reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

zjolka dziekuje jak juz czytalam tam mialam kupe smiechu wyobraznia dziala hehe:-D
jak tam u ciebie nie plamisz???
tescik zrobisz i II kreseczki sie pojawią:-)juz nie moge sie doczekac dobrych informacji od Ciebie;-)
dobra sprobuje cos porobić do pozniej kochane

reklama
Witajcie kochane .:-)
Dziękuję za kciuki i miłe słowa.
Jestem po USG .
Dostałam kwalifikację do CC :sorry::sorry:
Karolcia to już kawał baby ,jak to dziś lekarz powiedział.:-D:-D
Ma pani w sobie niezłego giganta -tak dziś usłyszałam...:szok::szok::szok::eek::eek::-D:-D
Obwód brzuszka ma na pełne 38 tc.i wynosi 34 cm.:szok::szok::-D:-D
Długość kości udowej jest na 37 tc.i ma tak ...
noga,noga ,noga i na końcu mała stópka siedząca pod lewym żebrem.:rofl2::rofl2:

Ogólny biometr małej jest na 37t i 6 dni:szok::szok::szok:
Waga 3133-3200 +- 457 g.
długość szacunkowa to 52-54 cm .

łożysko centralnie przodujące -stopień I -na tylnej ścianie i nie przechodzi na przednią ,więc nie powinno być rzeźni podczas CC :eek::eek::sorry::sorry:
Wody płodowe też w dużej ilości ,więc jest ok.

ps.
Dziś jest 35 t4 dni -dokładnie w tym dniu ciąży przyszedł na świat mój Kubuś .
Ważył 3350 i mierzył 55 cm.

Z tego wynika ,że moje dzieci wielkościowo są identyczne :-D:-D:-D:-D:-D

Pozdrawiam
Aneta z Karolinką.

witaj as.nio to teraz mozesz byc spokojna.Karolinka swoje osiagneła i od niej juz tylko zalezy czy jesio bedzie chciala posiedziec u mamusi czy juz na swiat sie pchac...moze na wekeend majowy bedziecie juz w domu??? jak myslisz??? najwazniejsze,ze jest zdrowa i,ze ty tez juz psychicznie czujesz sie lepiej.pozdrówki.

a ja przespalam sie ze 2h i czuje sie jak rozjechany mops:eek: kurde jakas taka jestem wymymłana...nic mi sie nie chce.siedziec mi sie nie chce,lezec tez nie,cos bym ze soba zrobiła,ale nie wiem co i tak o...nie znosze takiego stanu.gotuje makaron,zjem spaghetti moze mi sie polepszy:sorry:

Ostatnia edycja:
O Mamo!!!hona az mnie ciarki przeszly jak to przeczytalam!!!
A Ty jak musialas to przezyc!!!

Wlasnie takich sytuacji sie boje...Dzis znowu snilo mi sie poronienie.Krew sie ze mnie lala w tym snie- tak jak podczas mojego I poronienia w 2005 roku...Pewnie skoro to juz raz przezylam to teraz te leki sie odzywaja...
To przerazajace.Staram sie nie myslec o takich rzeczach ale to gdzies wychodzi.
Tak samo moj maz-mowi,ze bardzo źle śpi i snia mu sie podobne koszmary.Mowi,ze nie chce stracic tego dziecka,ze boi sie,ze to wszystko sie powtorzy.
I tak sobie oboje schizujemy co dzien....

Co do pracy to mam w planach pracowac do konca czerwca a pozniej sie zobaczy.Poki co nie wykonuje ciezkich prac ale raczej nie powiem w mojej agencji pracy o ciazy bo wtedy na pewno nie dadza mi zadnej pracy.Tak kolo 20 tyg.im powiem ale na razie bede sie ukrywac.

Nie wiem o co chodzi z tym brzuchem ale naprawde mam duzy.To chyba zatrzymanie wody w organizmie i efekt dzialania hormonow,bo na ciazowy brzuch za wczesnie...
Po prostu wygadam grubo:no:

aniołkowa mamo to zrozumiałe,ze oboje sie boicie...to taki naturalny lek przed strata...a sny swiadcza o tym,ze sie boisz tego co najgorsze,myslisz o tym duzo a w nocy wszystko to ci sie sni...nie powiem ci ze z dnia na dzien strach bedzie mniejszy,bo nie bedzie,ale wraz z kolejnymi tygodniami,z ruchami dziecka staniesz sie spokojniejsza...co do brzucha to u mnie zaczeło byc widac tak w 14,15tc...jestem szczupła bardzo i wogole wygladam zabawnie,bo z tyłu wogole nie widac,ze mogla bym byc w ciazy a z przodu taka chudzinka z brzucholkiem juz konkretnym:-) ciesze sie chociaz,ze nie bede miala az tak wiele ciała do zrzucania pozniej.mozliwe,ze masz jakies zaparcia,zatrzymanie wody itd.ja przed ciaza chorowalam na zespol jelita drazliwego i wiecznie mialam wzdecia,zaparcia,zatrzymywania wody i momentami tez wygladałam jak w ciazy.pij duzo wody nie gazowanej,warzywka jedz i owoce.powinno pomoc.

a ja zeby sie troche obudzic bylam z psem na spacerze i sie tylko wkurzyłam,bo pierdzielony ostatnio tak sie ciagnie na smyczy,ze nie idzie z nim isc...a siły ma bo to 20kg zywej wagi wiec jak pociagnnie to z butow mozna wyskoczyc.jak był mały to nie umial chodzic na smyczy to kupilismy mu kolczatke i elegancko chodził przy nodze,smycz luzna nie było mowy o ciagnieciu sie,a teraz ostatnio cos mu bije i jakby mogł to by z 5 metrow przed czlowiekiem szedł:wściekła/y: teraz tez szła kobitka z suka-a on ma joba na punkcie suczek,bo ma nie całe 2 lata i by sobie poseksił:-D to tak mnie pociagnał,ze myslalam,ze go puszcze...nie lubie tego robic ale tez go z całych sił przyciagnelam,a raczej pociagnelam do siebie i dostał smycza w dupe az sie ludzie spojrzeli...:szok: i to było jego ostatnie na dzis wyjscie ze mna teraz bedzie czekał na meza az wroci po 21ej z pracy.on sie z nim nie pierdzieli no,ale ja przeciez nie bede sie szarpac z psem w moim stanie,bo tylko sobie zaszkodze.ehhh

MAm pytanko... Może któraś się orientuje... Jestem w 4 m-cu i moj tesciu chce mi załatwic pracę, żebym po porodzie mogła pobierać zasiłek macierzyński... Może orientujecie się ile trzeba być zatrudnionym i czy za niedługo po zatrudnieniu będę mogła iśc na zwolnienie, bo troche nie za bardzo mogę pracować..

No i stało się zapaliłam ,a miałam nie palić ehhh dajcie mi teraz w tyłek :-:)wściekła/y:
słaba chyba jestem za słaba na to ehh no nic będę próbowała dalej.

reklama
kobietka no to ja Cię zleję pierwsza.. JA tez kiedys fajczyłam... Ale wyszlam z zalozenia, ze jak jeden dzien nie palę to szkoda go stracic i juz nie paliłam... Jak mogłaś sie skusić?! Nie ładnie....

Do góry