reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

As gratuluje córki
Karola trzymaj się będzie dobrze, musisz wierzyć, a napewno się uda. \

A ja wczoraj pochwaliłam sie ze wszystko o.k i chyba zapeszyłam. wczoraj wieczorem strasznie rozbolał mnie brzuch wzięłam więc nospe i sie położyła i zasnęłam. dziś rano już od 5 nie spałam znowu ból brzucha, teraz już mniej boli jednak cały czas coś tam czuje, czekam do jutra jak nie minie to idę do lekarza.
Tylko 1 Nospę wzięłaś?
Na skurcze bierze się 3x1 by wyciszyć ,a w razie konieczności się zwiększa.
Przy bólach bierze się od razu 2 i po kilku godzinach można kolejne 2 ,jak nie mija to można się wtedy martwić .
Dopuszczalna dawka Nospy to 4x2 na dobę ;-):-):-)

reklama
tak sobie was podczytuję i wracają te wszystkie złe chwile, ale jednocześnie bardzo żałuję, że nie znalazłam tego forum wcześniej - może dzięki temu umiałabym w tych ciężkich chwilach mieć chociaż nadzieję ...
ja, kiedy zobaczyłam krew (6tc) od razu stwierdziłam, że już po wszystkim i położyłam się z powrotem do łóżka, ale po pół godz stwierdziłam, że nie poddamy się bez walki i pojechałam do szpitala. niestety krwawienie było coraz silniejsze, więc nie robiłam sobie nawet nadziei. i kiedy wszyscy wokół mnie pocieszali i chyba naprawdę wierzyli, że jeszcze nic straconego, ja wiedziałam, że to już po wszystkim. niestety miałam rację.

karola, trzymam za ciebie mocno kciuki (i za wszystkie pozostałe dziewczyny i ich walczące maleństwa) - doskonale wiem co czujecie, oby wam się udało :)

Karola ja miałam krwiaka zanim jeszcze serduszko zaczęło bić. Zaczęło się właśnie w 5 tyg i w 8 tc byl większy od dzidziusia. Z krwiakiem można wygrać, ale bezwzględnie trzeba leżeć i brać leki. Każdy ruch może spowodować oderwanie się kosmówki i może to pociągnąć za sobą maluszka. ja krwawilam ogromnie, włącznie ze skrzepami wielkości pięści a dziecko miało się dobrze. Niestety lekarze zamiast trzymać mnie w szpitalu wypuszczali do domu (a ja po kilku dniach wracalam z powrotem) a każda jazda autem ze szpitala i wejście po schodach do domu kończyło się krwotokami. Bardzo, ale to bardzo na siebie uważaj, staraj się leżeć (nie siedzieć, żeby nie uciskać macicy) i bądź dobrej myśli, bo tylko tak jesteś w stanie pomoc teraz swojemu dzieciatku.

Czesc Dziewczyny

Co do tematu: krwiak to najczęściej sam się wchłania ale naprawdę trzeba leżeć plackiem w łóżku.

Mam pytanko do dziewczyn,które biorą acard przed ciążą:
czy w czasie @ go odstwiacie?bo u mnie jakas porazka nastapila po acardzie,wczoraj myslalam,ze sie wykrwawie na smierc,juz mroczki mialam przed oczami z oslabienia.Chyba na czas @ trzeba to odstawiac,lekarz mi nic nie mówil...A jak dlugo przed ciaza brałyście acard?
Myslalam,zeby sie zaczac strac w lutym ale boje sie,do tego wczoraj stracilam prace i to troche pokrzyzowalo nasze plany...Ale takie to zycie jest wlasnie...
Pozdrawiam wszystkich!!!

Karola dopóki beta rośnie nie trać nadziei!!!!U mnie to była wyrocznia, i niestety beta spadała z 27 tys do 21 tys w ciągu 3 dni....A o serduszko się nie martw bo wszystko zależy od ciąży, u jednych wcześniej słychać, u innych później.....
As gratuluję córeczki!!!Też zawsze marzyło mi się mieć trójkę dzieci, właśnie chłopca i 2 dziewczynki. Super!!! Niestety narazie jestem w tyle za moimi marzeniami-modlę się żeby tym razem mi się udało.
Martwię się tylko bo mój mąż został bez pracy i żyjemy tylko z mojej pensji - ledwo nam starcza, ale mam nadzieję że niedługo to się zmieni. A ja już się z dzidziusia nie wycofam, za bardzo jest to dla mnie ważne:-)

Ostatnia edycja:
AnołkowaMama ja biorę acard przed ciążą i dostałam zalecenie od lekarza, żeby brać do @ ..jeśli się pojawi @ należy odstawić i po niej znowu zacząć brać... Jeśli się nie pojawi, co oznacza ciążę, to sobie bierzesz dalej i mam do tego wtedy dołączyć clexane..

Karola1388 trzymam kciuki za Was... Daj znać co i jak? JAk się czujesz?

As gratuluję córeczki.. Mnie się zawsze marzyła dziewczynka...nawet imię mam już od dawna wybrane...

Ostatnia edycja:
As gratuluję!śliczności nosisz w tym brzuszku. :tak::tak:

Witajcie dziewczynki , jak juz pisalam wczesniej jestem bez pracy wiec teraz nic wiecej nie robie jak tylko jej szukam, jak narazie z marnym skutkiem. :-(

A tak wogóle moje dziecię malutkie właśnie dziś konczy 12 lat:-D:tak:.

Pozdrawiam wszystkie cieplutko.

Anulka- wszystkiego naj dla Twojego małego dziecka:-D
Kasiaa- ja bym nie czekała lepiej idź do lekarza.
Karola- trzymam kciuki i modlę się za Was:tak:
ja uciekam robić obiadek , pozdrowienia dla wszystkich dziewczynek

Karola- ja miałm niejedno krotnie krwotoki na początku ciąży czasem zakończyło się poronieniem, czasem krwiakami. teraz z Leną lałam od 5 tyg krwiak był 3 razy większy niż pęcherzyk dostałam leki i leżałam plackiem 2 tyg i odpoczywałam do końca ciaż. Teraz mam mały cud

reklama
RATUJCIE!
Beta poniedzialkowa 1,74 dzis 2,36 czyli rosnie
shocked.gif

i co? bo ja juz nie wiem wczesna ciaza?

Do góry