reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

malami123 no doktorka ktora robiła mi usg powiedziala,ze cały obraz wyglada jej na krwiaka:no::no: cokolwiek to znaczy to chyba nie brzmi dobrze.w karcie mi wpisała ciaza5,5tyg fhr brak:-:)-:)-:)-( a dzis mi sie zaczal 6 tyg,ale powiedzialam im,ze mam nieregularne@ miedzy 27 a 32 dni i ze w listopadzie mialam dwie 3go i 30go ostatnia...

reklama
As jaka sliczna Ksiezniczka :-)
Karola trzymam &&&&&&&&&& by bylo wszystko ok :-) nie mowili ile jeszcze beda Cie trzymac? daja jakis czas na obserwacje czy jak? lepiej zeby dluzej poobserwowali niz mieliby puscic za wczesnie. bedzie dobrze Kochana :-)

karolka ale ciąże w karcie wpisała Ci z usg czy wyliczen bo u mnie np było tak ze z @ powinien byc 7 tydzien a z usg był 5 bo wszystko mi sie poprzesuwało,ale i tak wpisała z daty ostatniej @ i tez na początku fhr nie było widac bo poprostu było za wczesnie

Same kobitki z mojej okolicy ja mieszkam w Kutnie mam blisko i do Płocka i do Pabianic też nie jest daleko:-)
Karola- trzymam cały czas kciuki za Ciebie i Twoją kruszynkę, jeśli beta rośnie to bardzo dobrze myślę ,że jest duża szansa na to ,że nic złego się jednak nie zadzieje ja w to mocno wierzę:tak:
As- no przepiękna ta Twoja księżniczka :-)jeszcze raz gratuluję.

Witajcie,

od mojej straty podczytuję Was regularnie, ale sama nie chciałam się udzielać co by nie zapeszyć.
karola1388, Twój przypadek jest bardzo podobny do mojej ciąży dlatego chcę Cię pocieszyć, że to się może udać, że z tej zdaje się nieciekawej sytuacji może być zdrowa ciąża. U mnie od początku było coś nie tak. W 4 tyg. ciąży trafiłam do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Miałam plamienia i bóle z prawej strony, no i płyn w brzuchu. Po tygodniu lekarze znaleźli jajo płodowe w macicy więc wypuścili mnie do domu. Po 2 dniach dostałam krwotoku. Krew mi ciekła po nogach, więc szybko pojechałam na izbę przyjęć. Tam lekarz zrobił usg i stwierdził "resztki po poronieniu". Z takim też rozpoznaniem położyli mnie do szpitala. Wieczorem na oddziale miałam kolejne usg, które potwierdziło resztki, no i pobrano ode mnie krew na betę. Rano kolejne badanie na betę. Z wyników beta ciągle rosła. Na moje szczęście rano miałam kolejne usg, które zrobił mój lekarz do którego chodzę prywatnie. Dopiero ten stwierdził, że to nie są resztki, tylko jajo płodowe i wokół niego gigantyczny krwiak. Miał 5x3 cm gdzie jajo płodowe zaledwie 1,2 cm. Lekarz zasugerował jednak, że coś może być nie tak bo nie widać echa zarodka a był to już prawie 6 tydzień. Po 2 dniach na kolejnym usg było widać już dzieciątko i to z bijącym serduszkiem. A teraz szkrab ma 3,56 cm i macha łapkami, a krwiak prawie cały wypłynął. Ciąża nadal jest zagrożona ale widać, że maleństwo bardzo walczy :)
Musisz mieć tylko nadzieję. Trzymam za Was kciuki :)

