Gratulacje, świetne wiadomości A jak z siedzeniem? Ja raczej jeszcze poczekam z rozszerzaniem bo słabo to widzę u mojego@Mamsko dziękuję bardzo [emoji4]
Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Córcia zdrowiuteńka, pani doktor stwierdziła że waga idealna w stosunku do wagi urodzeniowej, pięknie zdrowo wygląda i rozwija się bardzo dobrze. Dziąsełka przytarte więc ząbki pójdą wcześniej, stąd pewno to grymaszenie i niechęć do jedzenia. Za tydzień możemy rozszerzać dietę o warzywa gotowane, potem kaszka , potem owoce.
Kochane następnym razem jak znów zacznę dopatrywać się asymetrii, anemii i innych zaburzeń to wstrząśnijcie mną trochę [emoji12]
A u nas dzisiaj zima na całego spadło 15 cm śniegu a dwa dni temu było 22 stopnie.
reklama
Asia.W.
Zaangażowana w BB
Oj to święta prawdaMy już po 40 chyba nie mamy co wybierać co do msc im szybciej się zajdzie to ważne nie mamy czasu na planowanie
arona
Fanka BB :)
Ja rozszerzałam w 6 mc... Tzn próbowałam bo chyba do dziś mi się nie udało ja nie wiem już jak go ogarnąć. Kombinuje, gotuje, próbuje a ten nie i koniec... Jak bardzo głodny to bułkę sama czy Ziemniaki czekoladę to by zawsze zjadł mimo iż tak chciałam chronić przed słodyczami. Jedno co nam idzie w miarę to owoce. Przecierane najlepiej a on w lipcu 3 latka będzie miał. Rośnie dobrze...
arona
Kiedys kolezanka synka niejadka ciagala po lekarzach, jeden jej powiedzial, ze skoro ze 2 rzeczy je , slodycze je , rosnie ok to wszystko dobrze. Chore dziecko i slodyczy nie chce i rosnie zle. Kazal .u dac jesc co lubi i przeczekac...tylko ja juz wiem , ze to moze trwac lata a matka zawsze sie bedzie martwic bo co to za odzywianie i wkurzac bo wywala ...
Spróbujemy na leżaczku w pozycji półsiedzącej. Nie nastawiam się. U starszych wprowadzałam od 6 msc i nic nie chcieli przełknąć oprócz owoców, tylko cyc. Wlasnie sobie przypomniałam jak pluły tymi papkami [emoji23]Teraz spróbuję wcześniej to może do 6 msc już coś osiągniemy [emoji6] ostatnio dawałam jej syrop calcium łyżeczką była taka zdziwiona i podekscytowana ładnie piła, zobaczymy [emoji4] już przeglądam przepisy z coocido na termomix, fajnie to wygląda, robi się więcej i mrozi takie małe porcje w kosteczkach. Przy wszystkich daniach pisze od którego miesiąca można i jakie ma wartości. Robiła któraś czy słoiczki?Gratulacje, świetne wiadomości [emoji2] A jak z siedzeniem? Ja raczej jeszcze poczekam z rozszerzaniem bo słabo to widzę u mojego
Ja rozszerzałam w 6 mc... Tzn próbowałam bo chyba do dziś mi się nie udało [emoji23] ja nie wiem już jak go ogarnąć. Kombinuje, gotuje, próbuje a ten nie i koniec... Jak bardzo głodny to bułkę sama czy Ziemniaki [emoji2356] czekoladę to by zawsze zjadł mimo iż tak chciałam chronić przed słodyczami. Jedno co nam idzie w miarę to owoce. Przecierane najlepiej [emoji849] a on w lipcu 3 latka będzie miał. Rośnie dobrze...
Moja koleżanka tak miała , próbowała synka nawet przegłodzić ale i tak nie pomogło, jadł może 2 rzeczy +słodycze. Chudy był jak patyk, zdrowy jak rydz i bardzo energiczny. Wyrósł z wszystkiego. Myślę że im więcej naciskamy to odwrotny skutek u dzieci będzie. A trzylatek to też jeszcze maluszek, nauczy się, ważne ze zdrowy [emoji173]
Moja też zabroniła rumianku że często uczula. To chyba był kanalik ,bo po masażach oka przeszło super.Mnie też rumianek odradziła położna - - raczej nie używać (chodziło o przemywanie pupy), właśnie ze względu na uczulenie czy alergię.
@Teredka mnie to wygląda na problem z kanalikiem[emoji848]
arona
Moja pediatra mówi, żeby próbować ale nigdy nie zmuszać czy szantażować bo z tego są później problemy odżywiania. Pamiętam jak koleżanka synkowi za każdą łyżkę zupy dawała Smartsa potem wręcz za bardzo utyl... Ale to może pójść w dwie strony, nadwagą lub jadłowstręt
Co do sprzętu do karmienia to ja zaczynałam trzymając na kolanach, on już siedział ale tak się ruszał, że ciężko mi było.
Co do sprzętu do karmienia to ja zaczynałam trzymając na kolanach, on już siedział ale tak się ruszał, że ciężko mi było.
reklama
zeberka363
jestem szalona :-D
Mój zakosztował w owocach -jablko z bananem i jabłko z marchewką. Smakuje mu też jabłko z dynią.Spróbujemy na leżaczku w pozycji półsiedzącej. Nie nastawiam się. U starszych wprowadzałam od 6 msc i nic nie chcieli przełknąć oprócz owoców, tylko cyc. Wlasnie sobie przypomniałam jak pluły tymi papkami [emoji23]Teraz spróbuję wcześniej to może do 6 msc już coś osiągniemy [emoji6] ostatnio dawałam jej syrop calcium łyżeczką była taka zdziwiona i podekscytowana ładnie piła, zobaczymy [emoji4] już przeglądam przepisy z coocido na termomix, fajnie to wygląda, robi się więcej i mrozi takie małe porcje w kosteczkach. Przy wszystkich daniach pisze od którego miesiąca można i jakie ma wartości. Robiła któraś czy słoiczki?
Ugotowałam pierwsze zupki marchew z ziemniakiem i masłem i pomroziłam w słoikach po koncentracie pomidorowym, ale z jedzeniem tego jest kiepsko , coś tam przełyka ale kiepsko i pluje i łapki do buzi wkłada, śliniak też ładuje w buzię
Kaszki też nie bardzo chce,a starsze dzieci uwielbiały... mleko pije tylko moje- inne jest beeee
Przy moim najstarszym synu rumianek był zalecany na oczka i do picia,a teraz rumianek jest odradzany... człowiek nie nadąża za zmianamiMoja też zabroniła rumianku że często uczula. To chyba był kanalik ,bo po masażach oka przeszło super.
Ja karmię małego w nosidełku- mam wolne ręce i jest łatwiej.Moja pediatra mówi, żeby próbować ale nigdy nie zmuszać czy szantażować bo z tego są później problemy odżywiania. Pamiętam jak koleżanka synkowi za każdą łyżkę zupy dawała Smartsa potem wręcz za bardzo utyl... Ale to może pójść w dwie strony, nadwagą lub jadłowstręt
Zmuszać do jedzenia nie polecam...starszy był niejadkiem, spodnie z niego spadaly. Potem w przedszkolu zaczął mocno tyć i miał sporą nadwagę, której się wstydził. Na szczęście wyrósł z tego i mam fajnego przystojnego ładnie zbudowanego 17latka
Podziel się: