reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

Brumba fajnie i tak trzymaj ja mojej się obawiam...uwazam tak jak Ty skoro Bog dał płodnosc jako dar to nie decyduje o tym społeczeństwo kiedy sie konczy.

No właśnie- zgadzam się z Tobą, ludzie nie powinni wpływać na nasze decyzje. Jeżeli są jeszcze w nas jajeczka do wykorzystania, pragnienie w sercu to do dzieła. Czasem trzeba się medycyną podeprzeć jak u mnie bo coś gdzieś szwankuje a czasem idzie się jak burza jak Bożenka:) dobrze że siebie mamy:tak:

reklama
Witajcie :)
Witam nowe dziewczyny...powodzenia zaciazonym i trzymam kciuki za zaciazenie :)
Brumba i Pincze, bardzo mi przykro :(.
Jeju,ja zyje w jakims totalnym niedoczasie i nie wyrabiam. Pracuje jeszcze, obiecalam, ze bede w pracy do konca marca, ale mam watpliwosci, bo pracuje w podstawowce, a tam jakby nie bylo i halas i nerwy echh.
do tego koncze studia i teraz mam calodniowe zjazdy i magisterke pisze. jak sobie pomysle,ze jutro zajecia od 8 do 20:30 to echh.
Czuje sie zmiennie, jak na 23tc to malo odczuwam ciaze, przytylam 2kg na szczescie, ale zle sypiam i dretwieja mi rece.
Ponarzekalam tylko...jakis spadek mocy mam :(

Jeju,ja zyje w jakims totalnym niedoczasie i nie wyrabiam. Pracuje jeszcze, obiecalam, ze bede w pracy do konca marca, ale mam watpliwosci, bo pracuje w podstawowce, a tam jakby nie bylo i halas i nerwy echh.
do tego koncze studia i teraz mam calodniowe zjazdy i magisterke pisze. jak sobie pomysle,ze jutro zajecia od 8 do 20:30 to echh.
Czuje sie zmiennie, jak na 23tc to malo odczuwam ciaze, przytylam 2kg na szczescie, ale zle sypiam i dretwieja mi rece.

Ponarzekaj .... to pomaga .... przeczytamy ... odpowiemy ... na duchu podtrzymamy ... współczuje tyle pracy i zajęć ... podziwiam ale tez gratuluje ze jednak dajesz radę być tak aktywna .... odpoczywaj skoro jutro czeka Cię taaaaaaaki długi dzień [emoji6]

Witam
Dzis niestety zaczelam krwawic i miec skurcze tak wiec nie ma juz nadzieji nawet na bete nie ide.Mam nadzieje, że obedzie sie bez zabiegu i oczysci sie samoistnie. Jestem zalamana .Pierwszy raz od 20 lat widzialam jak moj mąż płacze. Nie wiem czy probowac jeszcze raz czy potraktowac to za znak , że jednak juz nie dane mi bedzie powtórnie byc mamą.
Bardzo mi przykro.

Kika, Bozena, Kasiunia, Anika( jak pominęlam ktorąs z przyszlych mamulek to przepraszam)jak sie czujecie w ciaźy ????piszcie to dla nas waźne..Jestescie dla nas jak bohaterki;) dzieki Wam mamy swiadomosc, źe nadzieja nie gasnie i wszystkim predzej czy poźniej sie uda:biggrin2:.Buziaki

Hej dziewuszki:) Ja czuję się w miarę dobrze, tylko zaczęłam puchnąć trochę, zatrzymuje mi się woda i zaczynają się obrzęki, wcześniej nie było takiego problemu. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i powiedział, że to normalne, że organizm magazynuje wodę przed porodem. Poza tym wyniki mam książkowe. Mała waży już 2,5 kg .... i ma długie nogi, tak powiedział lekarz po pomiarze kości udowej :) Zostało jeszcze około 4 tygodni i jak dalej tak będzie rosła to nie wiem jak ja urodzę, jestem dość drobna i mam wąską miednicę:(:)

Witam
Dzis niestety zaczelam krwawic i miec skurcze tak wiec nie ma juz nadzieji nawet na bete nie ide.Mam nadzieje, że obedzie sie bez zabiegu i oczysci sie samoistnie. Jestem zalamana .Pierwszy raz od 20 lat widzialam jak moj mąż płacze. Nie wiem czy probowac jeszcze raz czy potraktowac to za znak , że jednak juz nie dane mi bedzie powtórnie byc mamą.

Pincze, strasznie mi przykro... Miałam nadzieję, że jednak wszystko dobrze się skończy ... Trzymaj się...

@pincze2 tak mi przykro, ściskam Cię mocno kochana...

@mambzika ja się aż za dobrze czuję w ciąży, myślałam, że będę leżeć by nic się nie stało, a tak nie dość, że pracuję, to jeszcze wczoraj odnowiłam karnet na basen i jeszcze jest ochota na partnera... byłam dziś u lekarza by sprawdzić co i jak, i jak na razie książkowo, lekarz mi nie wierzy, że mam tyle lat... chyba miłość mnie tak odmłodziła... chciałbym wam dać trochę energii, choć wiele z was przechodzi swoje tragedie, nie wiem jak mogę was wspomóc...

Bożena, gratulacje, oby tak dalej, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :) Nie masz żadnych mdłości? Który to już tydzień?:)

reklama

Witaj Askastar :) Jak na ciężarówkę to sporo masz na głowie.... Podziwiam , że dajesz radę, że masz na to wszystko siłę, na pracę i studia. Skąd bierzesz tyle siły i energii?

Do góry