Ostatnia edycja:
ladyineyed85 twoja historia jest niesamowita...nio ja tez zaczełam troche krwawic,ale zaraz tutaj dostalam leki na podtrzymanie i plamienie przechodzi juz...wlasnie dzis tez myslalam,ze moze krwiak przsłania fasolke czy cos takiego...nie wiem,ale wierze,ze moze kurcze bedzie dobrze,ze dzidzia bedzie walczyc a ja razem z nia...malami123 z usg mi tak wpisala-ciaza 5,5tyg,2.2mm fhr brak...tyle.tylko nie podobało jej sie to,ze przepływu krwi nie widzi i wlasnie tetna i,ze cialko zółtkowe idzie w kierunku ujscia tak jakby chcialo sie poronic,ale mam miec jesio raz usg i ma je robic inny lekarz juz.bobofrutek nie wiem ile.powiedzieli,ze za kilka dni powtorza usg nio i,ze potrzebuja wlasnie kilka dni zeby sprawa sie wyklarowała...penie do konca tyg napewno.nie jestem zachwycona,ale jestem w stanie sie poswiecic.moge lezec jesli trzeba zeby sie okazało,ze jest dobrze...nadzieje dała mi ta wysoka beta...beda ja powtarzac tez napewno...jesli beda miec jakies watpliwosci na usg to podsune im moja teze ze moze cos przysłania fasolke no nie wiem bede walczyc...

Kochana walcz nie daj sie mow co Cie trapi i co w razie czego mogliby sprawdzic zeby Cie uspokoic. Wiem ze lakarze sa najmadrzejsi no ale czasem nasze sugestie moga im cos nasunac wiec mam nadzieje ze Cie posluchaja :-)

Kłaczek no to masz ten swój cud przy sobie !!!!!!!!!!!!!!!!! własnie w takich chwilach człowiek wierzy ze bedzie dobrze i ze sie uda :)
GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!! poród szybciutki wiec i mamusia sie nie wymęczyła :) a Karolek jest cudny po prostu !!!!!!!!!!!! Bedzie oczkiem w głowie tatusia na pewno :)

As- no proszę , a ja tak czułam ze jednak bedzie ta córa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJĘ KOCHANA !!!!!!!!!!!!
Jezu a dopiero ci robiłaś test !!!!!!!!!!!!!!:szok:ale ten czas leci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Całuję wszystkie strasznie mocno :) :-D

no a ja zgupiałam na dobre juz !!!!!!! Kupiłam dziś rózowe śpioszki !!!!!!!! jakoś ta intuicja ciągle mi mówi ze bedzie córa, jak bedzie chłopczyk to śpioszki nie zginą :) bedą sobie czekać :)

śpioszki.jpg

tak, za wcześnie wiem, ale nie kupiłabym ich gdybym nie wierzyła ze bedzie dobrze :):tak: w sumie i tak przeciez nie mam na to wpływu juz !!!!!!! co bedzie to bedzie, ale wierze ze tym razem juz sie uda :)

Karola U mnie dopiero równo w 6 tygodniu ciąży licząc od OM było widać echo zarodka. 3 dni wcześniej był tylko puste jajo płodowe. Także, musisz podejść do tego spokojnie i z wiarą. Ja niestety tej wiary nie miałam, wyłam prawie przez cały pobyt w szpitalu i nastawiałam się tylko i wyłącznie na niepowodzenie. Z perspektywy czasu wiem, idiotycznie do sprawy podeszłam, bo te pesymistyczne nastawienie ciągnie się za mną cały czas. Dzisiaj miałam wizytę u lekarza a szłam tam z okropnymi myślami.
Jeśli to rzeczywiście krwiak, to musisz leżeć. Niestety ma to do siebie, że lubi odklejać jajo płodowe. U mnie nie chciał się wchłonąć, ale po paru tygodniach zdecydował się wypłynąć. Także tu potrzeba czasu.

reklama
Lady-jejku jak przeczytałam Twoją historię to az ciężko uwierzyć ze maluszek tak sobie ślicznie radzi i walczy, masz bardzo silne dzieciątko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tak napewno bedzie do konca :) a poza tym jesteśmy w podobym wieku ciążu :D !!!!!!!!!!!!!!

Karola - napewno bedzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie !!!!!!!!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ale swoje sie naprzeżywasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet 1 dzien to wielka różnica dla ciąży także wierzę ze wszystko sie ułoży :)

Do góry