reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo niskie beta hcg - czy to w ogóle ciąża?

Tak czy siak musze brać progesteron zgodnie z zaleceniami i powtórzyć beta. We wtorek na wizycie powinien mi powiedzieć czy to ciąża pozamaciczna, biochemiczna czy może prawidłowa.
Ale na jakiej podstawie? Jeżeli beta nie osiągnie minimum 1000 (a to i tak nie zawsze) i nie pojawi się pęcherzyk w macicy lub poza nią to lekarz Ci nic nie powie bo po prostu nic nie zobaczy. Patrząc na Twoje przyrosty beta takiego poziomu nie osiągnie, więc z automatu nie dowiesz się niczego w tym temacie.

reklama
Ale na jakiej podstawie? Jeżeli beta nie osiągnie minimum 1000 (a to i tak nie zawsze) i nie pojawi się pęcherzyk w macicy lub poza nią to lekarz Ci nic nie powie bo po prostu nic nie zobaczy. Patrząc na Twoje przyrosty beta takiego poziomu nie osiągnie, więc z automatu nie dowiesz się niczego w tym temacie.
Chyba że przyrost będzie żaden albo już spadek.

Nawet jeżeli na usg nic nie zobaczy, to zobaczy moj wynik bety z poniedziałku lub wtorku i zadecyduje co dalej. Ja lekarzem nie jestem, ufam wiedzy i doswiadczeniu i temu że on zrobi wszystko żeby ciążę utrzymać ( po to leki w takiej ilości) , jeżeli sie nie uda bo beta urosnie tyle co ostatnio to pewnie odstawie prog i bede czekać na miesiączkę.

Nawet jeżeli na usg nic nie zobaczy, to zobaczy moj wynik bety z poniedziałku lub wtorku i zadecyduje co dalej. Ja lekarzem nie jestem, ufam wiedzy i doswiadczeniu i temu że on zrobi wszystko żeby ciążę utrzymać ( po to leki w takiej ilości) , jeżeli sie nie uda bo beta urosnie tyle co ostatnio to pewnie odstawie prog i bede czekać na miesiączkę.
I jak sytuacja u Ciebie? Wiesz coś więcej?

Niestety beta spada. Pani doktor zrobiła mi usg i powiedziała że ciąża napewno była i się rozwijała, ale niestety jeżeli beta spada to odstawić wszystko i czekać na miesiączkę
Bardzo mi przykro.
Jakbyś czegoś potrzebowała, nawet się wygadać to możesz zajrzeć na wątek Ciąża Po Poronieniu. Dziewczyny anioły, masa wsparcia i ogrom wiedzy.

reklama
Z własnego doświadczenia wiem, że prog uniemożliwia poronienie, akurat ja miałam niewielką dobową dawkę bo 3x1 luteiny 25. Tylko ja poroniłam w 11tc ciążę, która rozwijała się prawidłowo. Odstawiłam go i po 2 dniach było po wszystkim.
Jeśli mogę zapytac... Co było przyczyną Twojego poronienia? Ciąża rozwiajala się prawidłowo... Udało się ustalić, co było nie tak?

Do góry