reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po aromku beta HCG

Witajcie. Jestem po stymulacji aromkiem. Owulacja była 15.04. Test ciążowy wykonałam 27.04 i wyszła wyraźna druga kreseczka. 29.04 wykonałam beta HCG, było to w w 3 tydz + 4 dzień. Wynik wyniósł 166, badanie wykonałam powtórnie po 72 h i wynik to 412. Czy przyrost nie jest zbyt niski? Dziś mam termin termin spodziewanej miesiączki więc jest 28 dzień cyklu.

reklama
Miałam monitoring ale zachorowałam na Covid i moja pierwsza wizyta zaraz po była już po owulacji, doktor twierdzi że była między 15 a 18 kwietnia. Om była 5 kwietnia. Jednak wizyta w piątek. Lekarz mówi,że może nie być jeszcze pęcherzyka jutro.

reklama
Jestem po wizycie. Wszystko wygląda być dobrze. Był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy ale w 33 dc to chyba normalne. Lekarz nie kazał już robić bhcg bo nie widzi potrzeby. Przepisał mi luteinę dopochwowo, nie wiem dlaczego, nie dopytalam, a biorę także duphaston i myślałam,że to wystarczy.

Jestem po wizycie. Wszystko wygląda być dobrze. Był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy ale w 33 dc to chyba normalne. Lekarz nie kazał już robić bhcg bo nie widzi potrzeby. Przepisał mi luteinę dopochwowo, nie wiem dlaczego, nie dopytalam, a biorę także duphaston i myślałam,że to wystarczy.
luteina jest lepsza pod tym względem że trafia od razu tam gdzie trzeba a poza tym to normalny progesteron czy jak tam i bardzo dobrze oby tak dalej dobrze było :)

Dziękuję, myślałam,że coś jest nie tak skoro muszę to stosować. Póki co duphaston zdał egzamin i bóle brzucha się zmniejszyły. Czy Was też w ciąży męczyły na początku takie bóle "miesiączkowe" ? Kiedy one mijają ? U mnie najbardziej odczuwalne są kiedy leżę lub siedzę.

reklama
Ja mam zakaz ale ja wcześniejsza ciążę poroniłam i mam dufaston i luteinę , często lekarz zabrania współżycia by zobaczyć jak rozwinie się łożysko a ponadto podczas seksu dochodzi do skurczu macicy

reklama
Do góry