Uwierz, że nie za późno! Swoją żonę ciągle namawiam i namówić nie mogę... Toż to piękny wiek jeszcze na dzieciątko... A Twoje starsze dzieci chcą rodzeństwo?Cześć Kobietki Mam na imię Ania, w tym roku kończę 41 lat. Mam dwie córki- 17 i 9 lat. Myślimy z mężem o trzecim dziecku- zawsze chciałam mieć trójeczkę Są myśli, że to już za późno, że nie damy rady... Poza tym przede mną operacja przepukliny, a po niej rekonwalescencja przed ewentualną ciążą. Pewnie, gdyby się udało, byłabym mamą 42, 43-letnią. Czy to nie za późno? Ehh, sama nie wiem. Zostanę tu trochę z Wami, dobrze?
reklama
A będziesz chciała kiedyś jeszcze jedno?Mamuśki głowa do góry,ja co prawda dzieci na stanie 4. 41 lat w maju. Dzieciory 20,18,12 lat i 3.01 zostałam mamą po raz 4. Mnie się marzyło już jakiś czas i pół roku starań i wymarzone dwie kreseczki. Chodź jestem mamą plus size( brałam prawie całą ciąże heparynę),to cała ciąża książkowa. Młody z piękną wagą 4040ni 59cm zdrowiutki,chociaż że względu na wiek robiliśmy amniopunkcję.Teraz maskotka całej rodziny ,a szczególnie najstarszych braci. Jak tylko same czujecie się na siłach to trzeba działać
Jako 1 to rzeczywiście może być ciężko. Co innego jak są dzieci dorosłe, np wtedy organizm jest przyzwyczajonyJasne, tylko wiecie... trudno się wypowiadać o pierwszym dziecku w wieku 40 lat, gdy tu mnóstwo wypowiedzi dziewczyn czasem kilka lat młodszych, z prawie dorosłymi już dziećmi na stanie, które uważają, że to za późno, że niebezpiecznie, że nierozsądnie...
Ciężko bywa momentami ,każdej z nas.
Uważam, powinnaś spróbować chodź pierwsze bo będziesz żałować ze nie prubowalas mimo tych 40 lat.
@Madame JS
Uważam, powinnaś spróbować chodź pierwsze bo będziesz żałować ze nie prubowalas mimo tych 40 lat.
@Madame JS
Madame JS
Fanka BB :)
Wiem, wiem...Ciężko bywa momentami ,każdej z nas.
Uważam, powinnaś spróbować choć pierwsze, bo będziesz żałować, że nie próbowałaś mimo tych 40 lat.
@Madame JS
Dzięki! Urodziłam w wieku 40 lat i 5 miesięcy ;-) A teraz ma już 5 miesięcy
Madame83
No i właśnie. Można? Pewnie, że tak a "gupim" gadaniem się nie przejmujemy I tyleWiem, wiem...
Dzięki! Urodziłam w wieku 40 lat i 5 miesięcy ;-) A teraz ma już 5 miesięcy
Dziewczyny, termin porodu mam na dwa tygodnie przed moimi 43 urodzinami (zdrowa dziewczynka, byl przebadany zarodek i amniopunkcja zrobiona). Mloda troszke mniejsza, wiec kto wie- moze doczeka w brzuchu i do moich urodzin . Dziecko chciane, z in vitro. Nawet raz nie przeszlo mi przez mysl, zeby sie przejmowac "co ktos pomysli". Jesli mozecie, chcecie, uda Wam sie zajsc w ciaze - idzcie za swoim pragnieniem . Takie jest moje zdanie.
dodo783
A będziesz chciała kiedyś jeszcze jedno?
Szczerze to chyba nie. Jak dla mnie wystarczy. Teraz czekamy na wnuki
Starsza córka bardzo nie chce, ale to taki wiek- 17 lat uważa, że rodzice "tego" nie robią Młodsza 9-letnia natomiast baaardzo chceUwierz, że nie za późno! Swoją żonę ciągle namawiam i namówić nie mogę... Toż to piękny wiek jeszcze na dzieciątko... A Twoje starsze dzieci chcą rodzeństwo?
reklama
Pięknie napisane Ja mniej więcej od roku coraz bardziej chcę dziecka. Tylko ta operacja przepukliny przede mną i mój gin straszy powikłaniami w ciąży i przy porodzie :/Dziewczyny, termin porodu mam na dwa tygodnie przed moimi 43 urodzinami (zdrowa dziewczynka, byl przebadany zarodek i amniopunkcja zrobiona). Mloda troszke mniejsza, wiec kto wie- moze doczeka w brzuchu i do moich urodzin . Dziecko chciane, z in vitro. Nawet raz nie przeszlo mi przez mysl, zeby sie przejmowac "co ktos pomysli". Jesli mozecie, chcecie, uda Wam sie zajsc w ciaze - idzcie za swoim pragnieniem . Takie jest moje zdanie.
Podziel się: