porządku, to według mnie nie powinnaś się martwić. a jeszcze za wcześnie żeby zbadać betę i się trochę uspokoić?
do__ti - gratuluję udanej wizyty. a co się dziwić że wygrażała? też bym wygrażała jakby mnie ktoś obudził. ciesz się, że nie słyszałaś co tam mówiła przy tym wygrażaniu... ;-);-);-)
Elka_30 - trzymam kciuki za jutrzejszą kontrolę i mam nadzieję, że dostaniecie zielone światło &&&&&&&
aniii - ojj to trzeba było do mnie napisać, przepraszam że się przeze mnie martwiłaś. hehe no coś nie masz szczęścia do tego szefa... a on naprawdę taki jest źle nastawiony do kobiet w ciąży? ja dzisiaj dzwoniłam do szefowej poinformować o kolejnym zwolnieniu i już tak trochę sama stwierdziła, że pewnie już nie wrócę przed porodem i że będzie kogoś szukać na zastępstwo. a co do tego pisania to ja np. otwieram sobie notatnik i w notatniku piszę i później tylko kopiuję, kiedyś mi zżarło dużego posta a tak to mogę w razie czego jeszcze raz z notatnika skopiować :-)

Laski ta kora dębu ?Karola chyba Ty używałaś co? kurcze po @ normalnie bym se wsadziła tam grzebien i ...tak mnie..swędzi,
kurcze nie wiem ja nie uzywalam

Aaaaa mialam pytac ale skleroza nie boli...u mnie w famili jest obecnie szal na olej lniany budwinowy czy cos podobny dobry na wszystko, slyszalyscie cos na jego temat? w niecie pisze ale ja srednio opieram sie na tych wiadomosciach wole bardziej sprawdzone zrodla;-)

reklama
elka oleje tak jak sa wykorzystywane w kosmetyce, tak równiez w jedzonku, dodawac go mozna do potraw, maczac chlebek , do serów, mozna tez płukac nim gardełko, gdy mamy problemy z nim. Jest w nim więcej kwasów omega -3dlatego są zdrowsze
ja po porazeniu nerwu twarzy płukałam olejem moze z rok ,nie chorowałam , lepiej sie czułam , a potem wiadomo zapomniałam , a teraz mi przypomniałas więc musze zacząć od nowa.
Ja własnie zrobiłam sobie peeling kawowy i ide sie smarowac.;-)

Ostatnia edycja:
Do góry