reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża po 40

reklama
Hej dziewuszki:) Ja czuję się w miarę dobrze, tylko zaczęłam puchnąć trochę, zatrzymuje mi się woda i zaczynają się obrzęki, wcześniej nie było takiego problemu. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i powiedział, że to normalne, że organizm magazynuje wodę przed porodem. Poza tym wyniki mam książkowe. Mała waży już 2,5 kg .... i ma długie nogi, tak powiedział lekarz po pomiarze kości udowej :) Zostało jeszcze około 4 tygodni i jak dalej tak będzie rosła to nie wiem jak ja urodzę, jestem dość drobna i mam wąską miednicę:(:)

Cieszę się że wyniki masz super.:)Już niedaleko, jeszcze chwila i się zobaczycie z Twoją córcią. Może już bardzo dużo nie urośnie i dasz radę urodzić. Nie martw się.

Nie uwierzysz ale cc. Ze mną ok z mały tez i zaproponowali nam dziś powrót do domu wiec nawet się trzy razy nie zastanawialam[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje ogromne synusia, niech się zdrowo chowa :biggrin2: cieszę się że takie dobre wieści, że się dobrze macie i tak szybko do domku wychodzicie. Zdrówka dla Ciebie i Antosia.

Chrząszczyk moje gratulacje. Cieszę się że już jesteście po. A w którym szpitalu rodziłaś? Ja właśnie jestem na etapie podejmowania decyzji. I jak to się stało że cc?
Dziewczyny przepraszam że za milczenie ale jestem u rodziców i mam tu ograniczony dostęp do internetu.
Czuję się dobrze, tylko te noce. Bolą mnie biodra,bolą mnie plecy. Czy któraś z Was ma na to jakiś sposób?

Hej dziewuszki:) Ja czuję się w miarę dobrze, tylko zaczęłam puchnąć trochę, zatrzymuje mi się woda i zaczynają się obrzęki, wcześniej nie było takiego problemu. Wczoraj byłam na wizycie u lekarza i powiedział, że to normalne, że organizm magazynuje wodę przed porodem. Poza tym wyniki mam książkowe. Mała waży już 2,5 kg .... i ma długie nogi, tak powiedział lekarz po pomiarze kości udowej :) Zostało jeszcze około 4 tygodni i jak dalej tak będzie rosła to nie wiem jak ja urodzę, jestem dość drobna i mam wąską miednicę:(:)

Mi lekarz powiedział że jakby wyszło białko w moczu wtedy należałoby się zacząć martwić a jeśli badania moczu są ok to puchnięcie w ciąży naturalna rzecz.

Brumba i Pincze, bardzo mi przykro :(. Przez moją historię chyba wiem co możecie czuć. Przechodziłam to 3 razy. Ból i pustka nie do opisania. A ale to mija. Z czasem. Trzymajcie się dziewczyny. Jak mój przypadek pokazuje nie poddawajcie się. Jak chcecie być jeszcze mamami to walczcie.

Brumba i Pincze, bardzo mi przykro :(. Przez moją historię chyba wiem co możecie czuć. Przechodziłam to 3 razy. Ból i pustka nie do opisania. A ale to mija. Z czasem. Trzymajcie się dziewczyny. Jak mój przypadek pokazuje nie poddawajcie się. Jak chcecie być jeszcze mamami to walczcie.
Dziekuję za slowa otuchy. Napisz w wolnej chwili coś więcej o swojej historii.. jeśli to nie jest zbyt osobiste pytanie- co powodowało poronienia? I jak doszliscie do sukcesu:).Ja też już po 3 stratach- muszę zrobić badania, sporo już zrobiłam i czekam na wyniki i znaleźć lekarza który tym pokieruje. Wybieram się do naprotechnologia.

Miałaś tsh o wartości 4? Ja miałam w tej pierwszej straconej 4 i na wizycie dowiedziałam się że normy w Polsce są jakieś chore bo powinna być norma do 2,5.
I od razu dostałam wtedy letrox 75 tak żeby doprowadzić do około 2 tsh.
U mnie nawet na wydruku z laboratorium jest napisane że dla kobiet w ciąży to max 2,5 tsh może być.
Kochana źle sie chyba wysłowilam mialam tsh 4 jak wyryto u mnie niedoczynnosc i serie komplikacji z tym zwiazanych a to tylko 4 przy normie max 2,5 jak piszesz ....po roku osiagnelam tsh 1,25 bo to idealne dla ciazy i od razu zaszlam

tajcie :)
Witam nowe dziewczyny...powodzenia zaciazonym i trzymam kciuki za zaciazenie :)
Brumba i Pincze, bardzo mi przykro :(.
Jeju,ja zyje w jakims totalnym niedoczasie i nie wyrabiam. Pracuje jeszcze, obiecalam, ze bede w pracy do konca marca, ale mam watpliwosci, bo pracuje w podstawowce, a tam jakby nie bylo i halas i nerwy echh.
do tego koncze studia i teraz mam calodniowe zjazdy i magisterke pisze. jak sobie pomysle,ze jutro zajecia od 8 do 20:30 to echh.
Czuje sie zmiennie, jak na 23tc to malo odczuwam ciaze, przytylam 2kg na szczescie, ale zle sypiam i dretwieja mi rece.
Ponarzekalam tylko...jakis spadek mocy mam :(
Czesć tak czytam kobietko kiedy Ty oddech łapiesz jaka energiczna z Ciebie istota ja przy Tobie wymiekam wiec klaniam sie w pas i źyczę wiecej wypoczynku dla Was:)

reklama
. Mała waży już 2,5 kg .... i ma długie nogi, tak powiedział lekarz po pomiarze kości udowej :) Zostało jeszcze około 4 tygodni i jak dalej tak będzie rosła to nie wiem jak ja urodzę, jestem dość drobna i mam wąską miednicę:(:)
Anika modelkę urodzisz!!!! pieknie zostaly tylko 4 tygodnie dasz radę bedziesz na pewno w dobrych rekach a waga nie zawsze odpowiada rzeczywistosci;)

Do góry